MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 13 maj 2011

Skitsnack !

Av Vivi - 13 maj 2011 10:00

Jag är inte alls speciellt förtjust i vad jag kallar Schulman-klanen, jag tycker de flesta av familjen schulman har uttryckts sig så pass klumpigt någon gång att de förlorat min respekt. En arbetskollega skickade mig en länk idag med Calle Schulmans krönika och vet ni ....den var bra !!   

I stort sett handlar artikeln om att vi tjejer snackar mycket bakom ryggen på varandra, vilket han (som många andra) irriterar sig på.
Det bästa med artikeln var nog att han inte vinklade den till "Ni tjejer snackar bara skit"  utan mer att han uppmanade oss att låta bli.
För visst är kvinnor generellt rätt dåliga på att uppmuntra varandra, många klagar hellre på andra kvinnor än berömmer dem.

Nu var det flera kvinnor som verkade anse att detta artikeln i princip stärkte skillanden mellan könen, att Schulman framställde kvinnor som skvallerkärringar. Återigen, jag är inget "fan" av Schulman, ändå är jag ganska säker på att han inte menade att alla kvinnor är kvallerkärringar!
Han tog upp något som han ansåg var ett problem oss kvinnor emellan.
Om du blundar för problemen som finns är det väldigt mycket svårare att göra något åt dem.
Det är så klart en massa män som snackar skit de också, men det tar inte bort faktumet att många kvinnor heller pratar om det dåliga än det bra.

Själv är jag väldigt stolt över att jag faktiskt är en av de som kommer med mer beröm än kritik och de flesta jag känner är faktiskt likadana.
De gånger jag stöter på riktigt skitsnack försöker jag faktiskt motarbeta det genom att konfrontera den som säger det. Det är ju faktiskt lätt gjort, du kan stoppa en arbetskamrat som pratar om en annan genom att säga att du inte känner dig bekväm med att prata om **** när hon inte är med, t.ex.  

Vi kvinnor måste försöka stötta varandra så mycket vi kan för vi har faktiskt en bi kvar till jämställdhet och som Schulman skriver: "

Jag menar – det är svårt att föra ett krig mot någon
om man redan har ett inbördeskrig"


Ett gäng som definitivt ger mer ros än ris !

 





 
 
Sofia

Sofia

13 maj 2011 11:10

Alex sa något skit dum om sommarkatter en gång.. sedan dess av skyr ja han! Han sa att såna inte finns eller nåt liknande och där satt ja med 10 stycken sommarkatter som ja tog hand om. Sicken idiot!

http://dixxonsblogg.bloggplatsen.se

 
FiloZophie

FiloZophie

13 maj 2011 11:52

Nja blir nog min kommentar. Jo, visst är vi kvinnor duktiga på att sticka varandra i ryggen det är nog sant, och vi gör det säkert oftare än männen. Men när det gäller att se det negativa i situationer är människan i allmänhet duktig på det. Det är lättare att se det negativa än att se det positiva det är till och med bevisat och det är oberoende av kön :)
Kramen

http://www.filozophie.bloggplatsen.se

Vivi

13 maj 2011 12:52

Men som jag skrev ... män snackar också skit men det innebär inte att kvinnorna måste jobba på att bli bättre på att stötta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards