MissVivis synvinklar

Alla inlägg under september 2009

Av Vivi - 15 september 2009 09:16

Idag fyller en väldigt speciell tjej 25 år, hon är mer speciell för mig än hon vet.



Det var en gång en glad flicka som bodde i en vacker våning mitt i en vacker stad, men hon delade våningen med en elak häxa (detta är en saga om i sagor får man överdriva) Häxan gjorde flickans liv väldigt svårt och var väldigt elak. Flickan lät häxan bo kvar för hon visste att häxan varit en snäll flicka en gång i tiden och tyckte synd om henne för att hon blivit en häxa. Det var först när häxan skaffade sig ett elakt troll som hon lät flytta in i flickans fina våning som flickan fick nog, häxan fick flytta.


Flickan var nu en ledsen och ensam flicka, hon visste inte om hon vågade låta ngn bo med henne igen, tänk om det också skulle visa sig vara en häxa?

Flickan var tvungen att låta någon bo där för våningen var för stor, dyr och vacker för ledsna flickan att bo ensam i och en annan flicka flyttade in.


Det visade sig att det inte var en vanlig flicka utan en prinsessa från kungariket Ronnébian som hade flyttat in och prinsessan var så rar och snäll mot flickan. Flickan som varit så ledsen och rädd blev med tiden glad igen och det var mycket tack vare den fina prinsessan som visade att det fanns prinsessor kvar ute i världen.


GRATTIS PÅ 25 ÅRS DAGEN FINASTE PRINSESSAN LINNEA !!!

 

Linnea & Jag  

 

 



Av Vivi - 15 september 2009 08:24

Jag skrev ett inlägg igår om unga bloggtjejer och känner att jag inte blev riktigt klar med den diskussionen, den ville fortsätta även om den tar en annan inriktning.

För det första vill jag förtydliga en sak, jag skrev :

"Folk läser dem för att de får dem att känna sig som bättre människor"

Det låter kanske lite hårt och jag menar inte att de som läser dessa bloggar är jättesjälviska människor, de flesta  tycker nog mest att bloggarna är underhållande, som Sandra skrivit.

Däremot tror jag att den tanken dyker upp, dyker upp ofta och hos alla.


Tyvärr har vi nog alla tänk "jag är iaf bättre än vad hon är" ngn gång.

Ibland för att trösta oss själva om vi känner oss fula eller som dåliga människor, ibland bara för att.

Det är helt okej, jag tror inte det gör mig till en dålig människa för att jag tänker så någon gång ibland, jag tror som sagt att alla gör det.

Det vi däremot ska vara försiktiga med är när tanken blir mer än flyktig, dyker den upp ofta? Snackar vi gärna illa om personer bakom deras ryggar? Rättfärdigar vi det med att "de förtjänar det" eller "är man kändis får man ta det".


Det finns ett gammalt indianskt ordspråk :

"Döm inte en man förrän du gått 1000 mil i hans mockasiner"  och Depeche har gjort en låt som heter "try walking in my shoes"

Jag tycker det är viktigt att försöka leva efter detta, döm inte någon för tidigt eller för hårt. Speciellt inte andra kvinnor bara för att de är vackra, kända, unga, har "fel" kläder, "fel" stil.


Jag saknar feminismen i detta samhället, mer och mer verkar samhället sträva efter att vi ska tävla mot varandra än att vi ska samarbeta.


Feminism har blivit ett skällsord idag och väldigt missförstått. Feminism handlar bara om lika villkor oberoende på vilket kön man har. Jag kommer alltid vara feminist och stolt över det, jag kommer alltid försöka lyfta fram ordets rätta betydelse. Framför allt önskar jag att vi tjejer skulle hålla varandra mer om ryggarna istället för att gå bakom dem.


  




Av Vivi - 14 september 2009 21:06

Så här underbart var det i Kivik, man kan inte tro att detta är i september!


      


Lite spex


      


Är inte detta Österlen & Kivik så vet jag inte vad som är det

 

  

Av Vivi - 14 september 2009 14:00

Många inlägg blir det .....


 I helgen gled diskussionen in på bloggar, speciellt alla dessa unga tjejer som "modebloggar", det finns otroligt många av dem.

Det går vilda diskussioner på bloggar om dessa bloggar, speciellt de bloggar folk retar sig på.


Nu har jag ju inte ljud på jobbdatorn så jag hör inte klippet, men detta är tydligen en tjej som hamnat mycket på tapeten på sistone.



Själv tycker jag det är fascinerande att de har så många läsare, det är inget jag själv är road av då jag oftast tröttnar och bara tycker det blir dumt, orkar inte lägga tid på det.

Ibland har jag lite svårt att förstå varför folk låter sig bli så upprörda av dem, gillar ni det inte så sluta läs, jag tror att de flesta av dessa tjejer är väl medvetna om vad de gör och att en blogg som upprör blir läst = tjäna pengar!


Ska jag vara ärligt och brutalt ?

Folk läser dem för att de får dem att känna sig som bättre människor, "vi är iaf bättre än den dumma bruden"

De älskar att hata dem !



Av Vivi - 14 september 2009 12:48

Denna vecka måste jag bocka av lite från vår "To do"-lista, hade varit skönt att olja matsalsbordet t.ex och rengöra ugnen, det är ju ändå två saker som inte kräver speciellt mycket planering :)


Nu har ju jag valt att köra igång med bröllopsformen igen Oskyldig

Får se hur det går men jag är inställd på att lyckas, inget godis på en månad och onyttigheter max en dag/vecka (onyttigheter är chips, kakor, ostbågar, läsk). Jag ska träna i morgon, med tanke på hur ont jag har i axlarna idag får jag vara lite försiktig och det kanske blir en långpromenad istället för gym.

På onsdag blir det roligheter när vi ska se Pablo Fransisco, ska bli jättekul!


Här är ett favvoklipp





Torsdag  - träna

Fredag - har vi inget planerat

På lördag ska vi till Gbg och hämta våra förlovningsringar och kolla att de passar, ÄNTLIGEN!!!  Skrattande

På kvällen ska vi träffa ett kompispar vi brukar umgås med, de har samlat ihop ett helt gäng och vi ska ut och äta och sedan gå på bio och se den nya Stig Larsson filmen. Vi gjorde ngt liknande förra året då vi var ett gäng och såg Hipp Hipp i Lund, alltid kul att göra roliga saker med trevliga människor!

Söndag - mysa!


Hade planer på att åka till Växjö i helgen, men det skjuts på framtiden tyvärr, får hoppas att vi tar oss dit i början av oktober!



Av Vivi - 14 september 2009 11:28

Vår vackra Athena har ett så härligt ljud för sig, när vi kelar med henne och hon sätter motorn på full driv ;) så kan det ibland komma ett kutter från henne. Jag kan inte beskriva det på ngt annat sätt, det är verkligen ett av världens härligaste ljud.

Igår när jag kom hem och katterna hade sniffat färdigt på mig så lade jag mig och gosade med Athenisen en stund, hon låg på sitt favvoställe på mattan framför altandörren, hon purrade allt hon kunde för sin hemkommna matte och mitt i allt... *kutter*

Sötaste Athena, finaste kattmamman i hela världen!


  

Av Vivi - 14 september 2009 10:06

Idag har jag riktigt ont i axlar och nacke, en kombination tror jag av att ha spänt mig när jag körde och att jag legat fel i natt, har även sovit riktigt dåligt. Trots detta så sitter jag här med ett leende på läppparna för känslan av helgen finns fortfarande kvar.


Det är inte bara tjejerna som får mig att le utan det var även väldigt mysigt att få träffa min pojke igen efter att ha fått vara iväg och längta lite. Jag blir så glad när jag insett att jag i vår kärlek har fått både passion och vänskap i ett, det är inte alltid de går hand i hand och om inte annat brukar passionen försvinna, men efter fyra år kan han fortfarande göra mig svag i knäna :)


Förlovningsmiddag      Kärlek i centralpark  



Nyförlovad





Av Vivi - 14 september 2009 09:50

Sicken helg! Jag har haft det oförskämt bra, jag älskar mina vänner, min TD-crew så otroligt mycket!

På fredag så hämtade jag upp alla efter jobb m.m vi kom iväg ungefär vid sju-tiden på kvällen.

Jag lyckades köra hela vägen själv även om mina ögon bråkade med mig *stolt*, men det var skönt att vi tog en liten fikapaus på McDonald ungefär vid Hässleholm. Ha ha ...vi hade så roligt på vägen dit och var så tejjigt fnissiga så folk säkert trodde vi hade druckit en massa, men vi var spiknyktra allihop.


Vi kom fram vid tio-tiden på kvällen och det blev en myskväll med vin & snacks. På lördagmorgonen vaknar vi av att solen gassar och det är väldigt varmt för september. Vi hade en underbar frukost ute på altanen och det var inte det minsta kyligt, underbart!

Dagens spederades på Havsäng, Café Annorlunda, mysandes med SATC-filmen, god middag & bål och en massa spelade. Med andra ord är det roligaste spel som skapats....jösses vad vi har skrattat.


På söndagen lämnade vi det underbara huset i Kivik och begav oss hemåt vid lunch-tid. Det går itne att beskriv hur underbart vi har haft & hur roligt, men det finns en sak vi inte saknar...

Det hade ätits räkor i huset helgen innan och sophämtningen sker varannan vecka, så det hade legat räkskal i soptunnan en vecka, varm vecka ... stanken var fruktansvärd!

Inte bara att det stank utan det fanns hundratals flur larver och maskar i soporna ..blääääääääää!

Tips nu i rötmånadsperioder, håll koll på soporna och va försiktig med vad ni slänger!




Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards