MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 19 juni 2011

Reseguide till Side i Turkiet

Av Vivi - 19 juni 2011 13:30

 

Här kommer äntligen en liten reseguide

från min resa till Side i Turkiet.

Vi reste från den 19 maj- 2 Juni

vädret var kanon & naturen helt underbar!

 

     

 

Resa & boende:

Vi åkte med Nazar, det var första gången jag åkte med dem och jag måste säga att allt gick väldigt smidigt. Inga problem med transfer, inga problem på flyget och inga problem med reseledarna. Jag måste ge lite extra beröm till deras lekledare på vårt hotell. Det fanns en kille som hette Simon som var helt fantastisk med barnen och min systerson älskade honom.


Hotellet vi bodde på heter Cinar Garden, enligt Nazar har detta hotell tre stjärnor. Jag tycker det stämmer bra överrens, men man får vara beredd på att hotellet är mer rent än helt. Vårt rum var rent och fint (stort också) men sofforna var lite trasiga, speglarna hade lite målarfläckar osv.

Dessa små skavanker var dock bortglömda efter det första dygnet för även om hotellet har 3 stjärnor så borde personalen & servicen ha fem stjärnor , minst !!

Personalen är så trevlig, varm och personlig, det är utan tvekan den bästa servicen jag fått när jag rest !

Poolen var underbar, perfekt tempratur !

  


Världens finaste Lady !

 


Mat & dryck:

Som på så många andra resmål så ska du inte dricka kranvattnet, men vatten på flaska finns överallt och på vårt hotell fanns det att hämta i baren och i kylen på rummet. 

Vi valde all inclusive på hotellet och jag måste säga att det var ett bra val för de hade väldigt god mat (bland annat en fantastisk salladsbuffé), men det är klart att man blir sugen på något annat ibland så det blev ett par middagar ute.

Jag har ju berömt det turkiska köket innan så jag ska inte tjata   , men de är otroligt duktiga. Skulle jag rekommendera en restaurang i Side får det bli Afrodite som ligger precis vid hamnen, god mat & bra service !


   


Jag tycker däremot inte ni ska åka från Turkiet utan att ha prövat:

-Kebab av något slag

-Kyckling, de gör otroligt goda kycklingrätter

-Äppelte

-Turkiskkaffe

   


Att göra:

Det finns faktiskt en hel del att göra i Turkiet, det finns naturligtvis en hel del shopping (Side har marknad varje lördag), fina stränder och vi såg en hel del kultur (se foton m.m här).

Min syster och hennes familj åkte till en vattenpark och hade det riktigt bra.

Vi var på en båtutflykt till Dolphin Island och visst fick vi se en liten skymt att definer, men en sådan utflykt rekommenderar jag er att göra med resebolaget. Vi valde ett billigare alternativ och vi var inte helt nöjda, pga platsbrist fick vi sitta i skuggan hela båtresan & toaletterna var fruktansvärda, men vi kom ut på havet iaf.


  


Man kan ju också om man vill bara stanna på hotellet, där finns ju faktiskt det mesta man behöver. Både mat, vin & drinkar var goda, gratis glass varje dag, två olika pooler den ena med vattenruschbana. Dessutom har de trevlig personal och en söt hund att leka med på hotellet.

Om detta inte skulle räcka så har det även ett SPA i anslutning med väldigt duktiga massörer och bra priser, att pröva Hamam första eller andra dagen är ett måste !!

Det enda du inte behöver pröva är kanske skönhetssalongen som ligger precis brevid hotellet, jag var inte speciellt nöjd med varken naglar eller vaxning.


Hoppas ni fick lite inspiration.

Turkiet är verkligen ett land jag rekommenderar

för både familjer, vänner & par!

Jag har besökt Alanya, Istanbul och nu Side

och Side har blivit favoriten eftersom det är lite lugnare,

lite mer kulturellt och lite mysigare!

 

Fler restips kan ni hitta här !

 

   

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se