MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 19 maj 2010

Ensamvargen utrotningshotad ?

Av Vivi - 19 maj 2010 15:15

Jag har tänkt på en sak...

Att det inte är socialt acceptabelt att vilja vara ensam, i dagens samhälle med så otroligt många olika sociala nätverk, så känns det som att det inte är riktigt okej att välja bort det sociala livet.

Då menar jag inte de stora valet, jag pratar inte om att flytta ut till en isolerad stuga i skogen utan om de vardagliga valen man gör som "ensamvarg" som folk verkar höjja på ögonbrynet åt...

 

Några exempel:

-Stanna hemma själv en lördagkväll, detta speciellt om du är singel.

-Att tacka nej till en fika fast du inte har ngt annat planerat.

-Inte festa eller inte ha/gå på tillställning en storhelg.

- Inte svara i telefon utan skälig anledning ("vilja vara ifred" - ej godkänd)

 

Tyvärr tror jag ofta "vännerna" kritiserar ensamvargens val för att de tar det personligt, de förstår inte att valet att inte gå på festen eller inte fika

inte handlar om dem utan om ensamvargen själv!

Hans/hennes behov framför deras och de som förstår och kritiserar genom att kalla det för egoism tycker jag ska ta sig en titt i spegeln innan de kastar ur sig kritik!

 

Jag har underbara vänner som förstår varför jag tackar nej till saker ibland, som inte tar det personligt (det hoppas jag iaf) och står ut med de perioder jag har då jag väljer att vara mindre social.

Jag har tur att de finns kvar där när jag kryper från ur min lilla varglya! 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 


 
ANNONS
 
Margita

Margita

19 maj 2010 19:39

Ja, det där är så olika. Själv har jag behov av ensamhet ibland. Alltså att vara själv. Jag tror jag laddar batterierna då. Tycker om att vara ensam ibland, och att vara social ibland. Skulle nog inte skada om fler inte är rädda för den sorts ensamhet som är självvald. Man kan lära sig mycket om sig själv när man är ensam.Fortsätt du att säga nej när du inte vill. Tycker jag är mycket strongt gjort. :-)

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Maddo

Maddo

19 maj 2010 19:40

Ooooh, känner igen det där!! Mycket bra ord Vivi! Du är himla klok!

http://blogg.dreammaddo.se

 
Zandra

Zandra

19 maj 2010 22:08

Väldigt tänkvärt inlägg! Förstår precis vad du pratar om.

http://drak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se