MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 8 februari 2011

Försöker du vara lycklig är du bortskämd !

Av Vivi - 8 februari 2011 14:45

AB har en artikel idag om de unga arbetslösa.

De skriver att 80-talister och 90-talister anses vara lata och bortskämda,

de ska dra sig från att ta de så kallade "skitjobben" de vill bara ha "roliga" arbeten. 40-talisterna ska däremot ha mycket bättre arbetsmoral.

 Allt detta har man kommit fram till genom en undersökning gjord av ett bemanningsföretag.

  

 

Allmän reflektion:

Kanske är det inte så konstigt att 40-talisterna anses ha högre arbetsmoral...

De är äldre, de är erfarnare & klokare och de kommer snart pensioneras, vilket förmodligen gör att de inte är så sugna på att byta arbetsplats.

 

När du är yngre och ny på arbetsmarknaden ska du ju främst skaffa dig erfarenhet, det görs oftast genom att testa flera olika jobb och brancher och eftersom du inte har så mycket erfarenhet blir det oftast "skitjobben" som erbjuds. Jobb som betalar dålig och där det tyvärr kryllar av arbetsgivare som vet hur man utnyttjar sin personal till max.

 

Egna erfarenheter och reflektioner:

 Jag har arbetat ihop med många olika människor i varierade åldrar, de 40-talister jag har jobbat med har berättat att när de var unga var det inte brist på arbete. Om du inte var nöjd med det arbete du hade kunde du nästan omedlebart få ett nytt, så är det inte idag, långt ifrån.

 

Det är klart att jag stött på unga människor med dålig arbetsmoral, men fler som har väldigt bra arbetsmoral. Att ta ett lågbetalt slitarbete en viss period tror jag faktistk de flesta unga på arbetsmarknaden skulle tacka ja till, men att år efter år tillslut inte få något annat än lågavlönade jobb sliter på självfötroendet.

 

Dessutom är det lite skillnad på "skitjobben" nu & då, idag då det är arbetgivarnas marknad är det många som behandlar sin personal ganska dåligt, vilket leder till att många vantrivs. Jobben är ofta mycket mer psykiskt påfrestande än fysiskt idag.

Det är skillnad på ett fåtal bortskämda snorungar som inte vill jobba och den stora massan som försöker hitta en arbetsplats där de kan utvecklas och trivas på. Man är inte bortskämd bara för att man vill vara lycklig !

 

Vad har ni själva för tankar och erfarenheter kring detta ?

 

 

 

 

 

 


 

 
 
Zandra

Zandra

8 februari 2011 15:12

Jaa, det blev nog lite mycket på en gång för kroppen. Men jag har inte känt av något konstigt alls efter blodgivningen annars. Har mått prima :) som du säger var det ren otur att allt kom på en gång bara, men som sagt. Nu känns allt bra :)

så klart att det kommer vara lite jobbigt för dig om du är rädd för blodprov. Men mitt tips är att bara slappna av och inte titta när de tar fram nålen. Det känns så klart när de sätter nålen på plats, men det tar bara någon sekund. Och när den väl är på plats kände i alla fall jag inte ett skit. Förut har jag tyckt att det är lite obehagligt när de tar blodprov i såna där rör. Har tyckt att det känns som det suger lite i ådran. Men det upplevde jag inte när jag tog blodproven på blodcentralen. De är väl helt enkelt så vana eftersom de gör det där flera gånger om dagen så de har precis rätt teknik. Och själv blodgivningen kändes inget alls.

Jaa, väldigt dåligt att de inte svarar på ditt mail. Om det blir av sen tycker jag du ska tala om när du bokar tid att du är väldigt spruträdd, och be att få en sköterska som är van att hantera spruträdda.
Jag tycker det är väldigt fantastiskt av dig att fast du är rädd så vill du gå dit för att hjälpa någon annan! Du är en ängel! :D
Om du vill kan jag kolla om min blodcentral har öppet på lördagar så kan jag följa med och hålla handen när du är här. I vissa landsting är det tillåtet att man lämnar proverna någon annan stans. Det får vi kolla upp i så fall.
Dessutom kan man ju när som helst sluta vara blodgivare, om du inte tycker det känns ok efter att du varit där första gången kan man bara säga till att man inte vill komma mer. Man behöver ingen särskild anledning. Det är ju frivilligt :)

Jättebra inlägg Vivi! du är klok! Som du säger är det stor skillnad på jobben nu och då, och utbudet. Förr kunde man i princip gå in var som helst och bara be om ett jobb. Jag läser ju robert Gustafssons självbiografi nu, och han beskriver det i en del av sin bok.
Jag har haft flera riktiga skit och slitjobb med dåligt betalt. Men det är inget jag skämms över eller ångrar. De jobben har också gett mig erfarenhet. Och jag har varit glad över de jobben också.
Men sen är det också så att det finns större möjligheter idag. vi som är unga nu kan byta jobb många gånger under vårt liv. Till och med skola om oss mitt i livet om vi skulle vilja. Det fanns ingen möjlighet för det förr. Ibland undrar jag om det inte bara handlar om avundsjuka när de äldre gnäller på de unga. Och inom lokföraryrket ska jag säga att det finns inga som gnäller så mycket som de som närmar sig pension. Och dom om några är verkligen lata, de gör inget extra. De unga är mycket mer positivt inställda till yrket. Och är oftast mer professionella faktiskt.

http://drak.bloggagratis.se

 
Zandra

Zandra

8 februari 2011 15:14

Du jag kom på en sak också. hur längesen är det ni var i Mexico nu? Det har inte riktigt gått 3 månader va? Har för mig att man måste vänta 3 månader med att lämna blod om man rest utanför europa. Men det kan du fråga på blodcentralen om de nu hör av sig någon gång!

http://drak.bloggagratis.se

 
Mia

Mia

8 februari 2011 15:23

Har jobbat med både yngre, äldre o samma ålder - arbetsmoralen ligger inte i åldern skulle jag vilja säga, utan i just egna moralen man fått genom livet eller genom sin familj - de med dålig moral spelar det ingen roll om regler o förordningar för de står över dem, alltid o oavsett ålder (min erfarenhet).

http://www.fredthevov.blogg.se

 
Johanna

Johanna

8 februari 2011 19:14

hihi om inte annat så är jag på god väg och bli det.... *ler'

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
malin-helena

malin-helena

8 februari 2011 19:37

Tror jag inte behöver tillägga något till detta inlägg. Kan bara säga att jag inte hade kunnat skrivit det bättre själv. :)

Ja, jag längtar såååååå till nya tatueringen! :D hihi.. Jag blir så där barnligt lycklig när jag bara tänker på det. *fniss*

Åh, nu blir jag ju superDuper nyfiken ju! Fy vad spännande, jag ska spana som en hök på din blogg i slutet av veckan. ;)

http://malin-helena.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skapa flashcards