MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 7 mars 2011

Vuxna saker , som barn & sånt...

Av Vivi - 7 mars 2011 11:15

Jag har funderar på vuxna saker den senaste tiden ...

 

Jag funderar på om vi ska binda vårt bolån. Det känns som om räntorna är på väg upp, frågan är hur långt upp de går ? Är det lönt att binda något år ?

Här är en bra sida där man kan jämföra bolåneräntor.

Jag funderar endel över jobb och utbildning.

Jag funderar på renovering av hus & trädgårdspyssel.

Och jo... det har funderats & diskuterats en del om barn, om och när...

 

Det där med barn är stort, lite känsligt & lite svårt...

Visst finns det en längtan efter att gå med en stor fin mage, att få handla babykläder & kolla på barnvagnar, men sedan ska ju den där lilla där inne ut.... Den biten är läskig! Inte så mycket födseln som att jag sedan är ansvarig för den lilla som kommer ut.

 

Jag förstår de som väljer att inte skaffa barn, ibland känns det som om jag skulle vilja välja den vägen i ren protest.

Att få höra "är du gravid?"  varje gång man klagar på trötthet/huvudvärk/ illamående blir lite tjatigt. Det känns dessutom pressande, har svårt att förklara varför, känner bara att jag blir mindre sugen på barn varje gång jag hör det.

 

Frågan är om jag är villig att offra det liv jag lever nu?

För visst känns det som det liv jag lever nu tar slut den dagen jag skaffar barn, den dagen då Mamma blir viktigare än Vivi.

Dessutom, om jag skaffar barn ska det vara för att jag verkligen vill ha barn, inte för att följa en norm i samhället.

 

Hur resonerar ni själva ? Varför vill ni ha barn, varför vill ni inte ?

Känslig fråga , men jag är lite nyfiken på vad ni har att säga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Linda

Linda

7 mars 2011 11:23

Så som du tänkte tänkte jag med för ett tag sedan, men jag tror man växer med uppgiften & tanken mer o mer, så var det iaf för mig, var totalt livrädd innan att skaffa barn men så kommer man till ett skede då man "verkligen" är redo o då är det bara att köra på=)
Ja haha lilla Texas goingen han är för söt när han ligger o solar på fönsterbrädet..!Ja exakt nu får det sätta igång lite här,hehe..

http://hummingbird.blogg.se

 
i min lilla lilla värld

i min lilla lilla värld

7 mars 2011 11:44

Jag lovar dig. Du "offrar" inget. Det är verkligen inte så det känns. ,,

http://saratilling.se

 
Maddo

Maddo

7 mars 2011 12:14

Jag trivs med ansvar och jag längtar efter barn så det gör ont i mig.. men det vet du ju redan!

Jag vet att jag kommer klara det :) Men hur många lektioner behöver man och hur lång tid? GAH! :P

Kramar

http://blogg.dreammaddo.se

 
Sofia

Sofia

7 mars 2011 12:33

Denna frågan funderar ja med på en massa... nästan alla mina kompisar har fått. Ja kände stress i början men när ja inser hur jobbigt de flesta av dom har. Ingen sömn o ja allt annat som hänger med på köpet så är ja glad att ja väntat. Vi pratar om det hela tiden men känns mest som vi skjuter fram det. Känns inte som vi har tillräckligt med pengar heller, och den biten vill ja helst ha säker. Väldigt mkt funderingar kring detta, ja vill ha barn. Men som sagt att föda är ja inte särskilt sugen på alls...

http://dixxonsblogg.bloggplatsen.se

 
Sofia

Sofia

7 mars 2011 13:31

Ja det är pressen som e den jobbiga. Klart man blir påverkad varken man vill eller inte. Skulle ja inte vilja ha barn skulle alla mina släktingar tycka att ja e helt knäpp!! Alla tjatar redan nu och hur skulle det bli då. Ja är nog ganska glad att ja vill ha barn även om det inte är nu :)
kramis

http://dixxonsblogg.bloggplatsen.se

 
Mia

Mia

7 mars 2011 13:40

Tror att man alltid ska utgå från sig själv och det man ev kommer överens om med sin partner att göra eller inte göra, det är ju en resa i livet man inte bara kan hoppa av sen (jo vissa kan väl det men det är ju märkliga människor, har man satt ett liv till världen får man vackert ta hand om det också o det kostar på håller med dig ett stooooort/enormt ansvar).

