MissVivis synvinklar

Alla inlägg under december 2010

Av Vivi - 13 december 2010 01:51

Har ar man borta ngn vecka fran Sverige och sa hander saker som terrorist attaker och grejjer !!! Joda, det har CNN minsann rappoterat, Sverige ar pa kartan har av tva olika handelser, terroristdadet pa drottninggatan & Wikileaks *yey*   


Vi har det bra har nere, jag ar fortfarande lite forkyld vilket ar lite trist, men vi har trots detta utforskad báde djungel & hav och igar var vi pá Cozumel! Vi var dar bara nágra timmar over dagen, men vi hann med att ata middag pá Carlos & Charlies, oj vad roligt det var! Det ar svart att forklara det stallet, det maste upplevas (eller hur Zarah-Lou?) men det ar som ett party medans du ater middag och vi hade jatteroligt, de gjorde en liten grej av att det var varan smekmanad.

I morgon ska vi slappa vid solen & sola och pa tisdag besoka pyramiderna!

 

Jag har faktiskt inte vagat forsoka bota forkylningen genom att dricka Tequila, tyvarr tror jag inte det fungerar da Tequilan inte brukar *hrm* stanna i magen om jag sager sa ...   

Vadret har varit underbart, det ar ganska mycket turister har nere, men det ar sallan man ser eller hor nagra fran skandinavien, det ar mest amerikaner & kanadensare har.


Nepp, nu ska vi ga till var favoritrestaurang har pa hotellet och njuta av lite gott att ata och dricka !!

Ha det sa bra alihopa & hoppas ni far en mysig Lucia trots terrorister och annat !


Massa kramar fran soliga Mexico  !!! 

ANNONS
Av Vivi - 12 december 2010 10:00

Skrivet för ca ett år sedan ....


Det blir ett minnesinlägg idag ...ett högst personligt sådant!

Ibland har jag haft funderingar på att skriva en liten novell, kanske en liten bok om mina upplevelser denna period, de är så många ungdomar som går igenom samma sak som jag gjorde.

Idag ser jag de positiva bieffekterna av mina deprissioner, dåliga självförtroende m.m de har gjort mig starkare och mer lyhörd.Det började tidigt, redan på Öland...kanske när var 12-13år. Jag kallade mig de tre F:en , Ful, Fet & Finnig. De fanns många som höll med, det blev en liten ramsa jag kunde höra då och då när jag gick i korridorerna.

 

När jag var 14 år flyttade vi till Halmstad, jag slapp ramsan, men hyn blev värre med ålder, den var mitt storta komplex. I försök att täcka upp för att mitt ansikte var så fult så fick jag en lättare ätstörning, men väldigt lätt. Jag skulle åtmindstone vara smal och ha en eftertraktad kropp om allt annat såg förjävligt ut.

 

I gymnasiet började jag ha dagar då jag vägrade gå till skolan, jag stod inte ut med att folk skulle se mig, monstret, och min hemska hy, finnar jag inte kunde gömma under lager av smink. När jag gick i skolan var det med sänkt huvud, jag mötte aldrig någons blick, jag följde barns sätt att tänka:

"ser jag inte dem ser de inte mig".

 

Det fanns även så mycket annat i mitt privatliv som gjorde att jag gled djupare och djupare ned i en depression. Jag vet att jag inte tyckte att det värsta var de klösande, rivande, nattsvarta djupen av ångest jag hamnade i, det var tomheten efteråt, apatin, bristen på känslor överhuvudtaget, den skrämde mig.

 

Tillslut tog en förtvivlad mor med mig till en hudläkare han tog en titt på mig och skrev ut de starkaste de hade, Roacutan. (Om det verkligen var värt att äta det antibiotikat i slutändan är en annan historia.)

Hyn blev dock bättre, sakta växte självförtroendet i takt med att finnarna försvann. Jag hade fortfarande problem med depressioner, men det blev iaf bättre.

Det tog flera år för mig att börja möta männsikors blick igen, jag är faktiskt inte riktigt där ännu.

 

Idag är min hy inte perfekt, men inte i närheten av de stora problem jag har haft. Fortfarande är det den som kan ge mig sämst självförtroende vad det gäller mitt utseende, men jag har distans till mitt utseende på ett bättre sätt nu.


me  

ANNONS
Av Vivi - 11 december 2010 08:30

Jag tänkte jag skulle följa mitt eget exempel

och hylla några av mina favorit bloggare!

Nu finns det ju så många bra bloggar & härliga människor där ute.

Jag tycker om er även om ni inte är med i just denna lilla lista!

  

 

 

Kända bloggar jag gillar:

 

En stor favorit är Ladythirtys´ blogg hon är otroligt kreativ, 

älskar att se vad hennes söta tecknade alias hittar på & hennes funderingar!

 

Fokis blogg

Man kan ju inte bli annat än glad över att läsa denna glada blogg som är full av söta saker, rosa grejjer, tips, fina fotografier, djur & spännande resor! 

 

Egoina kan till och från kan vara hysterisk rolig,

hon bjuder verkligen på sig själv och har en härlig självdistans!

 

Vanliga bloggar jag gillar:

 

Zandra hinner kanske inte skriva så ofta, men jag gillar hennes blogg.

Zandra har blivit mer än en bloggis, hon har verkligen blivit en vän!

 

Sussie är en bloggerska som egentligen inte skriver om något speciellt

och ändå lyckas hon verkligen fånga en med sina inlägg!

 

Det är ofta men inte alltid som jag håller med i Filozophies funderingar,

 men hon skriver om intressanta ämnen som bjuder in till diskussion!


Fisan har en härligt vass blogg som gett mig många skratt!

 

Gillar man tävlingar ska man absolut hålla koll på Johannas blogg,

hon har alltid en massa kul på gång !!!

 

 

 

  

Av Vivi - 10 december 2010 16:00

Detta är ett ämne jag tänkt ta upp läääänge, nämligen just skvaller!

Först kanske man ska reda ut vad som egentligen ÄR skvaller, för det finns det många olika åsikter om.

 

Enligt wikipedia:

 

Substantiv [redigera]

  1. idelt prat och spridning av rykten om andras privata och personliga affärer
    Synonymer: sladder

Enligt mig:

Det är svårt att definiera skvaller,

men för mig är det när man pratar om en person privat,

dvs inte en persons arbetsroll utan just privat.

Skvaller för mig är dessutom när man pratar om negativa saker som rör personen som man inte har bevis eller belägg för!

 

Själv är jag inget stort "fan" av skvaller, jag tycker faktiskt riktigt illa om det! 

Jag tycker man ska vara väldigt försiktig med vad man säger om andra till andra. Det är så lätt att saker förs vidare, förstoras eller t.o.m blir helt fel, skvaller kan orsaka väldigt stor skada om fel saker förs vidare till fel person.

På en arbetsplats kan det i värsta fall leda till att en person förlorar jobbet och ibland kan det splittra förhållanden.

 

Jag svär mig inte fri i från skvaller, alla skvallrar vi emellanåt!

Det är inte alltid man tänker sig för och visst kan det vara rolig att prata lösa rykten ibland, speciellt om personer vi inte tycker om.

Det jag själv alltid försöker tänka på är vad jag säger och till vem.

Tänk på hur du hade reagerat om det handlade om dig!

 

   

 

 

 

 

 

Av Vivi - 9 december 2010 10:00

Jag, min mamma & min syster har startat en bokbytarklubb och vi har nu haft denna lilla "klubb" i över ett år!

Vi är ca 7-8 tjejer ( naturligtvis hade vi gärna haft killar med, men än så länge är det tomt på den fronten) som träffas ungefär varannan/var tredje månad, under dessa träffar så fikar vi, pratar böcker, byter böcker med varandra och det blir även en hel del "tjejsnack"   

 

Det brukar gå till så att vi träffas hemma hos en av medlemarna (vi turas om) och det är den vi är hos som ordnar med fika.

Man har med sig ett antal pocketböcker i bra skick (det har blivit pocketböcker eftersom de är praktiska och billiga), helst som man har läst och tyckt om. Dessa böcker läggs ut på ett stort bord så att alla fritt kan gå runt, läsa på baksidor och klämma & känna lite.

Det finns egentligen ingen bestämt agenda, utan vi minglar runt lite, fikar lite och om det är någon speciell bok man vill tipsa om så gör man det.

 

Däremot har vi ett system för hur man byter böcker.

Vi lottar helt enkelt en turordning, Är vi sju personer gör vi sju lappar med nummer 1-7 , den som får nummer ett för välja bok först osv.

För att det ska bli rättvist för personen som har nummer sju så får denna välja först i nästa omgång, då går vi alltså från 7 till 1 !

Efter den andra omgången lottar vi om.

 Sedan har vi också en regel att man får ta med lika många böcker hem som man hade med sig.

 

Vi är alla  i olika åldrar, vi läser olika mycket och vi är olika som personer,

men alla gillar vi böcker och vi har verkligen jättetrevligt på våra träffar!

 

Jag hoppas någon BokNisse eller BokNissa där ute blir lite inspirerad och kanske startar upp en egen bokklubb !

 

Fika & böcker i gott sällskap, det är grejjer det !

  

  

Av Vivi - 8 december 2010 09:00

Så här mitt i julmyset så lägger jag in lite Shakira, för det kan aldrig vara fel med lite Shakira   


Av Vivi - 7 december 2010 15:33

Nu har vi lanat hotellets datorer en liten svang igen   

Vi har tagit det ganska lugnt dessa forsta dagar i Mexico och anda har jag lyckats dra pá mig en forkylning, vaknade upp helt tappt i nasan i morse.

Som tur ar sá ar det bara nasan och halsen som kranglar, jag har ingen feber och ar inte sarskilt hangig.

Jag kommer ta det lugnt i dag och forsoka hálla mig borta fran solen, vill inte gora forkylningen varre eftersom vi ska ut pá en djungeltur i morgon.

Ska ocksá se om jag kan fá tag i nágon bra forkylningsmedecin, de brukar de ju ha utomlands.. och dá syftar jag inte pá Tequila avan om det nog kommer vara det mexikanerna kommer rekommenderar forst   

 

Om jag inte redan sagt det ar hotellet vi bor pá helt underbart!

Det finns massa olika matstallen, men vi har redan hittat var favorit restaurang, Pescatore ! Det ar en mysig italiensk restaurang med jattegod mat och trevliga kypare! Vi har tankt att ta oss ut och ata utanfor hotellet ocksá och vi har en del planer... Carlos & Charlies finns har i Playa del Carmen, men ar ett ganska lugnt stalla tydligen, vi ska istallet leta reda pa crazy frog som ar Playa del Carmens "partyrestaurang".

 

I sondags var vi ivag pa den beromde delfinturen   

Gud vilka harliga djur det ar !!!!

Vi akte med en lokal guide fran hotellet (sa det blev tyvarr bara delfiner och inga sjokor Zarah-Lou, men det gick minst lika bra det.)

Det var sá underbart, delfiner ar verkligen kelna & sociala djur och deras skinn kanns verkligen som en blandning av sammel & stovel   

Vi kopte en massa dyra foton sá ni kommer fá se nágra nar jag kommer hem, aven om jag ser ovanligt fjantig ut pá varenda bild, jag hade namligen ett leende som strackte sig fran ena sidan av ansiktet till det andra under hela simturen !   

Vi gjorde foot push och massa andra roliga saker, vi fick en massa information ocksá och aven om det var dyrt sá gick det mesta av vinsterna till valgorande andamal !

 

Det finns sa otroligt mycket jag skulle vilja se och gora har i Mexico, men vi kommer nog inte hinna med halften, Vi ska som sagt pa en djungeltur i morgon, sedan en battur med en Katamaran och sedan ar naturligtvis Chizen Itza - pyramiderna. Vi ska ocksá forsoka ta oss till Cozumel en eftermiddag & om vi hinner ta oss till Tulum. Hade garna besokt Isla Mujeres, men tror inte vi hinner det, lite tid till att sola, dricka frozen Mangos & mysa maste man ju ha ocksá   

 

Hoppas ni har det bra!!

Massa kramar

/Missvivi

 

     

Av Vivi - 7 december 2010 11:45

Tänkte sysselsätta er lite med en lista nu när jag är iväg ...

Feel free att kopiera den hejvilt om ni tycker den är intressant!

   

Vad har du hunnit med i december 2010?

 

Köpt några julklappar ännu ? - Ja

Ätit pepparkakor? - Ja

Druckit glögg? - Ja

Julpyntat ? - Ja

Köpt julgran ? -Nej

Satt in & dekorerat julgranen? - Nej

Bakat juliga kakor,bullar eller godis ? - Nej

Har du ätit julbord? -Nej

Börjat skriva julkorten ? - Ja

Gör du egna julkort ? - Ja

Har du börjat förbereda någon julmat ? - Nej

Har du gjort planer inför nyår ? -Ja

Har du någon julkalender ? - Nej

Har du sagt "God Jul" till någon? - Nej

Har du julstädat ? - Ja

Har du redan gett bort/fått någon julklapp ? -Nej

Har du öppnat någon ? -Nej

Har du skrivit en önskelista? -Ja

Har du egen tomtemössa? - Ja

Ätit risgrynsgröt ? - Nej

Ätit annan gröt ? - Ja

Druckit Julmust ? - Ja

Har du lekt i snön? - Nej

Har du byggt en snölykta ? - Nej

Har du ljusslingor uppsatta utomhus ? - Nej

Har du en adventsstake som du tänder varje advent ? - Ja

 

    

 

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se