MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 27 mars 2012

Potatiskaka

Av Vivi - 27 mars 2012 20:00

Månadens tema i Eleonores kokboksutmaning är potatis, mitt bidrag blir potatiskaka! 

Jag tycker denna blev helt okej, men inte så god som jag hoppades, tror man ska ha mindre ströbröd än vad receptet visar för vår blev ganska torr.


POTATISKAKA:

8st potatisar

30 gr smör

2msk olivolja

1 pressad vitlöksklyfta

½tsk peppar

5dl ( 200gr) ströbröd - 3 dl räcker enligt mig

2½dl (125gr) riven cheddarost

1½dl (50gr) riven parmesan

 

Sätt ugnen på 175 grader och klä en rund form med smörpapper. 

Skiva potatisarna tunnt. Smält smören och blanda med oljan, pressa ned vitlöken & häll i pepparen i det varma smöret. Blanda strödröd och ost i en bunke.

Lägg ut ett lager potatisskivor, pensla med kryddsmöret och häll sedan över ost- & ströbrödsblandningen. Varva på samma sätt och avsluta med ett lager ost.

Pressa samman gratängen och låt stå i ugn i nästan 1h.


     


 
ANNONS
 
Rinki

Rinki

27 mars 2012 20:32

Har aldrig hört talas om potatiskaka tidigare tror jag, men det ser rätt spännande ut :) vad duktig du är som var med i tävlingen. Det känns inte riktigt som att jag har den tiden, att kolla upp recept och planera på det sättet. Jag älskar att laga mat, men jag gillar att vara "fri" och bara slänga ihop något!

Sv: Ja, cykel är en väldigt bra investering, det är så himla skönt under våren och sommaren. Jag gillar verkligen att cykla, även om det inte varit så mycket cykling som jag hoppats på under de senaste åren.

Hur har din vecka börjat?

Kram på dig!

http://rhulth.wordpress.com

 
madelein - mamma till sex

madelein - mamma till sex

27 mars 2012 22:52

Tack! Det verkar ganska gott ändå! Hoppas du haft en bra dag.

http://madelein.se

 
Eleonore

Eleonore

28 mars 2012 08:42

Den verkar jättegod den potatiskakan men bra att du tipsar om att dra ner på ströbrödet :) Det är ju det bästa med att prova recept, att lära sig och göra bättre till nästa gång! Ska jag vara ärlig så har jag upptäckt många såna här fel när jag provar i kokböcker, provlagar de aldrig undrar man då. Tack snälla för bidraget! :D
Ja de är väldigt goda våfflor, synd att din systers svärmor inte var någon höjdare men då får du göra bättre ;) Ett våffeljärn måste man ju ha hihi.
Kram!

http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se