För mig var det så att jag faktiskt inte ville alls, kände inga biologiska klockor ringa alls. Blev gravid en gång trots preventivmedel men var tvungen att ta bort (risk för utomkvädes och jag var rätt dålig väldigt snabbt).

Sen fanns det ingen jag ville ha barn med egentligen trots 10 år med samma partner .. sen när jag träffade rätt man att skaffa med var det för sent (pga sjukdom fick jag ta bort livmodern året före vi träffades). Han har ju tre barn sedan tidigare så jag fick bonusar i stället, det var ödet för mig. Vi pratade om adoption men kände båda att vi liksom blev för gamla att börja om (särskilt han då med tre redan).

Ingen i min familj har brytt sig, det är mitt val o som min mamma säger, att få bonus-barnbarn är också toppen o hade det inte hänt så är också det ok.

Måndagskramisar!

http://www.fredthevov.blogg.se

 
Margita

Margita

7 mars 2011 19:00

Intressanta ämnen du tar upp!
Jag tycker nog att det är upp till var och en vad man vill. Även om det är en biologisk drift att fortplanta sig så kan man ju idag välja, på gott och ont faktiskt.
Jag var fullständigt vettskrämd när jag fött mitt första barn, just för ansvaret. Men det fixade sig i slutänden och jag kan ärligt säga att det är värt hela biten; jobbiga förlossningar, småbarnstiden som kan vara väldigt krävande, tonårstiden....
Nu är mina barn vuxna och jisses vad lycklig jag är att jag har dem!!<3 Kan inte tänka mig ett liv utan dem, det vore VÄLDIGT tomt och konstigt.
Jag tror att man växer och utvecklas av att få ta ansvar.
Det är naturligt att man tvivlar och är skrajsen men det brukar ordna sig. Idag kan man ju också få hjälp från diverse håll.
Men man ska väl inte sticka under stol med att det är krävande att ha barn, men jag kan tycka att allt inte ska vara lätt i livet. Livet är vad det är, det går upp och det går ner.
Men valet har vi ju idag och ingen kan säga vad som är rätt och fel, bara du själv. Bara du känner att du inte ångrar dig när du inte längre kan få barn ;)

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Jenny

Jenny

7 mars 2011 19:36

Jag är bebistokig, och har alltid varit.
När jag i tonåren funderade på vad jag ville bli när jag blir stor, så kom ordet "mamma" upp i huvudet varje gång. Och så är det fortfarande!
Jag har inte några karriärdrömmar, vet inte alls vad jag vill jobba med. Jag vet bara att jag vill ha ett jobb som betalar tillräckligt (kräver inte mycket alls) och där jag inte vantrivs - så att jag har råd att köpa hus och bilda familj.
Den där bebisfebern som jag kallar den, den har bara blivit värre och värre sedan jag träffade och föll för Johan. Nu har jag dessutom gått från att "bebisar och småbarn är underbara" till att faktiskt trivas med tanken på att uppfostra ett äldre barn, vara mamma åt tonåringar så småningom.
Att bli mamma är min dröm. Jag känner inte att det är något som andra påverkat mig att tänka. Jag och min syster har fått samma uppfostran och hon vill INTE ha barn.

http://jennyelin.bloggplatsen.se

 
Zandra

Zandra

8 mars 2011 20:52

Jag resonerar EXAKT som dig i det fallet med barn faktiskt :)

http://drak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards