Direktlänk till inlägg 29 augusti 2010
CHOKLADÄLSKARENS TÅRTA! (till ca 10 personer)
Fyllning:
2,5-3 dl Grädde
200gr vit choklad (finhackad)
Botten:
225gr Smör
2,5 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
4 ägg (uppvispade)
1 2/3 dl Kakao
2,5 dl Mjöl
Glasyr:
350 gr Mörk choklad
115gr Smör
85 ml Grädde
1) Fixa fyllningen, fin hacka chokladen , värm grädde till kokpunkt och häll sedan över chokladen. Rör till all choklad är smält och ställ sedan svalt i minst 2 timmar.
Ta sedan fram den och vispa den till den tjocknar (precis som med grädde).
2) Bottnarna: Vispa socker & smör poröst häll sedan i de uppvispade äggen lite i taget.
Ta en separat bunke och sikta ned mjöl & kakao vänd sedan ned detta i smör/äggblandningen. In i ugn i 180 grader i ca 40-45min.
Skär sedan kakan i två eller tre lager, när den är sval kan du bre på fyllningen.
3) Gör glasyren genom att smälta chokladen i micro eller vattenbad, sedan i med smör och grädde under omrörning, allt ska röras till en jämn smet. Låt glasyren svala lite innan du häller den över tårtan.
4) Dekorera efter önskemål, jag rekommenderar riven vit choklad !
Hoppas ni orkar pröva att göra den, det är otroligt god och väldigt mättande !
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.