MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 23 februari 2011

Va f-n

Av Vivi - 23 februari 2011 15:45

Förlåt, men jag blir så trött...

För ett tag sedan debatterades det om bilkörning och det slutade naturligtvis i en hetsig kvinnor vs män diskussion. Det stod nämligen i en artikel att 15 av 16 dödsolyckor orsakades av män och då kom "folk" fram till att kvinnor var dåliga förare!   

Nu har debatten kommit upp igen för att herr Collin på AB har skrivit en onödigt lång artikel om varför män är bättre bilförare.

 

Det bästa är att han skriver saker som:

 "män är bättre för att de kör bättre, men tar fler risker som orsakar olyckor"

Ursäkta, men jag trodde bilkörning gick ut på att ta sig från A till B utan att hamna i olyckor ?

Eller varför inte detta fantastiska stycke:

 

Killar: De klättrar högre upp i trädet, balanserar närmare stupet

och sladdar med cykeln. Och de har koll på omgivningen.

Håller grenen? Vad händer om jag ramlar?

Passar underlaget för den perfekta stoppbromsen?

Flickor är ute med dockvagnen och då behövs inte samma koll.

Det viktigaste är att dockan har det bra.

 

Jo generellt sett så har killar kanske mer vana av att cykla, åka moppe osv vilken gör att de har mer trafikvana, men det är fortfarande så att barnet i dockvagnen är viktigare än bilen du kör i !!!!!!   

 

Man kan säker läsa in mycket i denna artikeln, men jag ser inget mellan raderna för att jag irriterar mig för mycket på tonen som genomsyrar den, den där dumstolta, stenåldriga "män kan visst bättre"-tonen.

I slutändan är körstil individuellt och ska vi nu lägga in genus i debatten är min slutsats att män kör farligare!

 

Phu ...tack för att ni lyssnade.

Var bara tvungen att få irritera mig lite officiellt !

 

Lite humor på det !

  

 

 



 
 
Ingen bild

evelina

23 februari 2011 16:48

Hittade din blogg genom aftonbladets artikel.
Jag satt och skrattade mig igenom artikeln som handlar om pojkar som klättara och flickor som leker med dockor. Det jag tyckte var mest underhållande var bilden som dom valt till överskriften! Dessutom finns det väl enormt många flickor som klättrar och pojkar som leker med dockor! haha tack för ett bra blogginlägg!

Vivi

23 februari 2011 19:01

Tack Evelina !! :) Ja visst var det helt upp åt väggarna, artikeln kändes väldigt osammanhängande, han sköt sig själv i foten med den artikeln :)

 
Ingen bild

Anders

23 februari 2011 18:05

Det beror väl helt enkelt på vad man menar är bra. De som oftare utsätter sig för farliga situationer borde lära sig fler alternativa hanteringsmetoder för just de situationerna och därigenom bli en bättre förare.

Vivi

23 februari 2011 19:05

Absolut! Tror det hade varit nyttigt med mer riskutbildning på körskolorna!

 
Ingen bild

magiul

23 februari 2011 19:00

Äh, han generaliserar ju medvetet oerhört mycket bara för att han vet att det upprör mer. Och då genereras trafik och hans chefer blir glada. Men visst är han lite gubbig.

Det han egentligen säger (som nog alla förstår) är ju att killar generellt sett är bättre på att HANTERA bilen som fordon. Givetvis med undantag åt båda hållen. Det har ju dock inte så mycket att göra med hur man är som förare bland övrig trafik.

Han har dock en poäng som jag tycker är bra. Och det är att grundinställningen hos killar i stor mån inte är att se till att medtrafikanterna mår bra, utan att man själv mår bra. Och den synen genererar ett problem i trafiken då killar ofta prioriterar att ta sig fort fram, istället för allmänhetens säkerhet.

Denna grundinställning verkar tyvärr vara något genetiskt hos killar och är ett stort reellt problem som körskolorna borde jobba mer med. Själv jobbar jag dagligen med det till och från jobbet, att jag i första hand bör tänka på de som kör runt mig. Det är jättejobbigt, när man i hela sitt liv tidigare bara sett dem som hinder på vägen.

Vivi

23 februari 2011 19:04

Bra kommentar, jag gillar folk som argumenterar på ett bra sätt! Tack! :)

 
Sussi

Sussi

23 februari 2011 20:31

Den där diskussionen kommer nog aldrig få ett slut. Men det var inte så länge sen som det sas var bevisat att om alla körde som kvinnor körde så skulle olyckorna halveras.. Så, där ser man ;)

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mustafa

24 februari 2011 10:13

Det är ju ganska uppenbart att Collin blivit beordrad att provocera. Det var oerhört kul läsning. Han har dock rätt i att det finns mer risktagande män, men att kvinnor kör sämre. Bor du i en biltät stad som Sthlm så ser du att det alltid är kvinnor i bilen framför som kör oerhört underligt och FARLIGT. Männen däremot gör ett aktivt val att utsätta sig och andra för risk. Kvinnor vet inte ens ATT de utsätter sig och andra för risk för de har ingen aning om hur deras körning påverkar resten av trafiken.

Vivi

24 februari 2011 10:20

Tack för din kommentar, trevligt att det kommer så mycket vettiga kommentarer på mitt inlägg.
Du har en viss poäng men .. :)
Jag tycker att man kör farligt om man tar onödiga risker. I min bekantskapskrets känner jag nog ärligt talat lika många kvinnor som kör farligt som män.

Jag kan ju inte tala för Stockholmstrafiken, men mina upplevelser av trafiken här i sydväst är att fler män kör farligt än kvinnor, farliga omkörningar osv.
I slutändan önskar jag att männsikor oavsett kön kunde vara bättre på riskbedömning!


 
Zandra

Zandra

24 februari 2011 17:44

Ja jösses, denna diskussion är en never ending story. Men jag tror inte alls att man kan säga att kvinnor generellt är sämre bilförare. Körstilen sitter väl ändå inte i vilket kön man tillhör. Det handlar väl om övning.
Sen är säkert män mer benägna att ta risker, men jag tycker inte man kan generalisera där heller. Särskilt inte när de har sina barn i baksätet. Men när de kör själv tror jag att de bara tänker på sig själva. De ser inte helhetsbilden av att det kanske finns en barnfamilj i bilen bredvid.

http://drak.bloggagratis.se

Vivi

25 februari 2011 08:35

Nej, att generalisera för mycket leder aldrig till ngt bra ! ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards