MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2010

Om du dömmer honom dömmer du hela hans familj...

Av Vivi - 12 oktober 2010 09:15

Hittade en ganska intressant artikel...

 

Germaine Greer tycker att våldtäktsmän ska hängas ut på nätet, det är svårt att få någon fälld för det vi kallar "date rape" idag. Om man råkar ut för detta tycker Germaine att kvinnorna ska gå ut med mannens namn på internet för att varna andra kvinnor för honom. 

Som jag rätt ofta säger "tanken är god", men ....

Jag är feminist, det har ju knappast ni som läser min blogg missat   

Jag tycker verkligen att vi har ett problem med våldtäkter & att ngt måste göras, men detta sättet tror jag inte är det rätta.

 

Jag har ju tidigare skrivit om intregritet vs liv och  jag tycker verkligen man kan offra på sin intregritet om fördelarna väger över.

Däremot är det skillnad på inofficiella register för att förhindra brott och officiella som baseras på personliga omdömmen.

Missförstå mig inte, självklart tycker jag att våldtäkt är ett hemskt brott och att den som begått ett sådant brott egentligen förtjänar all hängas ut, men...

 

Skrivs ett namn upp officiellt på nätet, står det uttryckligen att :

"***** har våldtagit mig akta er för honom", ja då har du bara inte dömmt honom utan hela  familjen.

Hur kul blir det för partnen att gå till jobbet, vännerna som kanske dömms för att de umgåtts med förövaren och hur blir det framförallt för eventuella barn att gå till skolan.

Dessuom skulle det bli ett utmärkt forum för svartsjuka eller hämndlystna partners att ställa till med väldigt stor skada...

 

Nej tanken är god Germaine, men...!

 

  

 

 
ANNONS
 
Zandra

Zandra

12 oktober 2010 12:53

Håller helt med dig. Det är nog inte bara en stor risk att det missbrukas, utan ett faktum att det skulle bli så. Det finns ju redan idag tjejer som gör falska anmälningar. Det är en minoritet, särskilt när man ser till det stora antalet våldtäckter som faktiskt sker. Och antalet som aldrig anmäls... Men fortfarande kvarstår problemet, och det är faktiskt olagligt att hänga ut någon som inte är dömd i domstol. Det är förtal.

http://drak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Johan

13 oktober 2010 22:48

var på en internet träff i aug.
Kvinnan efter frivilgit sex hotade med att jag skulle betala 8000kronor efter sexet.
Hade inte så mycket pengar i min börs.
Hon tog min mobil och ringde 112.
Hon gick sen till köket och skars med en liten kniv i sin handled.
Väntar nu varje dag att polisen ska komma.
Har självmordstankar och ångest varje dag.
vet inte hur länge jag orkar leva nu.


Vivi

14 oktober 2010 08:33

Det är en otroligt hemsk situation du råkat ut för, förstår inte hur en männsika kan göra så. I princip kan man nog säga att du blivit våldtagen psykiskt. Vet inte om mina ord hjälper, men kvinnan som utsatt dig kan inte vara särskilt intelligent (eftersom hon tex ringde från din telefon) och dessutom måste hon vara både desperat och feg, jag tror inte att hon kommer göra en anmälan, det är ett tomt hot bara för att få pengar.

Jag hoppas du tar mod till dig och försöker prata med någon om detta, psykolog eller tillochmed polis, kanske någon i din närhet som du litar på? Det du har varit med om är fruktansvärt och denna kvinnan borde själv polisanmälas så att hon inte utsätter andra för samma brott.
MVH

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se