MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 31 mars 2011

Kritik vs näthat

Av Vivi - 31 mars 2011 10:47

Det har skrivits en del artiklar om näthat i Expressen, senast nu om Rebecca Black.

Hon har lagt ut en musikvideo på nätet och har fått otroligt mycket hatiska kommentarer om sig själv och videon.Det kanske inte är varken världens bästa låt eller video, men jag förvånas över hur männsikor beter sig ute på internet, skyddade bakom dataskärmarna.

Människor blir verkligen riktigt jäkla "modiga" när de känner sig anonyma och verkar tycka att "skriver man ngt sånt/lägger ut ngt sådant" får man skylla sig själv.

Jag tycker det är fruktansvärt och vi stöter på detta beteende allt för ofta.


Jag har en jätte gullig bloggis som faktiskt råkat ut för detta nyligen.

Hon skrev ett inlägg som hon började med "ta det jag skriver med en nypa salt"  och sedan brakade det loss i kommentarsfältet.

Visst kan hon ha trampat på ett par ömma tår och jag tycker självklart att man kan vara kritisk och även kritisera, men gör det på ett vettigt sätt !!

Att gå till personangrepp och skriva saker som "är du dum i huvudet" leder ingenstans utom till irration, sårade känslor och att personen inte tar åt sig kritiken!


Jag kan läsa inlägg ibland som gör mig fly förbannad, jag brukar då lämna en kritisk kommentar som kan vara vass, men jag håller mig alltid till ämnet och antränger mig för att den ska återknyta till texten i inläggen. Jag är heller aldrig anonym i en sådan kommentar för jag tycker det är lite fegt.


Kritik är helt okej, men all form av näthat hur arg man än blir

tycker jag är oerhört lågt !

 

"Bring it on...."

 

 
ANNONS
 
Mia

Mia

31 mars 2011 14:09

Bra bra bra skrivet, håller helt med o inte för att jag är en ja-sägare hehe utan för jag tycker det o känner som du ibland, vissa gånger har jag gett f-n att kommentera för jag vet att jag inte kan hålla mig från att säga ifrån på skarpen, men näthat är aldrig rätt (snacka om tid folk har va, och små liv när de ens orkar)!!

Flytt o kärlek, jajamensan det är det vi firar :-D slutet gott allting gott!

Hoppas du slipper o är pigg som en nötkärna nu när Stockholm hägrar, här skiner solen o väntar på dig!!

Hade också gärna stått o haft garage-sale faktiskt, men nu fick det bli garage-free-stuff i stället. Har stått på Skärholmens stora loppis några gånger, alltid kul att blir prutad på o deala med folk faktiskt.

Dunderdunder-medicin till dig i form av varmaste kramar, ingen sjukling mer :-D puss söt

http://www.fredthevov.blogg.se

 
fnulan

fnulan

31 mars 2011 14:22

Så jäklar trist att man inte ska då skriva vad man vill! Jag skriver väl vad jag vill i MIN BLOGG???

Men åååååååååååååå vilken klänning!!!!!! Men storlekaRNA??? Tror inte den fanns i XL eller L :(
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ Å du jag har världens vackraste guldskor med strass på halva sidan!! FAN vill ha den!!!!

http://www.fnulan.se

 
fnulan

fnulan

31 mars 2011 15:10

Blev ju helt betuttad i den.- så okej....

http://www.fnulan.se

 
Sussi

Sussi

1 april 2011 21:48

Men jag tyckte inte den var så tokig. En tjej som chansar lite. Kanske någon tycker det är bra. Vissa har blivit upptäckta på det sättet. Håller helt med dig. Vissa gömmer sig bakom konstig alias och är väldigt oförskämda.

Stackars dig. Hoppas halsen kryar på sig!

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se