MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2011

Bland det bästa jag läst !

Av Vivi - 18 oktober 2011 14:00

Många inlägg idag men jag måste få skriva detta idag, det kliar i fingrarna....


Jag har inga barn (om inte pälsklingarna räknas), men  är i en ålder då man funderar ganska mycket på dem. Det diskuteras barn och skaffandet av barn bland vännerna och några få inbjudningar till dop har börjat trilla in.

Det är ju bara det att det är så jäkla läskigt, det är så många måsten, borden och goda råd att man blir alldes virrig och det känns som en omöjlighet att klara av detta stora projekt som helt klart innebär att ge upp sig eget liv ... eller ?


Jag blev lycklig när jag läste Daniel Pernikliskis krönika som tar upp skuldbeläggandet av framförallt mammor, för visst verkar många diskussioner handla om svart eller vitt när det kommer till barn och barnuppfostran!

Den var så bra att jag helt enkelt måste få citera några stycken:


"Livet med småbarn brukar kompliceras något alldeles oerhört. ”Går det att fortsätta med sitt vanliga liv när man får barn?”, undrar man. Som om livet skulle upphöra att vara vanligt bara för att man får barn. Det finns ju inget vanligare än barn.


Det viktigaste för ett barn är att vara tryggt. Och vad kan ge ett barn mer trygghet än kärleksfulla föräldrar som är glada, välmående och trygga själva? Sannolikt ingenting. Trygg och glad och kärleksfull blir man om man vårdar sina relationer. Inte bara relationen till barnet utan också till vänner, släkt och partner. De som skaffar barnvakt och går ut och roar sig ibland, även när bebisarna är små, kommer att vara mer tillfreds med sina liv och kunna förmedla tusen gånger så mycket trygghet, som de som sitter hemma och önskar att de kunde gå ut. Det finns inget egenvärde i att vara självuppoffrande



Ändå laddas allt med skuld – för mammorna. Om pappan engagerar sig är det bra, till och med gulligt och rörande, men om han inte gör det är det som vanligt. Men ve den småbarnsmamma som inte ammar, börjar jobba för tidigt eller dricker vin.


 


Jag kanske skulle vara glad att jag slipper den där förbannade moraldyngan som kastas på mammorna. Det kan bryta ned vem som helst. Men att jag slipper det bara för att jag är man, visar så tydligt att män inte är accepterade som fullvärdiga föräldrar.


 


Och det gör mig ursinnig."



Fyfasen vad bra skrivet !!!!!

Vad anser ni om krönikan & vad har ni för erfaranheter ?


 

 
 
DONKEN

DONKEN

18 oktober 2011 14:21

helt rätt. men var inte rädd. Jag står här som en mur och boink-flip all skit som kastas hit.

riktigt bra skrivet, av både dig och honom!
för visst är det så.
tyvärr. se bara till att få en bra bvc sköterska, så löser sig resten. :D
(på bb är amning bland det värsta jag vart med om, sånt jävla TJAT och nedvärderande!)

http://donkens.blogg.se

 
DONKEN

DONKEN

18 oktober 2011 14:50

smaart, det ska jag testa, får se hur de blir! Kan göra liknande såna man hade på pennorna när man var liten i skolan. :D hihi!
ska se vad jag klan göra!
men jag får nog vänta tills imorrn, leveransen av krigge kommer då. hehe!

hur många tror du det går åt på marknaden? jag har ju nästan 200.. och det brukar vara rätt mkt folk där.
nä jag vet inte alls. hehe!

men jag tror det uppskattas att det är nåt NYTT,m inte bara de vanliga tshirtsen och sockervadd där.. och korgmålare...
och halsband och billiga väskor som är kopior på prada. typ. såna som alltid är på alla marknader, jämt jämt..
lite konkurrenskraft har man ju i det. Men får göra mitt STÅND uppmärksamhets tjofräsigt! Kanske en limegrön duk? :P
men det får jag köpa isåfall, har inget limegrönt lakan. fast har ett, spännlakan med resås, till spjälsäng... hmmmmmm.... hur stora är borden? wih! kanske har löst det problemet nu då! ;)

http://donkens.blogg.se

 
DONKEN

DONKEN

18 oktober 2011 15:32

tjugofemtusen besökare är det i snitt på värnamo marknaderna. haha! så det blir 2500 kort.. väl? isåfall. ja och då har jag ju lagret underhamstrat! Ja då jävlar får jag ligga i. Tänkte ju göra minst 10 om dagen. gjorde 12 igår..
jag har nog papper så det räcker till ca 10 idag med. ;p
har ju "bara" 127 julkort...!

http://donkens.blogg.se

 
Maddo

Maddo

18 oktober 2011 15:50

Jag tror att hela livet kommer förändras. Jag kommer inte vara huvudpersonen i mitt liv längre för någon i mitt liv kommer inte klara sig utan mig. Jag kommer bli huvudpersonen i en liten bebis liv och det kommer nog dröja innan jag kan göra vad jag vill. Såvida jag inte väljer bort ammningen, då kan jag ju dricka vin och lämna bort bebisen över natten men det finns för mig en anledning till att kvinnan kan amma - ammningen behövs! Men visst vill man inte ta bort vänner och det liv man lever, däremot förändras det och alla vänner kommer inte stå kvar vid min sida för de vill "leva livet" på ett sätt jag inte kommer kunna göra längre.. Det är så många fler aspekter och tolkningar än bara rollerna och "moraldyngan"... Kommunikation. bla bla..

http://blogg.dreammaddo.se

 
Zandra

Zandra

18 oktober 2011 16:33

Nu har jag inte läst hela, men utdraget du har här är väldigt bra skrivet. Han ser det verkligen ur alla vinklar!

http://drak.bloggagratis.se

 
Eleonore

Eleonore

18 oktober 2011 17:29

Otroligt bra skrivet där! Jag tror absolut att man måste få fortsätta sitt liv även efter man fått barn, det är bara sunt att ha barnvakt någon gång ibland. Då knyter barnen band till andra människor också och blir mer social. Klok kille det där, det borde bli mer accepterat att vara pappa helt enkelt!
Jag är likadan, har massvis med kokböcker men är alldeles för dålig på att kolla i dem och laga mat ur dem. Men ska nog starta en utmaning snart som går ut på att prova mat ur sina kokböcker, håller bara på att slipa lite på idén just nu.
Vilken otur att du måste åka till Ullared igen ;)
Kram!

http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se

 
Johanna

Johanna

18 oktober 2011 18:22

Ja jag är förvånad att det inte kommer förrän nu, men det är inte mer rätt, poliserna har länge jobbat gratis åt klubbarna, nu är det dags och betala tillbaka. då får de göra något åt sina fans som förstör för klubben så har de råd och det kostar mindre och betala!

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Linda-Mamma till Afred

Linda-Mamma till Afred

18 oktober 2011 19:53

Bäst är att fråga den person som faktiskt har barn själv- En nybliven mamma t.ex Självklart behöver man inte ge upp sitt egna liv, det blir vad man gör det till. Visst kräver de små liven rätt mkt, men vi gör fortfarande saker,hehe..alla känslor ang sådant hade jag med innan vi skaffade barn. Men när man väl har sitt alldeles egna lilla pyre i famnen så finns det inget som är bättre än det..
Ja absolut men gillar inte att hon hade fotat sitt öga som Te Grudge o i samma inlägg skriver att hon SKALL TILL JAPAN...hallå, fullkomligt hatar den äckliga filmen!
Åh kika in mitt nya projekt på bloggen min;)

http://hummingbird.blogg.se

 
Fnulan

Fnulan

18 oktober 2011 20:45

Jag har aldrig varit en praktmamma, tvärtom.. Jag hade öppna förskolan och mammaträffar! Det var det värsta jag visste/vet! Men automatiskt känner man sig som en skitdålig mamma..
Men idag ser jag att mina ungar är fantastiska!
Han har då rätt så....
LOVE

http://www.fnulan.se

 
Ingen bild

La mor

19 oktober 2011 09:00

Vilken fantastisk klok kille, han ser både mammans och pappans dilema. Det är klart att livet förändras när det kommer ett litet barn. Det viktiga är att fortsätta att ta hand om både sig själv och sin älskade. Vin kan man visst dricka, det går utmärkt att pumpa för de mammor som ammar och ge till babyn. Det kan man t.ex göra när mormor eller farmor passar den lilla så mamma och pappa för lite egen tid för varandra (vi ser fram mot detta om det blir verklighet).....:)

 
DONKEN

DONKEN

19 oktober 2011 09:39

haha! Jag la upp bättre fina bilder nu i blåååggään. plus HV kortet. wih! ;P
haha ja jag fpr ha det, problemet med visitkorten är ju att hemsidan inte är uppe än. Jävla mög skit.
Men det får jag väl tala om då..
japp, har ju tusen visitkort. Beställde dem före namnet gick genom, så är glad att det blev godkänt! ;)

PÖSS!

http://donkens.blogg.se

 
Hanna

Hanna

19 oktober 2011 10:31

Helt rätt skrivet! Av både dig och honom. Känns som jag upprepar nu, för jag såg en kommentar som skrev precis det som jag tänkte skriva. Jag kom försent :(:(:(
Verkligen synd att kvinnor skall ha så mycket på sina axlar när det gäller barnuppfostran. Verkligen synd att män skall slippa det eftersom de inte är fullgoda föräldrar. Eftersom kvinnor har moderinstinkt vilket män inte har. Bullshit säger jag. Ren och skär bullshit.
Kram

http://hannastankar.bloggplatsen.se

 
filoZophie

filoZophie

19 oktober 2011 11:21

Det enda råd jag kan komma med är att lita på din instinkt. Som förälder vet man själv vad som är bäst både för dig som förälder och för ditt barn. Man överöses med 1000 goda råd, får "regler" och förordningar från BVC och alla andra med men lita ändå mest på dig själv så ger sig resten sedan.
Kram

http://www.filozophie.bloggplatsen.se

 
Jenny

Jenny

19 oktober 2011 18:25

Otroligt bra skrivet!! Och att läsa detta gör det absolut mindre läskigt att skaffa barn tycker jag ;)

http://jennyelin.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards