MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 21 januari 2010

Lycka, vad är det och var hittar du den

Av Vivi - 21 januari 2010 11:38

Detta inlägg jag skrev för ett år sedan är nog ett av mina favorit inlägg, jag tycker nämligen det tar upp något väldigt viktigt!

 



2009-01-21

Jag tror att lyckan finns i alla de små sakerna, även om vi alla fastnar i tanken (måste ha den där blusen, tv:n , resan).

Jag tror att vi faktiskt KAN köpa lycka....men kortvarig sådan eftersom vi då har definierat lyckan i form av en blus , en ny bil osv.

Något som jag verkligen tycker är synd är de människor som råkat glida in i bitterheten, de har svårt att hitta lyckan någonstans och bygger upp planer och drömmar där de tror sig kunna bli lyckliga och ENDAST där.

Jag vill inte dömma dessa männsikor eftersom jag tror att det är lätt kan hamna där själv en dag. Jag tror de flesta av oss glider in och ut ur både lycka och bitterhet.

 

Något jag däremot avskyr är  bitterheten i kombination av avundsjuka, den där kombinationen som gör att de anser att ingen annan förtjänar vara lycklig och att ingen annar vet hur det är att vara så olycklig som dem. 

De är bara barnslig, egocentrikt och väldigt farligt att stanna i den kombinationen för då tror jag att man inte bara missar sin egen lycka utan förstör andras.

Sista djupa tankarna för idag är att vi själva är ansvariga för vår lycka...

Det finns ingen och inget som kan hindra dig från att var lycklig. Jag förstår hur svårt det måste vra att ta sig ur ett helvete, en depression, missbruk, misshandel, ett självdestruktivt förhållande till en annan eller sig själv men vet ni .... ingen kan dra er upp !!

Ni måste själva vilja komma upp, de enda vi vid sidan om kan göra är att finnas där och stötta. Det finns så många som vill hjälpa en vän med självmordstankar, en vän med missbruk men ni gör nog allt ni kan! Ni kan förmodligen inte göra mer .... Det är varje vuxen människans eget ansvar att skapa sitt liv! Du kan ha en förbaskad otur men i slutändan är det ändå ditt synsätt på livet som gör att du väljer att gräva ned dig eller kämpa!

Förstår att det säkert finns de som tycker att jag inte har en aning om vad jag pratar om och att jag inte vet hur det är att lida elller ha otur hela livet... säger som jag sagt förrut

Jag har varit med om mer än vissa och mindre än andra!

  

Nu ska jag försöka blogga om lättsamma saker igen....ibland blir huvudet fullt och jag måste få "skrika" lite :)


 
 
Lena

Lena

21 januari 2010 11:50

Håller med om det du skrivit! =)
Ha en bra dag!

http://lenaskrypin.bloggagratis.se

 
Margita

Margita

21 januari 2010 12:12

Håller också med! Så skriver en mogen människa!
Tack för kommentaren på miniundersökningen! Verkligen ett bra tips om t-shirten!!! Ska filas på!! :-)

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Zandra

Zandra

21 januari 2010 12:15

Mycket klokt skrivit! Tänk att du var så klok redan för ett år sedan. Nu har du ju ett helt år till erfarenhet av livet :D nu måste du vara superduperklok! :)

Lustigt att du skriver om gamla inlägg. Jag gjorde precis samma sak i min blogg ^^ Ibland är vi skrämmande lika.. sjuka samtidigt till och med med ovanligt besvärliga virus.

http://drak.bloggagratis.se

 
Zandra

Zandra

21 januari 2010 12:54

Du tänker på 7! :D

Nej vem vet, kanske är det så att du inte är riktigt klok ;) Hihi

http://drak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skapa flashcards