MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 22 juli 2010

Ölands tips & bilder del 1

Av Vivi - 22 juli 2010 11:30

Nu har jag fått upp några av alla de foton jag tagit så här kommer mina Ölandtips & synpunkter!

 

Vi bodde på en strutsfarm i Marsjö på Öland, det ligger ca 20-30 minuter från Borgholm på Norra sidan.

    

 

Det var väldigt mysigt och pittoreskt, men kanske inget för den som är väldigt rädd för småkryp. Eget rum, men gemensam toalett och även om huset hade sin charm tycker jag nog det kunde kostat på sig en renovering av toaletten då den var i bland de sämsta skick jag någonsin stött på.

Jag skulle kunna rekommendera stället, men inte för en längre vistelse.

 

Öland är verkligen Sveriges glassigaste ställe, de finns glass överallt och många ställen har specialiserat sig på just glass. Två ställen jag anser att ni MÅSTE besöka är Ölandglass i Borgholm där all glass är gjord på plats, pröva deras Äppelkanel glass, den är himmelskt god !!

Och ni måste absolut besöka glasscafeét i Källa, en glass kostar kanske lite mycket (mellan 80kr- 150kr) men det är nästan en hel måltid du får och verkligen den härligaste glass jag någonsin ätit!!

 

Ölandsglass

  

 

 Agnes special på glasscafeét i Källa *mums*

  

 

Ett annat ställe som jag tycker väldigt mycket om är Sandvik och sandvikskvarn, vid kvarnen kan man både få sig ngt gott att äta och spela lite minigolf, men det är framför allt stranden och hamnen jag älskar. Detta mycket för att jag spenderade stora delar av sommarlovet här, men även för "turisten" så jag kan tala om att vattnet är klart, fullt av små fisk för ungarna att försöka fånga, man kan hyra cyklar där och även få sig lite nygrillad fisk.

 

    

  

Om ni vill se ngt speciellt på Norra Öland ska ni besöka fyren långe Erik, det är ca 130-140 steg upp till toppen och utsikten är fantastisk !

Om ni  vill se mer natur kan ni på hemvägen åka förbi trollskogen som ligger ngnstanns vid böda, skogens träd har vridit sig i otroliga former och det är en väldigt vacker, ovanlig och lite mystisk skog, därav namnet. 

 

Långe Erik

  

 

Utsikt!

  

 

Fler foton och tips kommer komma, bland annat från Borgholm slottruin!

Hoppas nu ni fått lite inspiration om ni någon gång ska till Öland, det är verkligen en mysig ö !

 

 

 
 
Maddo

Maddo

22 juli 2010 12:42

Det är något speciellt med öland!! :D Typiskt att vi åkte om varandra!


Jag har svårare att gråta själv/till film än framför andra.. jag har helt enkelt svårt att gråta och det värsta är att jag känner tårarna men de kommer inte ut och det ger resultatet: huvudvärk AB! Däremot försöker jag sällan låta bli att gråta utan vill gärna få utlopp för dem.

Kramar i massor!

http://blogg.dreammaddo.se

 
Sussi

Sussi

23 juli 2010 10:54

Vilka vackra bilder. Öland ser superfint ut. När jag var där så var vi lite mer på ett ställe. Kommer inte ens ihåg vad det hette nu.
Om jag åker dit någon mer gång ska jag försöka komma ihåg alla dina tips :)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Margita

Margita

26 juli 2010 11:24

Tack för alla tips! Låter ju spännande med glassen! :D Trollskogen skulle jag också gärna vilja se! Men jag väljer nog nån annanstans att bo än där ni bodde...hehe...;)

http://sengas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skapa flashcards