Direktlänk till inlägg 22 mars 2011
Jag har sett dem & hört talas om dem, men aldrig smakat dessa omtalade Macarons.
Igår tog jag tag i saken och drog fram nötter, ägg och annat som behövdes för att baka Leilas Choklad- och hasselnötsmacarons.
Nu hade jag inte tillräckligt med hasselnötter hemma så de blev en blandning av mandel & hasselnöt samt ett uns av cashew, men det fungerade det med.
Kan tala om att jag förstår varför dessa små kakor är omtalade, de var löjligt goda. Lite krångliga att göra, men det var det värt!
Nötkakorna:
4 st ekologiska äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g nötter (jag gillar att ta hälften hasselnöt hälften mandel)
4 dl florsocker
2 msk kakao
Smörkräm:
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
1 msk kakao
2 msk nutella
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.
6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
9. Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
10. Vispa ner äggulan.
11. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.
12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
Äggvitor, florsocker & malda nötter och äggula!
Smörkräääääm
Så fort de kommer ut ur ugn tar man och vänder på bakplåtspappret
och skalar försiktigt av det från kakorna!
Sitter de fast kan du pensla pappret med kallt vatten!
Färdiga, goda Macarons !
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.