MissVivis synvinklar

Alla inlägg under augusti 2010

Av Vivi - 9 augusti 2010 20:30

Fick denna kommentar:

"I en reklam för Dolce Gabbana ser man en kvinna ligga på marken med slutna ögon halvnaken, hon har massa halvnakna män runt sig och hela bilden tycker jag skriker gruppvåldtäkt!" Det säger nog mer om din inställning till män än om reklamen som sådan. borde inte män bli mer kränkta eftersom det är så många män där som visar sig halvnakna.. Och om kvinnor tycker det är så.. kränkande med att andra kvinnor visar sig i underkläder så är det väl betydligt bättre att skicka brev till företaget och/alternativt gå ihop o bojkotta deras produkter istället för att bara gå runt o klaga om att allt o alla är mansgrisar. feminister vill alltid att det ska vara synd om kvinnan, lagarna ska vara anpassade efter henne, men samtidigt hävdar de att kön är påhittat o att män o kvinnor därmed är lika, jävla dubbelmoral.Angående detta inlägg:

http://missvivis.bloggagratis.se/2008/12/11/1187290-kvinnofornedrande-reklam/


Och detta är mitt svar:

Till P3T3
Sådant här är alltid intressant att diskutera...
Klart att männen borde känna sig kränkta, min åsikt om reklamen säger inget om att männen INTE ska känna sig kränkta. Jag önskar fler män kunde reagera på reklam som är kränkande för både dem och kvinnor.
Tre saker som jag tycker är tråkigt i din kommentar:

1) att du inte verkar läst att jag faktiskt uppmuntrar att skriva, anmäla & göra ngt. Det är ju därför har jag ju lagt ut en adress till etiskarådet.

2) att du inte ska gnälla om fördomar när du själv drar alla feminister över en kam.
Jag har skrivit ett antal inlägg om just den tråkiga synen många har på "feminister".

3) Jag skriver inget om mansgrisar!


Nej här har du verkligen kastat sten i glashus !

ANNONS
Av Vivi - 9 augusti 2010 13:47

   Imorgon har jag varit din fru i en månad ....   

 

Nu börjar jag få lite ordning på bröllopsfotona, har suttit och försökt välja ut mina favoriter så vi vet vilka vi ska framkalla och eventuellt göra fotobok av !

Här får ni ett smakprov från vår fotografering, dessa togs i en vacker bokskog på hallandsåsen.

Stort tack till vår härlige fotograf : Conny Norén

 

      

ANNONS
Av Vivi - 9 augusti 2010 10:15

Dagens sakna:

Min man for till Göteborg idag och kanske är borta ända till torsdag *sakna* 

Men jag är himla glad att han åker iväg och träffar lite kompisar nu när han har tid!


Dagens Nemi:

Ha ha... det är lätt att hamna där, men jag vägrar fortfarande "foppa tofflan"   


Dagens film:

Igår hyrde vi Egde of darkness, en film där Mel Gibson spelar en polis vars dotter blir mördad. Han beger sig då naturligtvis ut för att ta reda på varför och för att hämnas!  Helt okej, men ska man ändå se den typen av film så är Law abiding citizen mycket bättre!


Dagens foto:

Så här härligt hade vi det i lördags...

  

Av Vivi - 9 augusti 2010 08:07

I helgen hade vi planer på att ta oss till årets sista after beach, tyvärr ville inte riktigt min kropp samarbeta. Jag hade bland annat huvudvärk, något jag nästan aldrig har.... Vet inte om det var något med vädret eller om det är rygg & nacke som orsakade den, men jag var iaf inte sugen på högmusik & fulla människor.

 

I stället åkte vi till Hovshallar på Bjärehalvön. Detta är ett ställe jag verkligen kan rekommendera, det är perfekt för en picnic. Landskapet är väldigt vackert och utsikten är verkligen något extra.

Något som var lite extra roligt med utflykten var att det hölls två bröllop där och de ena brudparet hade hyrt samma bil som vi hade till vårt bröllop.

Det känns lite konstigt och overkligt att vi snart varit gifta i en månad.

 

När vi åkte hemmåt blev det en spontanfika med mamma & pappa som sedan slutade i en jättemysigt (och väldigt god) middag.

 

Lite bilder från Hovshallar

    

  

 

Paragliding verkade populärt där,

vi såg tre stycken som svävade runt, gud vad härligt det såg ut !

    

 


Av Vivi - 6 augusti 2010 13:29

Ja, nu var som sagt semestern över och både enligt tradition och nästan skyldighet så hade jag lagt på mig ca 2,5 kg under den.

Idag när jag vägde mig var det dock bara + 1,5kg , det andra kilot måste försvunnit i ren förskräckelse när det insåg att det inte skulle få tillgång till en massa godis, ostbågar & läsk denna veckan.

 

Jag klarade mitt mål att ligga under 70kg på min bröllopsdag,

men jag hade väl egentligen hoppats att vågen skulle stått på 67kg.

Nu tycker jag inte man ska haka upp sig för mycket på kilon egentligen,

men när man har ett par kilon mer än vad kroppen egentligen behöver

(även om man kanske inte heller BEHÖVER tappa dem) så är vågen för mig ett ganska bra riktmärke.

 

Mitt nya mål är således att hålla mig under 70kg och inte över och att jag förhoppningsvis genom träning och sund kost (även kunna unna sig lite gott då & då) komma ned till 67kg lagom till vår bröllopsresa i början av december.

 

Framför allt vill jag inte gå upp igen!

Framförallt vill jag hålla mig sund & friskt!

Det är egentligen det som det ska handla om !

 

Jag tänker hålla mig sund genom att

varva choklad med promenad!

  

Av Vivi - 6 augusti 2010 09:00

Dagens inlägg:

Fina Zandra har skrivit om sin lediga vecka då hon bland annat var nere och besökte mig! Återigen...jag hade så roligt !!!


Dagens citat:

 I boken Livstid av Dean Koontz hittade jag några rader jag tyckte var tänkvärda.


"Hon motiverades inte av vad andra hade gjort mot henne, inte av avundsjuka, inte av en övertygelse om moralisk överlägsenhet, utan av livets möjligheter"


Vad är det som egentligen motverar dig i livet ?

Själv blev jag lite ställd och tänker fortfarande....


Dagens plan:

Inte mycket, ska nog ta det lugnt i helgen och mest umgås med min man som fått vara hemma själv hela veckan, han är ju utan jobb nu. Kanske en fika med mamma & pappa, ordna lite med bröllopsfotona (fler bilder kommer snart) och kanske kanske gå på årets sista After beach!

 

Dagens foto:

Vackra näckrosor, älskar dem!!

  

 

Dagens stripp:

Rose Is Rose

Av Vivi - 6 augusti 2010 08:13


När jag kom till jobbet i morse så låg en liten trevlig lapp på skrivbordet brevid Herr Mugg som hon råkat ta sönder. Hon bad så hemsk mycket om ursäkt och ville naturligtvis betala den.

Detta är en reklam-mugg jag fått från mitt företag, detta blev mitt svar:

 

Angående muggen...

Tack för erbjudandet, men lille Herr Mugg har levt ett

långt och lyckligt liv. Han kände att han var färdig och

tänker reinkarneras som kaffebryggare.

MVH

Vivi i receptionen

 

Jag hoppas hon förstår att min mugg inte behöver bli ersatt.   

Det är ju ändå så med muggar att de har väldigt olika livslängd och speciellt den sorten som är "reklam muggar" brukar inte vara långlivade!

 
Av Vivi - 5 augusti 2010 21:15

Det kommer en hel del filmer i höst som jag kommer vilja se...

Jag koncentrerar mig bara på hyrfilmer denna gång   


Släpps i Augusti:

 

En rysare jag absolut vill se !!

 

George Clooney som räv, det måste ju bara bli bra !

 

För alla oss som gillade Bourne-filmerna


Jag älskar Jim Carrey och tror denna filmen kommer vara riktigt rolig! Ett extra plus att Ewan är med i den också!

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se