MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 9 maj 2011

Att fira någons död...

Av Vivi - 9 maj 2011 11:45

Jag kände at jag var tvungen att skriva en rad eller två angående Bin Ladins död. Vi pratade mycket om detta i helgen och jag kände att jag ville dela med mig lite av de tankarna.


En man som har dödat tusentals människor har dött och visst har nog världen blivit lite säkrare att bo i.

Obama säger att rättvisa har skipats och visst, jag kan hålla med om att det kanske kan ses som rättvisa att mannen som dödat så många själv har dött.


Det finns ändå något obehagligt med att man firar en människas död på det sättet som många amerikanare gör.  Visst kan man få känna att rättvisa är skipad, men den otroliga glädjeyran över att en person (hur ond han än var) är död, har jag lite svårt att förstå.

Efter terrorattacken mot Twin towers firade USA-motståndare på gatorna och vi förfärades & fördömde. Nu gör ju amerikanerna lika dant, visst det är inte riktigt samma sak, 1000 oskyldiga vs en riktigt elak man, men det är ändå död vi firar.  

Dessutom så retar det ju upp USA-motståndarna som sörjer Bin Ladin ännu mera. Av samma anledning förstår jag inte varför man skulle publicera bilder på Bin Ladins död.


Hat föder bara mer hat som föder mer hämnd.


Vad har ni själva för åsikter ?


 
 
Mia

Mia

9 maj 2011 13:24

Tycker som du faktiskt, känns obehagligt och lite sjukligt på nåt sätt att glädjas på det sättet. Visst utfördes hemska saker med BL som ledare, men att fira känns makabert på nåt sätt.

Ja han kan njuta den lille illern, särskilt när han fått igång husse o matte tidiga mornar sen kan han sola o sussa resten av dan!

soliga måndagskramisar

http://www.fredthevov.blogg.se

 
Johanna

Johanna

9 maj 2011 13:34

Tror inte terron är borta för han är död, någon kommer vilja hämnas för usa bragt honom om livet. Men visst kan det kännas bra att "ledarn" inte finns, men det kommer bli någon ny, kanske ännu värre.

Ja, det kanske blir en canvastavla i framtiden, who knows! Gillar bilden själv! :)

Ja är hemma idag och imorgon i alla fall, får se om jag stannar hemma mer, skall gå inom vårdcentralen strax, och ev ta nytt prov.... nödvändigt kanske, :)

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

9 maj 2011 13:46

oh härligt att vinsten trillat in nu!!! Perfekt!!! :) Kolla mailen och de bad om ursäkt för det tagit lite tid! :)

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards