MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2011

Grannar: 1 - tjuvar : 0

Av Vivi - 21 oktober 2011 10:30

Igår förberedde jag mig på att ha en hel vanlig torsdagskväll,

men det blev inte riktigt som jag planerat....


Kvällen spenderades med pyssel och sedan ett långt varmt bad.

När jag sedan sätter mig i min stoooora fluffiga rosa morgonrock framför datorn hör jag ett jäkla väsen utanför. Okej jäkla väsen är lite överdrivet, men det kändes inte som några normala utomhusljud.


De verkar komma från grannen och jag kikar upp mot hans baksida/veranda.

Det är väldigt mörkt men visst ser jag någon där. Jag funderar ett tag på varför grannen rumlar runt i mörkret och inte har tänt några lampor, lite för misstänksamt för att inte kolla upp....


Jag går ut på altanen och då är det alldeles tyst, jag kan inte se någon så jag går in igen, men ser du två personer gå på gatan och de ser ut att komma från grannens trädgård.

Nu blev det klart att något inte riktigt var som de skulle så jag försökte få tag i min granne, men han svarade varken hemma eller på mobil.


Eftersom jag inte riktigt kunde släppa det så gav jag mig ut på en liten runda runt kvateret, min make gjorde mig sällskap eftersom han "inte ville att jag skulle jaga bovar ensam"   Jag kunde ju faktiskt tagit med en stekpanna....

Vi såg inget misstänk ochtillslut fick jag tag i vår granne, han åkte hem och kollade läget & var väldigt tacksam över att vi hade kollat upp det.


Nu trodde vi att det hela var över, så maken & jag gick och lade oss för kvällen, men det dröjde inte länge förrän en knackning hördes på dörren och en myndig stämma sa : "det är polisen!".

Jag ska erkänna att det var liiiite pinsamt att slänga sig ur sängen, in i morgonrocken och sedan öppna lite lagom yrvaken. Det var mitt första möte med en polis och det hade jag med håret på ända iklädd en stor fluffig morgonrock...


Det hade varit ett inbrottsförsök och jag behövde bara lämna lite vittnes uppgifter, vilket jag gärna gjorde. Det känns skönt att man faktiskt har lite koll på grannskapet och jag vet att vår granne hade gjort desamma för oss.


Granne:1 - Tjuvar :0   Yes !

    


 



 
 
DONKEN

DONKEN

21 oktober 2011 12:02

WOW! You rock, Vivi! :D Fan vad gött, tacksamt o ha grannar som dig alltså. :D
Fick de tag i idioterna sen?
Hade de tagit sönder nånting?

Nuuu ska jag kolla dina kort. visst fan är det kul att rita! Livslång erfarenhet, det ÄR kUL! :P

http://donkens.blogg.se

 
DONKEN

DONKEN

21 oktober 2011 13:03

wiiii vivi, tack! :D
hihihii! :D :D

http://donkens.blogg.se

 
Linda-Mamma till Afred

Linda-Mamma till Afred

21 oktober 2011 13:26

MEN herregud alltså ja det händer när man minst anar det måste vart din stora fluffiga rosa morgonrock som skrämde bort dem;)
Jisses vad duktig du är på att måla, hörru! Gör du 10 julkort t mig är du snäll så slipper jag göra själv;)

http://hummingbird.blogg.se

 
Maddo

Maddo

21 oktober 2011 14:58

Usch så läskigt! Jag skulle inte kunna sova! Tänk om de gick till något annat hus liksom? Filma honom nästa gång! Eller ta kort! :)

Du har ingen bekant som har en focus duo? Jo, självklart ska man provköra den men... den är sjukt snygg... jag är liksom såld. Tror att jag kommer uppleva allting som bra om jag får provköra den.. :P Det är ingen kombi men en duo och nu inser jag att det är kinesiska för folk utan barn.. en kombivagn har en hårdlift som barnet ligger i som litet, då kan liften tas ut och barnet fortsätta sova i denna utan att sidorna faller ner, när barnet blir äldre tar du bort liften och använder vagnen som sittvagn. En duovagn är en vagn med möjlighet till både sitt och liggvagn, oftast med en mjuklift. Denna har dock allt som jag skulle säga är en kombivagn men.. GAH! Haha. Anyway så fungerar den i flera år liksom en kombi... :)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Sussi

Sussi

21 oktober 2011 21:28

Men fy. SÅ nära..
Så hemskt att veta att dom varit och snokat runt hos grannen. Det kunde lika gärna har varit erat hus och ni inte var hemma. Tur det finns bra grannar :)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
fina frun

fina frun

22 oktober 2011 01:24

Bra agerat!!!

http://finafrun.se

 
Zandra

Zandra

22 oktober 2011 15:05

Go Vivi Go Vivi! *dansar en hejardans med pom-poms*
Jag tror polisen är vana att möta yrvakna människor, särskilt om de knackar på mitt i natten. Kanske inte iklädda rosa fluffig morgonrock ;)
Och du var garanterat snyggare än många de får möta i sitt yrke!

http://drak.bloggagratis.se

 
Hanna

Hanna

23 oktober 2011 19:33

Vad läskigt! Men vilken tur att det gick såpass bra ändå! Löste du fint tycker jag!

http://hannastankar.bloggplatsen.se

 
Mia

Mia

24 oktober 2011 10:56

uschans så otäckt :-( men bra att ni reagerade, många går inte ett varv runt o kollar för andra utan går i nannen igen :-( hurra för goda grannar som er!! ♥♥♥

Lagom helg låter det som annars, för mycket aktiviteter kan bli för ansträngande o helgerna är väl till för mys o vila ;-)

kramkram

http://fredthevov.blogg.se

 
MalinEmiliaa -

MalinEmiliaa -

24 oktober 2011 17:34

Känns som att det var väääldigt längesen jag var inne här sist :o nu har jag mycket att läsa :)

Men gud vad läskigt! Tur att du märkte det, och att ni gick ut och kollade. Som mia skrev ovanför min kommentar så är det ju inte många som faktiskt går ut och kikar.
Liiite obehagligt att dom varit hos era grannar, det kunde lika gärna ha varit hemma hos er! Tur nu att det inte var det :)

Ha det bra, kram

http://www.emiliaas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skapa flashcards