MissVivis synvinklar

Alla inlägg under september 2009

Av Vivi - 8 september 2009 14:10

På begäran Flört  (Zandra & Hjulia) så tänkte jag skriva upp lite småsaker i detta inlägg angående den nya layout:en, jag är inte så jätteduktig men har upptäckt några saker som är lite kul ...

Om ni har upptäckt ngt bra får ni gärna kommentera, vi får hjälpas åt nu med nymodigheterna !


Bilder:

Bilderna ligger nu mera vertygsfältet ovanför textrutan i skapa inlägg (ni vet ..den där där man kan välja fetext, kursiv osv). Skriv din text och där du vill lägga in en bild sätter du markören, i verktygsfätet hittar ni en symbol med ett träd (bredvid smileysen) klicka på den.

Nu kommer dina bilder upp i ett eget fönster, bilderna ligger i månadsordning, dvs den månad du laddade upp dem.

Välj bild genom att kryssa i den lilla rutan brevid bilden (du kan välja flera bilder om du vill) välj sedan om du vill ha bilden i minatyr eller normal, tryck på infoga högst upp till höger i fönstret och ..TADA!

Empire-utsikt  

Du kan behöva klippa och klistra lite om du ska fixa med texter osv.


För att lägga in embedlänkar t.ex Youtube klipp:

Samma som för bilderna, kolla i vertygsfältet. Det finns en ikon det ståt HTML på, klicka på den, ett nytt fönster kommer upp med din text och en massa tecken, det kan se ut så här:

<p>Trevlig morgon allihopa!</p>
<p>Här kommer ett klipp från youtube</p>
<p> </p>

Klistra in din kod där du vill ha bilden i texten, se till att du klistrar in efter ett </p> 

och resultatet blis som nedan ... TADA!!!


(klicka på bilden för att läsa hela denna söta stripp)

Rose Is Rose




Rubriken:

Om du vill ta bort ramen runt rubriken så att den flyter in i din bakgrund (hänger ni med ...kolla överst på min blogg) så går ni in på inställningar, färg & utseende och sedan topp, bakgrund m.m.  Mitt på sidan finns rubriken RAM. Välj nu vad för ram du vill ha eller ta bort ram, du kan också välja transparant ram (som jag nu gjort) det är bara att leka runt Flört!

Tänk på att om du har valt toppbild istället för bloggrubrik så försvinner funktionen ram, mycket dumt !



Hoppas ni fått lite hjälp nu och glöm inte att komma med tips... jag har t.ex inte hittat så att jag kan ändra bakgrundbilden till en annan bild ur mitt bildarkiv...hur gör man ??  


Ps ...bloggmonstret kan vara ett minen blott eftersom du nu kan spara din text i utkast innan du publicerar den , hejje bloggagratis! Hrmmm Bloggplatsen menar jag .... Ds


Av Vivi - 8 september 2009 11:24

Nu ska vi se hur detta kan fungera....


Guitarhero Athena   Twister med Angie   Athena in a box  

åne dås träs


vattenfontän  

kvatråuöö...?? Hmmm....


Den HÄR funktionen var en klar förbättring!




Av Vivi - 8 september 2009 11:22

funny pictures of cats with captions


see more Lolcats and funny pictures




Hi hi ... så klart!

Av Vivi - 8 september 2009 10:36

Nu i helgen så har det inte blivit mycket gjort ... har mest legat framför TVn med en hög med näsdukar framför mig och en kopp the som sällskapat med ett glas vatten.

Jag tog en sjukdag även igår, kände mig inte riktigt hundra även om jag egentligen hade kunnat släpa mig upp , men av erfarenhet brukar det bara leda till att man blir sjuk igen och får vara hemma ännu mera.

Jag måste också erkänna att jag faktiskt njöt av att vara hemma igår, det var så otroligt skönt att bara vara SJÄLV! Jag älskar att spendera tid med min pojke, men när man är krasslig & trött har man ibland behovet av att få behålla fjärrkontrollen för sig själv, själv bestämma när och vad man ska äta och vilken film man ska titta på.

