MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 25 november 2010

Jag stör mig på att de stör sig...

Av Vivi - 25 november 2010 10:00

Det är faktiskt hos några av mina favorit bloggare jag senaste tiden kunnat läsa inlägg där de förfasas över bloggar med stavfel eller fattigt innehåll.

De förstår inte hur så "dåliga" bloggar kan göra reklam för sig.

När jag läser dessa inlägg känner jag mig lite smått deprimerad ...

Vad hände med solidariteten och toleransen ?

 

Jag kan också tycka att många bloggar känns innehållslösa eller är så fulla med stavfel att man knappt kan läsa dem, men då brukar jag använda mig av det lilla krysset uppe i högra hörnet...

Dessutom vet jag själv att jag inte är en mästare i varesig stavning eller meningsbyggnad och jag slinter ofta på tagenterna   

 

Det ska erkännas att dessa "klagoinlägg" ofta är väldigt bra & roligt skrivna och visst man rätt rätt att framföra sin åsikt, men det är på andras bekostnad.

Det är på bekostnad av personer (ofta ungdomar) som har ett stort behov av att synas och själv kan jag faktiskt inte se någon skada i deras agerande.

Jag förstår inte varför man måste tala om för alla hur störande man tycker det är?

 

Nej, jag tycker nog dag är dags att sluta störa sig på småsaker och rikta fokus på viktigare ämnen, det finns massa vettiga saker att störa sig på där ute!

Sluta klaga på de bloggar ni inte gillar och hylla de ni gillar istället !!

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Fisan

Fisan

25 november 2010 11:32

Nej, jag vägrar!
Det som faktiskt bekommer mig mest är att det är de som driver de största bloggarna som verkar ha missat varenda svenskalektion de skulle gått på och att det är unga tjejer som läser de bloggarna.
Stavningen kommer gå käpprätt åt h-vete om ingen gör något åt det.
Om t.ex Blondinbella stavar stolt som stålt så kommer garanterat flera tusentals människor snappa upp det som rätt stavning.
Ännu mer beklämmande är att det talas så lite om att gå i skolan och hur viktig grammatiken faktiskt är.
Du får inget jobb om du i din ansökan skrivt att du är stålt över både det ena och andra.
Sen är det rätt lätt att se skillnaden mellan fingrar som missat rätt tangent och fingrar som alltid trycker på fel.

Jag blir faktiskt lite kall om hjärtat när jag tänker på hur stor inverkan bloggar har på människors liv och att man med lätthet ska tillåta att stavningen blir våldtagen för att...ja, för att varför?
Jag kommer inte på en enda bra anledning till att man inte ska anmärka på dessa människors stavning som ändå får lov att påverka folk i så stor utsträckning som dom gör.

Personligen slår jag upp alla ord som jag blir osäker på stavningen på, inte bara för att jag vill undvika folk som rackar på min stavning utan för att det faktiskt är viktigt för mig att stava rätt. Dessutom lär jag mig massor genom att göra så :)

Självklart ska vi vara solidariska, men just när det kommer till stavning så kommer jag störa mig på det till döds dagar...och om jag skulle sluta läsa de bloggar skrivna av folk som inte kan stava så hade tidsfördrivet för halva min dag försvunnit.

http://fisansblogg.blogspot.com

 
Margita

Margita

25 november 2010 18:41

Oj, Vivi! Du har en förmåga att ta upp "känsliga" ämnen vilket är bra - och roligt! Jag kan hålla med både dig och Fisan. Dig, för att jag kan tycka det är helt ok att även unga människor som ännu (?) inte lärt sig stava eller inte kan hantera språket så värst bra, också får en chans att träna sig genom att blogga. De både övar upp sin svenska och får samtidigt sin röst hörd.
Fisan, för att jag också tycker att det är viktigt med rättstavning bara det inte går till överdrift. Det är ju också så att språket utvecklas hela tiden och om Blondinbella medvetet stavar ordet stolt "stålt", så kanske det i längden bara är riktigare egentligen? Jag menar, det låter ju som stålt så varför ska det inte stavas så, kan man ju tycka ;)
Sen är det väl så att språket man använder i bloggar är inte stilren svenska precis. Det blir mer som man talar. Och talspråk skiljer sig rätt rejält från skriftspråket. Med många grammatiska fel....:)
Fisan, jag slår också upp alla ord jag är osäker på, har alltid gjort och har lärt mig mycket på det. Men många ungdomar verkar inte så intresserade, eller?
För det är ju också så att det är väldigt viktigt att kunna behärska sitt språk. Både i tal och skrift. Det ger makt.
Finns många sätt att tänka kring detta. :)

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Jenny

Jenny

25 november 2010 18:41

Men vadå
Jag blev kluven när jag läste först vivvis inlägg och inte blev det bättre av kommentaren här ovanför.
Jag vill så gärna hålla med om att stavningen inte alltid är viktig, det är budskapet som ska fram, men visst har det stor betydelse om man inte kan stava riktigt och fler tar efter. Ett exempel: oxså Vad gillar ni det? Ja det kan ses som en felstavning men om man i grund och botten vet att stavningen är tokig så kan det väl få gå, men för den som inte vet då? Ja då vill jag nog hålla med om att en del lektioner skulle ha fått större intreese än mobilen eller helgens göra eller icke göra.

Jag vill tro att jag ganska ofta lyckas med min stavning, men så hittar jag inte min ordbok så jag brukar inte kolla upp orden. De flesta kanske fattar.

http://elingeviltspar.bloggplatsen.se

 
fnulan

fnulan

25 november 2010 20:41

Rädd för att jag är en du skäller på i detta inlägget.. OJ.. flåt ska aaaaaaaldrig mer skriva ;) Nej jag tror inte att det är jag, men stavfel och kritisk är jag.

Puss
ps. ska drömma om min morot i natt ds...

http://www.fnulan.se

 
Sussi

Sussi

26 november 2010 09:05

Om man inte gillar en annan blogg så tycker jag man ska sluta läsa den bara och inte klanka ner på den. Men det är bar min lilla åskikt ;)

Jodå.. Doris kan vara ute i snålblåst och snöstorm. Bara någon är ute och leker med henne. Hon har kul ändå??? Knasig hund! ;)

Synd att det inte var mer ökning i lönekuvertet. Du får söka nytt jobb så kanske du kan öka på din lön ännu mer..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skapa flashcards