MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 7 december 2009

Recept Lussekatter

Av Vivi - 7 december 2009 08:31

Ja...trots allt så blev det ju Lussekatter i slutändan och även om de blev dyra (saffran är ju tokdyrt nu för tiden och det behövdes 3 påsar...och jag tappade ju bort 3 ... ) men det var de godaste jag ätit, så det var NÄSTAN värt det !

Detta Lussekattsrecept kan jag varmt rekommendera!


Lussekatter ca 40 st


75 g  jäst (för söta degar)

100 g  Smör

4 dl  Mjölk

1 dl  Grädde

1 dl   Vit sirap

0,5 dl  Socker

250 g  Kesella

1,5 g  Saffran (3 påsar á 0,5 g)

200 g  Mandelmassa

16-17 dl  Mjöl

0,5 tsk  Salt

1 tsk  Vaniljsocker

1 tsk  Kardemumma

1 st Ägg (till pensling)

Russin


Finfördela jästen i en bunke, ta en kastrull och smält smöret i & blanda ned mjölk, grädde, sirap, socker och kesella. Värm detta till 37 grader (fingervarmt) och häll lite av blandningen över jästen, rör tills jästen löst sig, när jästen löst sig häller du i resten av vätskan + saffranen.

Riv mandelmassan och häll ned i degvätskan.

Ta salt, vanilj och kardemumma i häften av mjölet och blanda ned i degvätskan, blanda väl och tillsätt resten av mjölet i omgångar, spara ca 1 dl till utbakning.

Degen ska vara smidig & släppa från bunken, när den gör det låter du den jäsa i ca 35 min.

Dela upp degen i 4 delar och dela 1 bit i tio bullar (naturligtvis kan du variera detta beroende på hur stora bullar du vill ha, tänk bara på att ha dem ungefär lika stora så de inte gräddas olika).

När du gjort dina Lussekatter ska de jäsa ytterligare 35 min.

Sedan penslas med ett uppvispat ägg,

sätt på russin och in ugn i ca 8 min. 200 grader


  


                                                  

                  Enjoy!


 
ANNONS
 
Jew

Jew

7 december 2009 09:07

Jag tror bestämt jag snor till mig det här receptet inför veckans bakdagar!

http://jew.bloggagratis.se

 
Daniel

Daniel

7 december 2009 10:11

ghmmm så gött, ska baka imorgon!

http://danielfagerholm.webblogg.se

 
Maddo

Maddo

7 december 2009 15:16

Misstänkte att du skulle gilla det perspektivet. hihi.

Jag kom med massa gamla kort istället. :P

Låter som ett gott recept om man bortser från mandelmassan. :P Har du tagit det lugnt något i helgen?! :P

Kramar

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se