MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2010

Bröllopstips

Av Vivi - 14 augusti 2010 10:15

En månad innan bröllopet så skrev jag ett inlägg

där jag gav er lite bröllopstips och nu när jag står här

"med facit i hand" så tänkte jag ge er några till

   


1) Ha extra pengar tillgängliga! 

Det kommer gå åt mer pengar än vad ni tänkt, små saker dyker alltid upp dagarna innan bröllopet så se till att ha med detta i er budget.

 

2) Ät & drick ordentligt under dagen!

Vi gifte oss en dag då det var över 30 grader i skuggan, tack vare att vi försökte äta lite under dagen och drack mycket vatten var vi pigga nog att festa till klockan tre på natten!

 

3) Ha en extra klänning!

Min klänning var otroligt tung och efter brudvalsen sprang jag upp på rummet, tvättade av mig & bytte om till mitt tradera-fynd. Det var en av de bästa idéerna jag haft någonsin !!  Dessutom är det bra att ha en extra klänning om oturen skulle vara framme och du t.ex spiller vin över din bröllopsklänning eller liknande. 

 

4) Egentid efter vigseln !

Den mest "onödiga" kostnaden vi hade var nog bilen, skitsnygg men dyr i timpeng. Jag måste ändå säga att det var ett av de bättre besluten att åka runt lite efter vigseln & ta kort, vi fick lite egen tid och kunde tillsammans smälta att vi faktiskt hade gift oss. 

 

5) Skaffa bra fotografer!

Jag är så tacksam & glad över alla underbara fotografier som vi har ifrån vår stora dag, både de fotografier vi fått av fotografen vi anlitade, men också alla de vi fått från vänner & släktingar. Se gärna till att påpeka för gästerna redan på bröllopsdagen att alla fotografier som tas ska mailas eller på annat sätt skickas till er.

Tre fotografer jag rekommenderar:

Conny Norén - tog våra bröllopskort otroligt lättsam, skicklig & trevlig kille!

Joakim Bjelm - tog dessa foton (min makes morgongåva), blev jättenöjd!

Fröken fokus - älskar hennes foton, man får mycket inspiration från henne.

 

6) Presentöppning...

Detta är ju väldigt individuellt, men vi valde att inte ha paketöppning, vi öppnade paketen hemma i lugn & ro istället. Jag är väldigt nöjd med det beslutet då det inte blev någon jämförelse på vad folk hade köpt & vi önskade oss dessutom bidrag till bröllopsresan så det hade blivit opraktiskt att öppna kuvert med massa pengar i. Vi skickar tackkort istället med ett personligt tack.

 

7) Pris i baren...

Vi hade "egen" bar med självkostnadpris (egentligen var det väldigt mycket billigare än självkostnad), men det viktiga är att när folk betalar för drickat, även om det inte är mycket pengar, så håller det reda på glasen. Det kommer inte stå glas överallt som är halvfulla för att folk hämtar nytt hela tiden.

Tänk bara på att ha växel i kassan och ha en "bartender".

 

8) Lägg ned tid på programmet

Vi hade små korta presentationer av alla gäster i vårt program det var väldigt uppskattat, bara någon rad för att få igång ett samtalsämne. Kanske en liten rebus eller något annat pyssel, inte för mycket bara , då blir folk lätt osociala.

 

9) Bordsplacering

Skippa de gamla traditionerna och gå efter eran känsla, folk ska ju ha trevligt.

Lägg inte heller för mycket tid på bordsplaceringen, oroa er inte för mycket!

I slutändan är ju midagen några timmar lång och några timmar brukar de flesta kunna vara sociala.

 

10) Ha roligt !!!

Ni är inte ansvariga för att alla ska må bra eller ha roligt! Slappna av och bara njut av eran dag. Alla eventuella små missar som dyker upp under kvällen kommer ingen lägga märke till eller komma ihåg efteråt! Om folk minns det så är det oftast som något lite roligt, något som utmärker ert bröllop mot andras.

 

Hoppas någon därute haft lite nytta av dessa tips.

Vill ni ha fler tips eller inspiration kan ni kolla på

inläggen under kateorin: "bröllop"

Hoppas eran dag blir underbar,

Det var min!

  

 

  

 

 


 
 
Sussi

Sussi

14 augusti 2010 10:34

Ja du.. Det är inte precis bara en sak att tänka på när det stundar bröllop! Det är mycket pengar som drar iväg dessutom. Så kul att du var så nöjd med erat efter allt slit..

Haha förstår din känsla på kontoret. I slute innan det ställa jag jobbade på la ner så hade vi knappt något jobb kvar alls..

Armbandet till höger gillade jag med. Det var tungt och robust. Det fanns ingen prislapp på det och det var det enda som fanns kvar så jag gick till kassan och frågade vad det kostade. Efter att dom letat ett tag utan att hitta något pris tog dom det lägsta som fanns. Det var reapriserna på 20 kr. Så ett riktigt klipp allltså ;)

KRamisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skapa flashcards