MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 19 april 2012

En riktig "fy f-n"-dag!

Av Vivi - 19 april 2012 10:04

Fy fasen.... vilken dag jag hade igår !


Den började bra med att jag följde med mamma & syster på en liten stillsam shoppingrunda, min mamma har samma runda som hon åker minst 2-3 ggr i månaden då hon handlar lokalproducerat som kött, ägg m.m

Det var jättemysigt, nästan så mysigt att jag nästan glömde bort min tandläkartid på eftermiddagen....nästan! Det var där dagen började gå fel.

Jag har hål i mina visdomständer och då är det oftast bättre att dra ut dem än att laga dem, men denna lilla tandläkarrädda tjej har aldrig dragit ut en tand så jag var rejält nervös.

Naturligtvis visar det sig att jag har tänder som sitter som berg så jag fick sitta extra länge med de slet och drog i mun och käkar, trots detta fick det inte ut tanden helt utan de har fått borra ned den så mycket de kan och nu hoppas vi att tandköttet läker ihop över det lilla som är kvar.

Det var verkligen ett förjävligt besök. 


När man gör ngt sådant här behöver man smärtlindring efteråt och jag fick med mig starka tabletter, tyvärr var det kodein i dessa tabletter. När man som jaghaft problem med gallan så är det lite av en chansning att ta kodein, jag chansade.

Efter en halvtimma kom de första kramperna, jag hade som tur var medecin för gallstensanfall hemma så det mildrade nog anfallet, men ett anfall fick jag i vilket fall. I lite över en timma satt jag kallsvettig i soffan med kramper i omgångar.

Så ...

Misslyckad tandutdragning och gallstensanfall, allt på ett och samma dag, inte en bra dag för Vivi.

Jag är däremot enormt tacksam över att tandvärken inte är så farligt idag, så jag har faktiskt inte behövt ta något smärtstillande (dvs alvedon eller liknande för kodein tabletterna går bort).


Idag tänker jag bara bädde ned mig, dricka frukost, dricka lunch och förhoppningvis kunna äta lite middag ! Blir en ofrivillig fasta det här. Det är så otroligt skönt att inte ha ont, efter att man legat och krampat en kväll och varit nära att kräkas för att man har ont, ja då är man otroligt tacksam när det slutar !   

Tur att man är sjukskriven veckan ut !


   


 
 
Jennyj

Jennyj

19 april 2012 10:30

Åh fy, stackare!! <3<3

http://jennyelin.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Karin

19 april 2012 10:42

men hu vilken dag! kodeinpreparat är skit.. i alla aspekter! fattar inte varför de skriver ut det fortfarande...
hoppas du slipper både tandvärk och gallstensanfall nu..
snart ses vi!
kram

 
Mia

Mia

19 april 2012 10:48

Men fy farao vilken hemsk dag :-( och vilken jäkla otur att just du skulle ha svårt med borttagning tänder, med tanke på hur "mycket" du gillar just tandis :-( blir lessen i ögat för din skull verkligen.

med mig är det si o så just nu, inte ens orkat gå in o skriva, förklara ingenting ... världens sämsta bloggvän o det gör saken ännu värre, får inte fram nästan nåt till nån känns det som :-( Gräver snart upp mig själv igen det har ju tanten gjort förut wohahahaha

kramar om i massor ♥

http://fredthevov.blogg.se

 
Ingen bild

La mor

19 april 2012 10:51

Min stackars, stackars lilla....fy och fy igen, jag går i stället för Dig nästa gång. Du är den absolut sista jag ville skulle drabbas av detta och speciellt när jag berättat för Dig om min underbara tandläkare. Det var jättelänge sedan jag hade ont i kroppen för att någon av mina ungar hade ont, men nu har jag det......min staaackars älskade lillunge.....:(

 
filoZophie

filoZophie

19 april 2012 10:52

Stackars lilla du <3 Så jobbigt att få två onda ting på samma dag, det är lite orättvist faktiskt. Skönt att höra att det är bättre dock och vliken tur i oturen att du är hemma hela denna veckan. Jag blåser och pussar på det onda.
Kramen <3

http://www.filozophie.bloggplatsen.se

 
Eleonore- Kokboksutmaningen!

Eleonore- Kokboksutmaningen!

19 april 2012 11:00

Usch låter verkligen som ett mardrömsbesök hos tandläkaren! Inte konstigt att man blir rädd för att gå dit, hoppas du återhämtat dig något från skräckupplevelsen med gallstenen efteråt med :)
Ja det är ju ett kanontips, gäller att ladda upp med massa sånt med, är ju som sagt dyrt och man kanske vill lägga pengarna på roligare saker när barnet kommit :)
Ja gör egen glass vettja, man måste ju inte ha maskin även om de underlättar!
Kram

http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se

 
hanna

hanna

19 april 2012 11:57

Huuva! Usch usch usch! vilket jävla tandläkarbesök! Och gallstensanfall också! Hoppas verkligen att det blir bättre snabbt och att du snart kan äta igen!
Många kramar!

http://hannastankar.bloggplatsen.se

 
Thessan

Thessan

19 april 2012 12:17

Tack fina du =) Baby projektet kommer ut på bloggen så småningom ;) Det är inte jag som har jobbat på bra utan det är ni med alla era besök å fina kommentarer som gjort att det har gått såhär bra =) Kram

http://amigurumiblogg.bloggplatsen.se

 
jessica

jessica

19 april 2012 12:18

aj aj... vet inte om det är lagligt med dessa två på samma dag?? Hoppas verkligen du mår massa bättre!! Kram

http://www.lchftrollet.blogg.se

 
Zandra

Zandra

19 april 2012 12:22

Nämen fy vad hemskt, din stackare :( Men tänk vad duktig du var som klarade av tandläkaringreppet fast du är rädd! :D Du ska vara stolt över dig själv!
Skickar dig många styrke-kramar!

http://drak.bloggagratis.se

 
Linda-Mamma till Alfred

Linda-Mamma till Alfred

19 april 2012 12:25

Men fy bubblan,minst lika hemskt som magsjuka! Nu är vi friska här men fortfarande lite matta som sagt..men mycket vatten o lite mat i magen är nog inte fel!
Jösses man tror ju man skall dö när man har magsjuka =(

http://hummingbird.blogg.se

 
Patricia♡

Patricia♡

19 april 2012 17:36

Åh, men stackare:( Vilken riktig skiit kväll du fick igår. Skönt att det är bättre idag<3

http://patriciac.blogg.se

 
Cecilia

Cecilia

19 april 2012 17:59

Aj då... din stackare :( det var helt enkelt inte din dag alls!
Jobbigt läge när man måste ta medicin och sen ta medicin pga den medicinen ... Hoppas du mår bättre nu iaf <3

Ta hand om dig, pussa katterna och se till att din man skämmer bort dig lite extra, hälsa det från mig att han ska det ;)

Kram!

http://www.ceciliadarling.se

 
malin-helena

malin-helena

20 april 2012 11:09

Men herre guuuu! Stackars dig! :|

Jag hoppas så att du blir bra snart och att tanden inte bråkar för mycket med dig... :/

Massa, massa krya på dig kramar!

http://malin-helena.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skapa flashcards