MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 30 december 2010

Att äta och shoppa i Mexico

Av Vivi - 30 december 2010 10:00Två av de saker jag tycker är roligast när jag är på semester är ju att äta & att shoppa    Tänkte att jag skulle ge er lite av mina små tugg, drink och shoppingtips i Playa del Carmen !

 

Inne i Playa del Carmen är det rätt lätt att hitta då alla gator är byggda i rutsystem, de ligger alltså parallellt med varanda. Dessutom är det mesta centrerat, det ni ser på kartan är där de flesta butiker & restauranger ligger.

Den största gatan heter 5:e avenyn och ligger parallellt med havet nedanför 10:de avenyn (se karta ).

 


Visa större karta 


Att äta:

 

Jag har hört att man nästan alltid får problem med magen när man är i Mexico, men varken jag eller min man hade några problem. Visst bodde vi all inclusive på ett bra hotell, men vi åt faktiskt inte bara på hotellet.

Vattnet får du absolut inte dricka, det gör inte mexicanarna själva för det är otroligt mycket klor i det. De flesta restauranger använder det inte ens till isen. Vi hade is i våra drycker & år glass utan att bli dåliga.

Mexikansk mat är otroligt gott & inte så stark som man tror, det är såserna som är starka och om är du osäker fråga kyparen. En middag kan kosta allt från 50kr och uppåt, du får en riktigt bra middag med drinkar & tilltugg för ca. 400kr för två personer!

 

Karens på 5.e avenyn var ett favorit ställe, här äter jag hummer!  

  

 

 Hotellfrukosten *mums* massa färsk frukt och pancakes ! *kärlek* En otroligt god limesoppa, pröva om ni får chansen!

Sedan har ni de typiska mexikanska tillbehören : Salsa & Corona !

 

Det finns många ställen som säljer drycker med frukt och krossad is,

otroligt gott i värmen!          


Ni kan inte åka till Mexico utan att besöka Carlos & Charlies, kanske är priserna liite dyrare än på andra ställen, men oj vilket ställe.

Kyparna är roliga & busiga, drinkarna stora & maten är hur god som helst!

Man börjar fnissa redan när man läser menyn & skyltarna i restaurangen och ett exempel på kyparnas busiga upptåg var när de fick reda på att vi var "Honeymooners" då kom alla kyparna uttågandes till bröllopsmarschen och "tvingade" i mig & min make varsin stärkande shots!

På Carlos & Charlies är det fest dygnet runt !   Dessa Fajitas på Carlos & Charlie är de godaste jag någonsin ätit!!

 


Lagom storlek för en frozen Margarita !   

  


 Menyn är ju enkel att förstå ...  kött: Moo-Moo fågel: Pio-Pio


...och lite Turist tips är ju alltid bra att få i menyn !    

 

Att shoppa:


 

Det finns massor av små stånd & butiker, men de flesta butiker håller sig kring huvudgatan som kallas 5:e avenyn.

Något du hittar mycket av i Mexico är Tequila, keramik och hängmattor.

 

Kermamik är faktiskt inte något jag är så överdrivet förtjust i , men visst finns det otroligt mycket vackert och intressant att titta på, själv blev jag mest förtjust i de maya-inspirerade konstverken.

 

Tequila i Mexico är något helt annat än Tequilan här hemma, vi har kanske 4 sorter som finns att köpa och i Mexico finns det över 400 sorter!!

Och visste ni att precis som Champange måste Tequila komma från ett visst distrikt för att få kallas Tequila ?!

I mexico finns det lagrad Tequila som dricks precis som vi dricker Whiskey här hemma. Jag brukar inte gilla Tequila, men efter att ha provsmakat lite    

så hittade vi en sort som t.o.m jag tyckte var riktigt god.

Åk inte hem från Mexico utan att verkligen ha testat tequilan!

 

Hängmattorna kan jag verkligen rekommendera, de är mycket billigare än i Sverige, kostade mellan 200-500kr beroende på storlek, ett tips är :

ju mindre maskor dessto bättre kvalité , finmaskigt är det som gäller!

 

Mycket masker, träfigurer & skålar, vi köpte med oss en rund platta med

maya kalendern på, ni ser den hänga överst mitt i fotot!

 

Färgglada & sköna, men det fanns i vanlig bomull också !


Sedan finns det ju kläder, sjalar, smycken (billigt silver, men kanske inte världens bästa kvalité), roliga souvernirer osv. för bra priser.

På 5:e avenyn finns mycket märkesbutiker som säljer solglasögon, klockor m.m och de är lite billigare än i sverige, men inte mycket.

Jag har tyvärr inte bild på alla mina inköp, men jag köpte bland annat :

Två klänningar, en sjal, en solhatt, en varm tröja till hemresan & massa små souveriner som små t-shirtar, små flaskor med sand osv.


Så här cool kan man t.ex bli om man köper "solhattar" i Mexico

  


Jag i shoppingtagen på 5:e avenyn

 


5:e avenyn, bild tagen från ovanvåningen på Carlos & Charlies 

  


En typisk vägg i en typisk souvenir butik!


Hi hi hi ...  

  

 
ANNONS
 
Mia

Mia

30 december 2010 11:25

*hihi* samma som jag då när jag är utomlands, trivs bättre att shoppa då än hemma faktiskt!

Ja livet går ju vidare så man får omge sig med dem som ger en kraft o energi att orka vidare samt också ger en de där nya upptäckterna av att lyckan ju finns trots förluster, sparar på de vännerna allt jag kan!

Härligt med parmiddagar att se fram emot (låter som ni gör det eftersom ni väljer dem i år igen hihi).

Själva slår vi nog klackar i taket detta år o firar svärmor så det smäller om det, tomtebloss får det bli då inga rislyktor finnes här heller.

Passar på att önska dig o de dina en underbar nyårsafton, gott slut o en härlig ny start 2011.

Bamsekramisar!

http://www.fredthevov.blogg.se

 
Linda

Linda

30 december 2010 11:52

Åh mera underbara bilder! Åh corona öl min absoluta favvo öl!!
Passa på att kika bland mina tradera auktioner o fynda lite=)

http://hummingbird.blogg.se

 
Zarah-Lou

Zarah-Lou

30 december 2010 22:06

Jag dricker inte öl, men sambon tyckte SOL var lite godare än Corona, även om de tydligen smakar ganska samma, samma :)
Och OJ vad jag längtar tillbaka när jag ser alla bilder!
Och keramiken! Gud vad jag ska shoppa tallrikar nästa gång jag är där! Hade varit maffigt att få duka med 8 olika, underbara, mexicotallrikar när man har fest/stor middag! :D

http://zarlei.com

 
susanne

susanne

19 november 2011 08:10

Hej.

Vad kul att jag hittade just hit... Vi åker till Mexico (Cancun) nu på Onsdag, så bra med lite tips,som jag nu fick.
Ska bli helt underbart att åka...http://www.susannelindvall.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se