Dessutom så är jag blödig och jag vill ibland kunna krypa upp i soffan och snyfta till filmer utan att känna mig löjlig för att jag gråter till en film som andra tycker är barnslig.

Idag ska jag till Synsam och kolla om jag är en kandidat för terminalglasögon, sedan ska vi sätta oss därhemma och planera. Vi behöver verkligen göra upp listor på vad som behöver göras där hemma och skriva både träningsschema och matschema. Vi ska även pula lite med bröllopsplanerna....nu i veckan hade jag tänkt att allt ska bokas vad det gäller festlokalen!

Täker även göra som Sandra tipsade om och göra inbjudningkorten själv, lite ideér har jag fått Sandra också och från b.la Karin

Ha ha har upptäckt att man kan lägga in smileysar på bloggen nu ... *tjoho* Cool

Ska FÖRSÖKA att inte överdriva denna nya funktion Oskyldig ..men jag lovar inget *fniss*

Av Vivi - 8 september 2009 08:29

Okej ..högst förvirrande ...här har man varit hemma och varit sjuk, legat i soffan och inte orkat ägna datorn eller bloggen (tyvärr) en endaste tanke och när man kommer tillbaka är allt ändrat !!

När jag skulle logga in idag så förstod jag inte varför jag inte kom in på bloggagratis.se , massa olika teorier kom upp i huvudet... jag trodde mest på att ngn hade hackat sig in och gjort en massa ändringar på bloggagratis. Sedan tog jag mig faktiskt tid att läsa vad det stod och hör & häpna hade bloggagratis blivit bloggplatsen helt självmant och frivilligt. Hmmm... får se vad jag tycker om detta när jag undersökt saken närmare....

Jag är iaf frisk nu och jag är ledsen att jag är så dålig på att uppdatera när jag är hemma...

Hoppas ni alla mår bra iaf ..ska genast ut och uppdatera mig på era bloggar !!

*kram*

Av Vivi - 4 september 2009 17:01

Tack för alla "krya på dig" jag har fått!!

Har legat i soffan nästan hela dagen och har precis kastat en jättehög med näsdukar :P

Nu ska jag krypa tillbaka, jag ska dricka en kopp the, äte lite choklad och se en av mina favorit filmer.

Denna filmen älskade jag när jag var liten och vet ni ...jag älskar den fortfarande :)

Här är ett litet smakprov, har ni sett den ?



Av Vivi - 4 september 2009 09:43

Jag fick gå hem igår och stanna hemma idag, jag är riktigt seg i huvudet. Halsen är faktiskt bättre idag, vilket är en lättnad, men istället är huvudet helt tjockt och näsan täppt.

Jag är så himla ledsen för vi kommer nog inte kunna besöka morfar i helgen, vet att det är rätt beslut att ta för jag vill ju inte smitta honom, men jag vill så gärna träffa honom. Nu får vi vänta någon vecka innan vi kan hitta en ledig helg som passar att åka :(


Pojken sitter och kollar på en av LOST boxarna jag gav honom i present, ska göra honom sällskap & krypa ned under en varm filt med lite c-vitamin och ett par goda frallor med räkröra på :)

Av Vivi - 3 september 2009 11:48

Nej..halsont:et går inte över, jag blir bara hängigare även om jag pillat i mig ipren och jag känner mig varm och öm i kroppen.

Det kommer så otroligt olämpligt... inte för att sjukdom brukar komma lämpligt, men jag hade verkligen sett fram emot att träffa morfar!

Vi får se ...om jag pular ned mig under en film, dricker mycket vätska och vilar kanske jag kan bli frisk till söndag!!

Nu begär jag mig iaf hemmåt...

Tack Zandra för chokladen den hjälpte lite psykiskt iaf  ;)

Ha det så bra allihopa !!!

Kramar!!

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards