MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2009

Gifta sig för kärleks skull...och så lagen då...

Av Vivi - 22 oktober 2009 14:09

Ni har väl inte missat att homosexuella får gifta sig i kyrkan ?


Ja ...  jag har aldrig förstått varför homosexuella inte fick gifta sig i kyrkan,  giftemål i kyrkan har inte längre så stark religös betydelse som förr. 

Det är många som vill gifta sig idag pga de lagliga aspekterna...

Enligt lagen är det stor skillnad på om du är sambo eller gift, hur lagen ställer sig mot sambo / partnerskap... det vet jag däremot inte.

...och visst ... du kan ju gifta dig borgligt ...


Jag tycker iaf att kärlek är kärlek oavsett kön på de båda som gifter sig och för mig kan det aldrig vara fel att vilja visa sin kärlek och lova en evighet tillsammans inför sina vänner, sin familj och även inför gud!

Det är iaf därför jag gifter mig!


  

  


 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

22 oktober 2009 14:50

Sv; Det är ju facket som får förhandla om detta och inte enskilda lilla individen. Dricks är ju något som ingår i betalningen och man gynnar ju inte alla rättvist här heller.
Sedan får ju var och en göra som de vill givetvis men detta var ju inte huvudfrågan här.
Bara man är medveten om att detta kan stjälpa dem också.

...
Ja det är säkert många som är glada idag även om prästerna fortfarande har rätt att vägra viga.
Det sitter nog alldeles för djupt inrotade för att man ska ändra sina åsikter bara för att lagen välkomnade detta. Så jag tror att det kommer att bli mycket skriverier om detta i framtiden med tjafs och elände.

http://sancha.bloggagratis.se

 
nickie

nickie

22 oktober 2009 19:39

heeeeelt rätt!! det är därför jag ska gifta mig också!

http://nicolefagerholm.blogg.se

 
Sussi

Sussi

22 oktober 2009 19:49

Jag har inte heller förstått varför dom inte har fått gifta sig tidigare! Alla ska ju var lika inför gud..

Jag och min sambo ska inte gifta oss så vi gick och skrev ett testamente istället. Funkar lika bra som att gifta sig

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
nickie

nickie

23 oktober 2009 08:28

SV: samma chef det är det som jag är lite orolig för :P okej köpte du? sånt fall lägg upp bild:)

http://nicolefagerholm.blogg.se

 
malin-heléna

malin-heléna

23 oktober 2009 12:05

Jag är ju en sådan som vill gifta sig borgligt. Ser inte att Gud, som jag inte ens tror på, skulle vara med på mitt bröllop. :P
Så jag vill visa min kärlek inför familj och vänner, det räcker för mig. :)

Men jag tycker verkligen att det ska vara ett fritt val, och det har det ju faktiskt inte varit för vem som helst hittils. Men i och med att nu homosexuella får gifta sig hur de vill så finns ju den möjligheten för alla. :)
Yttligare ett litet steg till jämstäldhet, hejjja!! :)

http://www.malinhelena.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se