Direktlänk till inlägg 24 juni 2010
Jag brukar ju alltid ha ett mat eller drinktips inför de "stora dagarna"
Denna gång ska ni få receptet på något jag aldrig själv gjort innan, men som jag tror blir otroligt gott och passar till midsommarfirandet !
Vitchokladpanacotta till 6 personer
1½-2 gelatinblad
1 vaniljstång
150gr vitchoklad
3 dl vispgrädde
3 msk mjölk
Lägg gelatinbladen i ett kallt vattenbad.
Koka upp grädde & mjölk i en kastrull tillsammans med vaniljen
(vaniljstången snittas, kornen gröps ur och hälls i grädden, lägg även i vaniljstången under uppkokningen, ta ur den efteråt )
När grädden kokat upp ta bort den från plattan och låt svalna.
I med hackad vit choklad & gelatinbladen (krama ur vattnet i gelatinbladen först).
Rör runt en stund och häll sedan upp dem i snygga glas eller formar, in i kylen i minst 4 timmar!
Till detta kommer vi servera en rabarber & jordgubbskompott med punchsmak! Den gör ni enkelt genom att blanda bitar av rabarber & jordgubb, på med lite punch och låt detta sedan stå och dra i någon timma.
Hoppas nu detta kommer smaka gott !!
GLAD MIDSOMMAR!
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.