MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2011

Arvet är ett prinsessbröllop

Av Vivi - 11 oktober 2011 10:45

Jag läste precis en artikeln i AB, samt en krönika, där står det att det huvudsakligen är bruden som står för bröllopsplaneringen, suprise suprise....

Jag säger inte att det är rätt, men faktum är att de oftast är vi kvinnor som sköter den mesta planeringen  i familjen. Det är vi som planerar inför resor, födelsedagar och fester.


Vi kan inte komma ifrån att det finns olikheter mellan könen både från miljö och arv och vad det gäller bröllop så har vi kvinnor definitivt ett arv... 

För visst är det många små flickor som har stått i sovrummen med mammas slöja eller brudklänning & lekt brud.

I de flesta sagor vi läst och älskat så har prinsessan fått sin prins och allt har avslutats med en fantastiskt bröllop.

Bröllopet står för det lyckliga perfekta slutet, ha ett fantastisk bröllop= va en prinsessa och lev lycklig i alla dina dagar.


 

 

Själv måste jag säga att jag hade alla de där drömmarna.

Jag ville vara vackrast, få uppmärksamheten, gifta mig med prinsen och dessutom få revanch för de gånger jag fått möjligheten att få glänsa på t.ex skolbalen och blivit brutalt nedsatt på marken.


När det då var dags för mitt eget bröllop så gjorde jag och maken den mesta planeringen tillsammans, men visst planerade jag mest.

I slutändan tyckte jag ju att det var väldigt mycket viktigare och framförallt roligare att bestämma nyanser på färger, bordsdekorationer osv.

I slutändan blev ändå mitt bröllop vårt bröllop och precis som vi ville ha det!


 


Kanske är det lite sorgligt att man växer upp med prinsessdrömmar, men skadan är skedd. Det är bara viktigt att veta om det och inte låta drömmarna ta dig för långt bort från verkligheten.

Vad har ni själva för erfarenheter kring bröllop och bröllopsplaner?

 

 




 
 
Donken

Donken

11 oktober 2011 11:47

När gifte ni er? Vad var det för färger, hur mycket kostade allt hur många var ni? Oooh ja detta inlägget kommer du nog få en hel dras med kommentarer på, alla vill nog som du skriver-planera det sen barnen! Haha... Jag vill ha ett skitstort kalas! Oooh... Kommer kosta för mycket, och det ska va sprint och massa detaljer!!

Jaaaaaa självklart kan jag göra ett nakenfis tomtekort !!! :-D:-D:-D

http://donkens.blogg.se

 
Maddo

Maddo

11 oktober 2011 12:48

Jag anser att tjejer tutas i att drömma om det perfekta bröllopet och den perfekta familjen medan männen lär sig att acceptera läget. Visst, undantag finns. Olof skulle aldrig gå med på de färger jag vill ha på eventuellt bröllop (han förstår inte meningen med bröllop så det blir nog rätt tufft.. :P) Till viss del håller jag med Olof, varför måste man gifta sig? För i slutändan handlar det ju mest om bruden ändå. Vem tittar på mannen på ett bröllop? Kollar sömmarna på kavajen? Nej, här kollas klänningens alla detaljer, brudens håruppsättning och sminkning, skor och helhet, buketten ska matcha hud- och ögonfärg samt klänning och utsmyckning i kyrkan sen sätter man en blomma på mannen som matchar buketten och voila! Mannen passar in i temat... Men för att återgå till det där med Olofs åsikt... han anser att man inte behöver gifta sig för att visa kärlek. Jag håller med honom, men ändå kan jag inte sluta drömma om den där perfekta dagen med underbart väder, en otrolig klänning och att få visa mig från min vackraste sida. En sida som Olof tycker att han ser varje dag, oavsett om jag går i mjukisar eller är uppklädd. Sminkad eller osminkad. Jag tycker också om att se olof uppklädd, det räcker med att vi går på krogen så är han ju sådär extra..sexig. Eller en hårklippning. Att få gå hand i hand i skogen med höstens underbara färger och dofter... men ändå...ett bröllop... Du förstår? Det är väldigt dubbelt. Men aldrig förr har jag kännt mig så säker på att om det är någon jag vill gifta mig med så är det faktiskt Olof. Förr fanns drömmen att glänsa, ha klänningen, uppsättningen..ja, allt som hör till. Men nu finns drömmen om att ha en dag som bara handlar om oss. Mig och Olof. En dröm om att åka iväg tillsammans på semester. Jag som inte är något för solsemester har börjat drömma om att åka på solsemester med Olof (kanske för att jag inte får flyga på ett tag?)... Men bröllop är inte nödvändigt för någon av oss. Inte förlovning heller. För oss handlar förlovning och bröllop mer om att visa omvärlden, istället fokuserar vi på att visa varandra. Baaah, långt igen! Sorry!

Summan av kardemumman var ju att tjejer ofta uppfostras att drömma om det där perfekta bröllopet. Det gör inte pojkar, de ska bli stora starka män med framgång.

http://blogg.dreammaddo.se

 
DONKEN

DONKEN

11 oktober 2011 13:00

håhh HOLY SHIT!!!
hundratusen, jääävlaranamma. men bra att ni fick bidrag, hihi... :P Jag har bara varit på ett bröllop i "vuxen" ålder, jag var 14. Har ju vart på mammas o pappas när jag var 2 (de är skilda nu) och mina farbröders. men då var jag också liten.
ohh jag vill ha lila och limegrönt.. och massa silver. haha! Ohh lala, jag får kolla in det, vill se alla bilderna. Wiih!
Inbjudningar och bordsplaceringskort och såna grejer kommer jag ju göra själv, blir nog billigast. och så får jag ddet exakt som jag vill ha det.
och så ska jag försöka få lasse intresserad av såndär planering med, jag vill ju att det ska bli vååårt bröllop liksom. 100 pers vill jag bjuda.. haha! Men då blir det väl ingen jättedyr mat... de får väl tycka vi är snåla om de vill. blir ju så mkt annat som kommer bli mer påkostat... klänningen vill jag att min mamma syr, men det blir rätt dyrt ändå. :P
ohh. jag kan skriva hur mkt som helst. haha! ;P

ohh! Vill du ha ett exakt likadant, eller går det bra med ett orange kort, som jag klär med vitt papper inuti och utanpå? :P
Eller vill du hellre ha rött, blått, svart... hehe!
Pöss! ps. Jag mailar dig mina uppgifter så du kan ge mig adressen också. :P

http://donkens.blogg.se

 
DONKEN

DONKEN

11 oktober 2011 13:19

hahaha som jagf sa- många kommentarer på detta inlägg. men framför allt långa. och de flesta från mig. hahaha... hursomhaver, jag kan ju vänta till ikväll med o göra det, då har jag fler vita papper. (de tog slut! haha, har bara rosa orange o gula kort kvar att göra på hahaha) :P
men har beställt fler. Så om du orkar vänta en heeel dag extra så. haha! Vill du ha nåt mer som jag kan stoppa ner i ditt paket? :D
pöss!

http://donkens.blogg.se

 
Linda-Mamma till Afred

Linda-Mamma till Afred

11 oktober 2011 13:32

Inga prinsessa drömmar här. OM jag någonsin skall gifta mig så åker jag nog bort på ngn lyxkryssning eller ngt..Har aldrig förstått varför man gifter sig,hihi...slutar bara i skilsmässa;)
Ja verkligen kul att man nått 1000:- strecket, jag är överlycklig. Drivet inom mig ökar givetvis!
Fika mm gottit, yes promenaden är avklarad kyligt i vinden men underbart att solen kikar fram. Snart skall jag göra mat här!

http://hummingbird.blogg.se

 
Maddo

Maddo

11 oktober 2011 13:42

Ja, alltså han ger ju mer än okej men han kan inte ge betyg som är högre än g om jag inte gör en extrauppgift efter uppgift 1-4... nu bryr jag mig inte om högre betyg, ingen kollar på det ändå... men jag tycker att om jag nu presterar VG så ska jag få det, oavsett om jag har gjort en EXTRA uppgift eller ej...

Hmm, när jag och olof hade problem med hans chef pratade vi med en av mina juristvänner och skillnaderna på sambo och gifta är små... du måste prata med någon när barnet är fött för att bekräfta att du är pappan... annars är det ganska lika. I sambolagen står typ "se äktenskapsförordningen"... Om jag och Olof bor kvar här när vi får barn och väljer att separera kan jag bli den som tar lägenheten om tanken är att barnet/-en ska bo med mig, trots att det är Olofs lägenhet... :) Så det är väldigt små skillnader faktiskt.. :)

Men det har jag smått avslöjat ju, nu får du nog läsa de senaste blogginläggen en gång till. ;) Du behöver bara läsa den senaste veckans inlägg ;)

Kram

http://blogg.dreammaddo.se

 
Jenny

Jenny

11 oktober 2011 18:39

Kan ärligt säga att jag aldrig drömt om bröllop och giftermål förrän jag träffade Johan. Men ja, när det kommer till att drömma om själva bröllopet och att senare sköta planeringen... Det kommer garanterat jag att göra.
Och ja, det är jag som sköter planering när det gäller kalas, date nights och resor. Johan har noll framförhållning så det faller naturligt på mig. Vet inte varför det är så.

http://jennyelin.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards