MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 17 maj 2010

Jag ska gifta mig, jag har lyckats ?!

Av Vivi - 17 maj 2010 13:30

Något jag har funderat på ett tag är det här med

giftemål och betydelsen av det.

Klart det är ett vackert löfte om att spendera resten av livet ihop som ges inför gud & alla människor,

men vad innebär det mer, speciellt för kvinnor ?

Alla de oskrivna regler och traditioner

som ofta följer per automatik?

Det är ngt som man kan spekulera mycket i ...

 

Jag ser mig själv som en kvinna som en rätt bra på att balansera tradition med nytänkande. Jag har dock hittat en sida hos mig själv vad det gäller giftemålet som stör mig... och jag VET att flera tjejer tänker samma sak.

Jag har gift mig = jag har lyckats!

Med det menar jag att jag känner det som om jag lyckats med ngt , som om det vore en prestation att vara stolt över.

Det är en känsla som får mig att känna  mig väldigt ofeministisk och som en riktigt "grottmänniska".

 

Ingen kunde ha en bättre partner än mig och jag är otroligt lycklig med min pojke gift eller inte! Äktenskapet i sig är ingen garanti för lycka! 

Det är de där nedärvda traditionerna och de gamla synsätten på äktenskap som gör sig gällande och jag gillar dem inte !

 

Ska vi ändå vara gammalmodiga så ska jag vid närmare eftertanke

inte bära vitt *fniss*  

  

  

 


 

 

 

 

 

 
ANNONS
 
Filozophie

Filozophie

17 maj 2010 13:45

Äktenskapet med alla dess oskrivna regler och traditioner bli faktiskt vad du själv lägger i dessa värderingar och regler. Vill du inte se de gamla nerärvda värderingarna och tolkningarna så låt bli då och gör ditt äktenskap till vad du vill att det ska vara och stå för. Tro mig, det funkar utmärkt:) Puss/FiloZophie

http://www.filozophie.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

17 maj 2010 13:49

åh vad skoj vi ska ha!!! blir det vi fyra då? synd att inte F kunde. tack för att du fixade biljetterna.. det blir säkert bra platser :).

http://www.ka-os.se

 
Karin

Karin

17 maj 2010 13:51

och det är klart att inte giftemålet är en garanti att allt ska gå bra för alltid av sig själv sen.. men visst är det något du kan vara stolt över och något man har uppnått.. uppenbarligen är du och Thomas duktiga i er relation tillsammans, det är väl verkligen en "prestation" att vara stolt över!

http://www.ka-os.se

 
sandra

sandra

17 maj 2010 14:58

Sv; Varsegod! Ja, jag och Malin är jätte bra vänner och vi är väldigt lika av oss :)) !

Kramis

http://www.loveblogg.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

18 maj 2010 09:36

Nu för tiden är det väldigt många som gifter sig i sina favoritfärger. Många går ifrån den där traditonen med vitt, vilket jag tycker är lite kul. Det är fint med färg med..

Jag och sambon har redan bestämt att vi aldrig kommer att gifta oss. Det är liksom inget för oss men jag tycker det är otroligt fint att gå på bröllop och jag tycker det är jättekul när andra ska gifta sig.

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Maddo

Maddo

18 maj 2010 11:13

Känner igen det där. Jag är ogift och då är jag misslyckad. Varför känner man så?! :(

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se