MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 11 maj 2011

Saker jag inte förstår....

Av Vivi - 11 maj 2011 10:15

Jag är lite klok ibland och andra gånger förstår jag inte alls,

kanske finns det någon som kan upplysa mig ?!    

Jag förstår nämligen inte ....


Varför vissa bloggerskor bygger sin identitet på någon annan ?

Vissa kallar sig saker som "Bengts brud", "Klaras mamma" osv.

Missförstå mig rätt, jag förstår att bli mamma & gifta sig är bland det största som händer i ens liv, men det känns lite som man suddar ut den egna identiteten med ett sådant namn.... man kan väl iaf ha med sitt eget namn på något hörn ?



Varför feminister & andra "-ister" inte får vara mänskliga ?

Ibland känns det som om man som feminist inte får vara mänsklig, att allt man gör granskas och gör man något "fel" så är det fritt fram för alla att kritisera dig som person. Som feminist får du inte gilla vissa låtar, inte vissa tidningar, du måste kämpa mot varenda liten genusskillnad hur liten den än må vara...

Vem orkar det !!??


Varför "folk" kritiserar mer än berömmer ? 

Detta är ju tyvärr alltför vanligt i alla sammanhang men ett exempel:

Jag har tittat på en klänning på Bubbleroom jag tycker är fin och sedan kollar jag på kommentarerna nedan: "Fy vilken trasa" "ful marknadsklänning". Detta är kommentarer från folk som inte ens sett den i verkligenheten, det är ju inte det minsta hjälpsamt för de som faktiskt är intresserade av att köpa den.

Nej jag håller med mormor "kan du inte säga något snällt, säg inget alls"

 

Vaför man inte kommenterar?

Man behöver ju inte lusläsa varje blogg, men jag kan tycka det är lite trist när vissa inte kommenterar det man skriver alls utan bara svarar på den kommentar man skrivit i deras blogg. Att detta händer då och då är ju inte alls konstigt, men vissa personer verkar aldrig kommentera något man skriver över huvudtaget. Det kan jag personligen tröttna lite på och oftast slutar jag svara efter ett tag för .... ja ... mitt ego blir lite sårat helt enkelt !  

 

Varför hundägare plockar upp efter hunden ?

Jo det är ju superbra när ni gör detta, men när "folk" (återigen dessa folk...jag gillar nog inte folk) plockar upp hundbajset och sedan slänger påsen på marken ...Gaaahhhhh !! Då är det bättre att inte plocka upp det alls !



Nej nu ska denna rosa-älskande, "omsanningenskafram"-diggande feministen gå och lämna en kommentar med lite beröm!

 




 
 
Jenny

Jenny

11 maj 2011 12:48

Visst är det tröttsamt att behöva försvara sig som feminist? Jag har ingen karriärdröm, har aldrig haft det. Jag drömmer om att köpa hus, att gifta mig med Johan och att skaffa barn. Jag skulle absolut kunna ta ett "skitjobb" dvs sitta i kassan på ica eller jobba på tvätten - så länge jag har arbetskamrater jag trivs med och har råd att göra allt det där jag drömmer om så spelar inte jobbet i sig så stor roll.
Detta är tydligen väldigt ofeministiskt och jag får ofta försvara det. För mig handlar feminism (bland annat) om friheten att välja!

Jag förstår dig det där med folk som inte kommenterar. Nu är jag själv rätt dålig på att kommentera på bloggar, och ännu sämre på att faktiskt blogga, men på bilddagboken t ex tycker jag att jag alltid kommenterar nya bilder mina vänner lägger upp men får nästan aldrig någon kommentar själv. Det får mig att känna mig väldigt ointressant, egot blir absolut sårat.

Älskar dina Marilynskor för övrigt!

http://jennyelin.bloggplatsen.se

 
Margita

Margita

11 maj 2011 20:46

aha! ny bakgrundsbild, skor! *ler*
Vågar du förresten köpa skor på postorder? Passar dem eller händer det att du måste byta storlek?
Det är lättare att kritisera än att berömma av någon konstig anledning. Borde ju vara tvärtom.
Hmmm....inte kommentera, jag känner mig lite träffad ;) ibland är jag jättedålig på att kommentera helt enkelt för att jag inte orkar. Men jag försöker verkligen eftersom jag vet hur glad jag själv blir när jag får kommentarer. :)

http://sengas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards