Direktlänk till inlägg 30 november 2011
I helgen gjorde jag för första gången cake pops!
För er som inte vet var det är så är det i princip chokladdoppade & dekorerade bollar på träpinnar
gjorda av mjuka kaksmulor & philadephiaost.
Vi gjorde våra av mjuk pepparkaka och de var löjligt goda !
Juliga Cake pops !
1 styck mjukpepparkaka (ca 500gram)
150gr Philadephiaost eller liknande mjukost
300 gr choklad (mörk eller ljus)
1 paket träpinnar
Ta och smula ned den mjuka pepparkakan i en stor skål,
ta inte riktigt hela till att börja med, lämna lite.
Häll i Philadephiaosten och rör samman allt till en deg som är lätt att forma och rulla till bollar.
Forma nu dina cake pops, de kan var runda, fyrkantiga, koner, vad du vill.
Trä sedan cake popen på en träpinne.
Smält chokladen (choklad smältes lättast & bäst enligt experterna i mico, ej på full effekt och i sätt in den ca 30-40 sekunder i taget).
Rulla sedan cake popsen i chokladen, vill du sedan ha dekoration över hela cake popen kan du rulla den i pärlor eller liknande innan choladen stelnad.
Ställ dem sedan i t.ex ett glas och sätt in dem i kylen för att stelna.
När de stelnad kan du ta ut dem för att dekorera, använd smält choklad som "lim" för ögon m.m
En sked kan vara bra att använda när man rullar/doppar något i choklad
Det roligaste är ju helt klart att dekorera och gå loss med fantasin !
Visst blev det söta ?!?
Gå nu och gör era egna!!!
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.