MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2010

Fortsättning på integritet vs rädda liv

Av Vivi - 31 augusti 2010 08:33

Tänkte faktiskt uppdatera detta inlägget lite då jag fått väldigt många intressanta (och även ointressanta) kommentarer!

Tackar bland annat Moo, La mor & Michell för väldigt intressanta och givande kommentarer!

 

Tänkte fördjupa mig i några saker angående inlägget då en del kanske vill veta lite mer hur jag tänker och ja ... en del verkar ha lagt intelligensen på hyllan när de "läst" mitt inlägg så ...   

 

1) DNA-register som lösning på problemet kan jag väl hålla med om inte är den bästa lösningen eller den enda. Kemisk kastrering och hårdare straff krävs också för att påvisa allvaret i dessa brott.

Dessutom är det ju som t.ex Lamor säger så att många av brooten tyvärr sker i hemmet och är då inte så kallade "överfalls våldtäkter".

Sedan hävdar jag ändå som t.ex Michell skriver att ett DNA-register hade underlättat då man hade fått fast fler förövare och jag tror att detta hade verka i avskräckande syfte, ju lättare det är att åka fast ju mer drar du dig för att begå brottet! Jag tycker att fördelarna överväger nackdelarna i detta fallet.

 

 

2) Vad är din integritet värd?

Som en liten fortsättning på ett:an kan jag ju då meddela att ingen direkt har svarat på frågan "är du villig att offra din integritet för att rädda ett liv"

men indirekt har ju en del svarat och svaret verkar då vara nej.

Kanske detta att ta i, men det är ändå lite där jag tycker vi hamnar.

Hade ett register motverkat brott, då hade ju liv kunnat räddas.

Om ett register skulle få mig att känna det som att svenska staten på förhand dömt mig som brottsling, ja då får det vara så, jag vet att jag är oskyldig.

Intregritet är naturligtvis viktigt , men det finns det som är viktigare!

 

3) Stämmer siffrorna ?

Har läst att en del tvivlar på siffrorna i artikeln, vad det gäller andra platsen så har de räknat på antalet anmälningar i beräkning på folkmängd. Sedan kan man ju säga vad man vill om placerigen, det viktiga är väl att det helt enkelt sker för många våldtäkter! 

Sedan diskuteras det att rubriceringen våldtäkt är mer omfattande idag än för några år sedan. Läs detta (källa), mycket bra info !

 

"Numera omfattas av våldtäktsbestämmelsen, utöver att genomföra ett samlag även utförandet av en sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag om detta sker genom att otillbörligt utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, berusning eller annan drogpåverkan, sjukdom, kroppsskada eller psykisk störning eller annars med hänsyn till omständigheterna befinner sig i ett hjälplöst tillstånd."

 

Så ja, rubriceringen våldtäkt har ändrats de senaste åren och tack & lov för det! Glöm heller inte mörkertalen, de våldtäkter som inte blir anmälda tror jag är fler än de eventuella "falska" anmälningar som kommer in.

 

4) Manligt vs kvinnligt

Blir lite trött på kommentarer som "män blir också våldtagna".

Det sker många fler våldtäkter mot kvinnor än mot män.

Men att lidandet är likvärdigt för en man som en kvinna, det vet jag.

Har aldrig skrivit eller sagt ngt för att förminska deras lidande, om det skulle bli tal om registrering tycker jag dessutom man ska registrera både män och kvinnor. Jag är feminist dvs står för JÄMLIKHET mellan könen och försöker inte förminska varken det ena eller det andra.

 

Hoppas jag nu lyckats framföra mina åsikter lite tydligare och tack igen för att ni läser och engagerar er, oavsett om ni har samma åsikt eller inte !

Däremot tycker jag ogenomtänkta & korkade kommentarer är lite mindre intressant , men men ... det ska väl få luftas de med.

 

  

 

 

 

 

 

 

 
ANNONS
 
Zandra

Zandra

1 september 2010 12:45

Nu har jag läst ikapp här, båda inläggen :) Det du tar upp är jätteviktigt! Du skriver alltid så bra inlägg om såna här frågor.
Och jag håller med, både kvinnor och män borde registreras. Eftersom nu människan uppenbarligen inte klarar av friheten vi ändå har så krävs viss kontroll. Frihet under ansvar heter det ju, men med tanke på hur många brott som begås varje dag (jag talar inte bara om våldtäkt nu) så är det uppenbart att människan inte kan ta det ansvaret för sina handlingar.

Där emot skulle ett DNA-register ge vissa problem. Jag skulle kunna ta t.ex hårstrån från dig och plantera på en brottsplats. Du blir då bunden till platsen utan att ens ha satt din fot där. Så att bara använda DNA som bevis skulle inte funka helt. För brott som våldtäkt där emot skulle det ju fungera ypperligt, i det fallet är det lite svårare att plantera någon annans DNA :P

Jag skulle absolut lämna mitt DNA frivilligt!

http://drak.bloggagratis.se

 
Kärlekens Land(o)

Kärlekens Land(o)

1 september 2010 13:06

absolut är det så att även män blir våldtagna, dock inte lika många, men det är nästan alltid män som våldtar männen med - inte kvinnor.

Överhuvudtaget ser jag ingen anledning varför kvinnor skulle DNA-registreras när det nästintill uteslutande är männen som är förövarna för dessa slags brott.

Gentemot männen däremot måste man som du säger agera aktivt, hårt, samt förebyggande.

http://landosteve.blogspot.com

Vivi

1 september 2010 14:44

Sant förvisso, men ska vi ändå gå så långt som att skaffa ett DNA-register så tycker jag det ska kunnas användas till hjälp för alla former av grövre brott och då tycker jag faktiskt det ska finnas över både män & kvinnor.
Tack för din kommentar :)

 
Kärlekens Land(o)

Kärlekens Land(o)

1 september 2010 14:54

jag måste motsäga:)

eftersom det främst är män som står för våldsbrotten så tycker jag nog det endast skulle vara relevant att kontrollera männen, på generell grund.

de få kvinnor som genomför grova våldsbrott gör det (som jag förstått) främst utav hämdskäl mot sådana som gjort dem illa under en längre period. Det känns fel att skuldbelägga samt förhandskontrollera dessa, samt alla kvinnor.

det är bara mina lösa tankar, förståss.

http://landosteve.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se