MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 5 januari 2012

Veterinärbesöket... FORL...

Av Vivi - 5 januari 2012 10:15

Jag har inte berättat så mycket om veterinärebesöket igår, det var väl inte jätteroligt direkt....

Känner att jag itne riktigt kan korta ned detta inlägget, så ni som orkar läsa får läsa helt enkelt.


Athena tappade ju en tand häromdagen så jag ville ta in henne och kolla igenom hennes tänder ordentligt,

jag ville också att de skulle kolla hennes höfter, då hon ibland verkar ha ont och dessutom har en ganska speciell springstil, hon skuttar mer än springer. Vi har faktistk kollat upp hennes höfter vid två tillfällen förut utan att de hittat några fel, men eftersom vi har bytt veterinär tänkte vi "tredje gången gillt".


Vår lilla kanin!

  


Det "positiva" var att de inte ser några fel på hennes rygg, höfter eller knän, hon har dessutom bra muskelatur & lederna verkar vara bra de med. Vi har fått hem smärtstillande vi ska ge henne en gång om dagen för att se om vi märker någon skilnnad på henne.

Har vi tur så blir det ingen skillnad, det innebär ju i så fall att hon inte har ont.

Att ge Athena det smärtstillande medlet var inga problem, man sprutar in det i munnen och även om hon brukar protestera när man ska in i munnen på henne, så var tydligen detta medlet väldigt mumsigt!   


Tänderna var det lite värre med....

Tanken var ju att hon skulle lämnas hos veterinären över dagen och sövas så att de kunde se vad som var fel, men när hon vaknade till efter att hon hade fått lugnande (detta för att kunna röntga henne), så började hon klappra med tänderna och bet själv av ännu en tand.

Veterinären lyckades peta bort den tanden + ännu en med hjälpa av en tops. Hon passade på att peta på de andra tänderna, men de satt fast (de få hon nu har kvar).


Tyvärr verkade som om våran lilla älskling drabbats av FORL, en tandsjukdom hos kattdjur där tänderna i princip ruttnar innifrån. Detta är en väldigt vanlig sjukdom, men oftast hos katter över 8år och Athena är bara 5år. Det finns inget botemedel mot detta och i värsta fall kommer hon bli av med alla sina tänder.

Det känns verkligen jättetråkigt, det enda positiva är att katter faktiskt KAN leva utan sina tänder, de kan till och med äta torrfoder genom att använda gommen, men det känns väldigt orättvist att vår älskade Athena drabbats vid så tidig ålder.

Våran lilla älsklings gumma !

   


Just nu gäller det bara att hålla tummarna och försöka göra vad jag kan för att hålla undan tandsten och annat. En liten mjuk bäbistandborste ska införskaffas och sedan fortsätter jag komplettera deras mat med Royal Caninins Oreal. Först och främst hoppas jag bara att katterna just nu håller sams för Angelique har fräst som tusan på Athena sedan hon kom hem. Tror det är det lugnande medlet Athena fick som luktar konstigt, de var samma sak sist hon hade varit hos veterinären.

Kan säga att jag knappt sovit inatt för att katterna har fräst & väst hela natten.

Tur att vi har kort jobbdag idag !


  
ANNONS
 
filoZophie

filoZophie

5 januari 2012 10:23

Stackars gumman :( Att ha problem med tänderna är aldrig roligt vare sig man är människa eller katt :( Hoppas att hon kryar på sig och så får vi höras av om du känner att du vill ändra planerna idag <3
Puss

http://www.filozophie.bloggplatsen.se

 
malin-helena

malin-helena

5 januari 2012 10:32

Stackars lilla flickan! :( Usch, blir ledsen när jag läser detta.. Även om, som du säger, att de kan klara sig bra utan tänder så är det ändå väldigt orättvist, speciellt med tanke på att hon inte är så gammal.
Jag hoppas verkligen att hon inte tappar någon mer tand på bra länge nu. :)

Kram!

http://malin-helena.bloggplatsen.se

 
Zandra

Zandra

5 januari 2012 12:31

Nae, stackars lilla kisse :/ Men skönt att höra att katter klarar sig även utan tänder! Det är ändå det viktigaste, att hon skulle kunna leva ett bra liv ändå även om hon tappar alla tänder.
Så hemskt orättvist för en så ung liten kisse :/

http://drak.bloggagratis.se

 
Karin

Karin

5 januari 2012 13:48

men lilla skruttkissen då, vilken otur hon har... hoppas att hon inte har ont av tänderna iaf, och hon klarar sig säkert fint utan några stycken, och även sen om hon skulle tappa fler. Stor kram och ring om du behöver prata!

http://www.ka-os.se

 
Margita

Margita

5 januari 2012 19:50

men lilla snuttan då....:(
så tråkigt när våra djur mår dåligt. Skönt ändå att de tydligen kan leva utan tänder. Verkar vara en riktigt tråkig sjukdom det där.
Huvudsaken att hon mår bra. <3

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Josefin

1 februari 2012 22:47

Hej! jag kom in på din blogg av en slump när jag letade efter mer information om FORL då jag idag fick reda på att min älskade katt på 15 år har drabbats av FORL. Sjukt tråkig sjukdom, tråkigt att höra att din katt fick det så ung.

Vivi

2 februari 2012 08:03

Hej Josefin! Ush vad tråkigt, det är en hemsk sjukdom oavsett ålder :( Hoppas att det inte blir allt för smärtsam för din kisse.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se