MissVivis synvinklar

Alla inlägg under mars 2011

Av Vivi - 11 mars 2011 10:15

Plötsligt känns det helt okej med vintertid, slask, snö och is, vi slipper iaf större naturkatastrofer i Sverige.

 

Det är fruktansvärt det som händer i Japan, de bor så otroligt mycket människor där och det är dessutom många andra länder som utfärdar tsunami varningar. Två arbetskamrater är i Thailand och jag hoppas att detta land slipper bli drabbat denna gång.

Vill ni veta mer kan ni läsa live-rapporterna här.

 

Jag tänker inte skriva något långt inlägg om detta och försöka inte beröra ämnet mer än just i detta inlägg. Det finns så mycket hemskt att läsa om och någonstans måste man få ta paus och få läsa shoppingtips, roliga historier och vardagshistorier.

Sverige är rätt bra ändå ...

  

 

ANNONS
Av Vivi - 11 mars 2011 08:30

Dagens fråga:

Ska det bli straffbart att inte hjälpa nödställda ? Själv tycker jag det är självklart att man hjälper sina medmänniskor, men ett problem med att införa en sådan lag är att det oftast inte är svart eller vitt och dessutom händer det allt för ofta att hjältarna far illa... vad tycker ni ?


Dagens grattis:

Till världens finaste, klokaste och underbaraste 10åring !! Min älskade systerson fyller 10 år idag och det är stort ! I morgon kommer moster med mazariner & presenter!   


Dagens roliga:

Det kan hända rätt roliga saker när man jobbar i växel i bland ...

 

Dagens duktiga:

Igår skickade jag faktiskt in två jobbansökningar och e av dem var en sådan där jobbig extern jobbsida som skulle fyllas i !   

 

Dagens klänning:

149kr idag på Bubbleroom

Bubbleroom.se" src="http://images.bubbleroom.se/data/product/thumb-300/wonderfly-dress-klanning-39601.jpg" alt="VILA Wonderfly Dress klänning Black (Svart) på Bubbleroom.se" />

ANNONS
Av Vivi - 10 mars 2011 13:15

Man är ju alltid mycket bättre på att ge råd än att följa dem   själv är jag speciellt dålig på att följa mina egna råd, men nu ska jag göra ett försök.

 

Ni som följt mig vet att det finns något i mitt liv jag inte trivs med, något som ger mig väldigt dåligt självförtroende och tar mycket energi.

Jag har ju tidigare skrivit om att man är ansvarig för sin egen lycka och nu tänker jag göra ett försök genom att helt enkelt låta problemet i mitt liv ta mindre plats.

 

Jag insåg nämligen häromdagen att jag har för få fritidsintressen, min vardag består i princip av att:  jobba, träffa vänner/släkt och kolla på film/TV.

Jag vantrivs egentligen inte med detta, men det gör att problemet i mitt liv får alldeles för stor plats. Detta eftersom jag inte har något annat att koncentrera mig på, det blir ju det ämne jag oftast pratar om och tänker på!

 

Så nu ska jag i slutet av månaden skaffa ett klippkort och pröva Zumba och sedan ska jag kolla på lite kvällskurser, kurser som jag både är intresserad av och som kan se bra ut i CV:t   

 

Mitt råd till er därute (och mig själv) är att inte låta problemen ta för stor plats i ert liv. Det är lättare sagt än gjort kan tyckas, men jag tror faktiskt att en ändring av ens tankesätt kan komma långt.

 

Problemen ska inte få knocka mig så lätt...   

  

 

Av Vivi - 10 mars 2011 10:45

Min plånbok fick just nu väääldigt ont, det är inte bra för mig att känna mig nere, ett nytt jobb hade varit bra för min ekonomi på flera sätt.   

Det är inte bra för mig att vara deppig & inte bra för plånboken.

Denna gången måste jag ju vara riktigt nere för det blev lite dyrare shopping än vanligt ...

Kommer ni ihåg denna ? Vet att du gör det Maddo   

 

 

Den och några kompisar har klickats hem till mig nu och en fin liten räkning ska betalas i slutet av månaden. 

Det är inte riktigt så farligt som det låter, jag får bara låta bli att shoppa en massa när jag är i Stockholm och vill jag shoppa en massa i stockholm så kan jag ju försöka få ytterligare lite grejjer sålda på tradera.

Dessutom... kanske om jag sveper in på en anställningintervju i en snygg 50tals inspirerad klänning så kanske de ger mig ett jobb direkt, eller vad tror ni ?

 

För er som blivit jätteavundsjuka nu vill jag ge ett litet tips, för på Bubbleroom kan ni dag köpa denna klänningen för bara 149kr, bra pris !!

Bubbleroom.se" src="http://images.bubbleroom.se/data/product/thumb-300/nuso-dress-39735.jpg" alt="Sisters Point Nuso Dress Pink/Black på Bubbleroom.se" />

Av Vivi - 10 mars 2011 08:15

Dagens humör:

Okej, känner väl mig inte överdrivet peppad efter att ha fått två avslag på samma dag (ett jobb jag sökt & även det jag var på intervju för) men jag överlever.

 

Dagens nyhet:

Den 19 mars ska vi tydligen få en "supermåne", då står månen närmre jorden än vad det gjort på 19 år. En del tror att detta kommer leda till naturkatastrofer och kraftiga väderomslag, själv hoppas jag bara att det är molnfritt natten den 19:de


Dagens modiga:

Anton Hysén, du är ett föredöme! Tycker det är riktigt starkt att gå ut med att vara homosexuell när man håller på med något så "grabbigt" som fotboll.


Dagens elaking:

Finnen! Nej inte den i Finland utan den brevid min näsa som är omöjlig att komma åt och gör ont som tusan.


Dagens sanning:
funny pictures - Ai Been Thinkin...
see more Lolcats and funny pictures, and check out our

  


Av Vivi - 9 mars 2011 16:13

Man brukar ju säga att fint folk kommer sent,

hoppas det samma gäller för vykort!

Vi var iväg på vår bröllopsresa i december och visserligen skickade vi vykorten någon av de senaste dagarna,

men det är först nu ungefär 3 månader senare som de kommit fram! Det kan man kalla snigel post!

  

 

  Mexico   

  

Av Vivi - 9 mars 2011 13:45

Det finns en film som jag verkligen älskar som heter The Bucketlist.

Filmen handlar i om två cancersjuka män som bestämmer sig genomför en bucketlist innan de eventuellt går bort. En Bucketlist är en lista på saker du vill göra innan du dör.

 

Nu har kanal 6 börjat sända en serie med samma tema, den heter: 99 saker man måste göra innan man dör. Det är de två sköna killarna Erik & Mackan som är seriens "radarpar" och ska genomföra 99 härliga, farliga & roliga saker, saker som folk anser att man ska ha gjort innan man "kick the Bucket".

 

Jag blev ganska inspirerad av både filmen och detta programmet, för visst finns det saker jag vill se och göra innan jag dör, så jag har börjat skriva min egen "Bucketlist".

Jag har gjort mycket roligt i mitt liv, men 99 saker till kan jag nog komma på!

 

Här har ni några av dem:

-Åka luftballong

-Åka Gondol i Venedig

-Äta en äcklig insekt

-Se en geijser

-Åka på Safari

-Klappa ett stort kattdjur

-Stora USA-resan

- Hawaii

-Se en kängru & koala "live" (i australien med andra ord)

-Bygga något

-Få något publicerat

-Hoppa fallskärm

 

Har ni en egen Bucketlist ? Och vad står i så fall på den ?

 

Jag har drömmar som besannats, men jag har en hel del kvar!

  

  

  

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se