MissVivis synvinklar

Alla inlägg under september 2009

Av Vivi - 18 september 2009 13:57

Snälla ... han kan bo i garaget !!


funny pictures of cats with captions

see more Lolcats and funny pictures


ANNONS
Av Vivi - 18 september 2009 12:48

Tänkte skriva ett minne igen, detta var inte så länge sedan och det gör fortfande ont, men jag tror jag kan skriva om det nu ...


Det var lite mer än ett år sedan som vi fick våra kattungar, vi hade planerat Athenas parning ganska länge.

Vi kollade på olika avelshanar, deras temprament, färger, stamtavla osv.

Vi valde en fin & trevlig hane och själva parningen var en rolig historia, låt oss bara säga att vi trodde att hon hade tappat löpet och åkte 16 mil för att hämta hem henne. Tydligen hade Athena bara bestämt att om hon skulle para sig då skulle minsann matte & husse vara med och *hålla tass* Glad Så fort vi var där och höll i hennes tass (bokstavligen) och klappade på henne då gick det hur bra som helst!


Inför födsel hade vi läst på och hade kontakt med en uppfödare som kunde hjälpa oss om vi hade frågor.

Dagen kom och vår fina Athena låg och flämtade & kämpade mellan krysningarna... men inget hände.

Vi ringde veterinären som sa att det kunde ta lite tid och lyssnade inte ordentligt till min beskrivningar på fostersäckar m.m Jag kände att något var fel och klockan tio på kvällen åkte vi akut ned till Helsingborgs djursjukhus.

I flera timmar väntade vi, det var en utdragen födsel och tillslut började vi fundera på alternativet kejsarsnitt eller att åka hem och låta henne försöka några timmar till men i lugn och ro.

Vi hade bestämt oss för att åka hem, veterinären tyckte det var en bra idé, men innan vi skulle åka så ... jag kan inte säga ngt annat än att det var min magkänsla som fick mig att ångra mig och vi bad om ett kejsarsnitt.


Det visade sig att en unge dött och blockerade för de andra, hade vi inte tagit kejsarsnitt hade nog alla ungarna och Athena varit döda idag. Fosterhinnan hade spruckit och utan fostervatten kunde ungen inte överleva.

Athena var aggresiv och ville inte ta hand om ungarna, ngt som är vanligt när katter gått igenom kejsarsnitt och sövts, moderkänslorna vaknar inte på samma sätt. Ungarna behövde värme och mat så vi började direkt med pipett och mjölkersättning, sjukhuset hjälpte oss med en låda vi värme genom att fylla plasthandskar med varmtvatten och använda de som värmekuddar. Dock bodde två ungar åt gången i min urringning, det var ena sköterskan som sa att det var bästa stället förrutom hos mammakatt.


Väl hemma försökte vi bit för bit att vänja Athena vid sina ungar och efter ett dygn gick det ganska bra, då slickade hon dem och lät dem krypa omkring, vi fick kämpa lite men tillslut fick vi henne att dia dem, tyvärr var det väldigt bristfälligt och alla fick inte mat.

Vi fortsatte att mata dem varannan timma och hålla koll på dem, sköterskan hade varnat oss att de alla var väldigt svaga efter kejsarsnittet.

hela familjen   


Tredje dagen förlorade vi den första, den lille som ligger under hennes framtass.

Vi höll ut länge, försökte göra hjärt & lungräddning, ringde till sjukhuset, men den lille orkade inte, hans kropp var för svag.

Jag och pojken satt och höll hans lilla kropp i våra händer medans tårarna rann nedför våra kinder över den lille killen som inte kunde rädda.

 

Femte dagen var jag oändligt trött, inte en natt som jag mer än 1-1½ timma i sträck, jag var upp och matade dem hela tiden, men nu verkade det gå bättre och de tre som var kvar blev starkare.

Jag vaknade av klockan, jag hade lyckats somna till och fått iaf en timmas sömn.

Jag snubblade fram till bädden för att kolla till ungarna innan jag gick ut och gjorde mjölkersättningen. Jag såg bara två i bädden, förtvivlad letade jag efter min lilla favorit, hon jag hade bestämt att hon skulle heta sparvöga och som vi skulle behålla.

Hon låg i bädden, men Athena hade lagt sig på henne och hon hade varit för svag och för liten för att ta sig ut. Den gjorde så ont i mig när jag lade henne lilla kropp i den blommiga asken, det hade ju börjat gå åt rätt håll, de hade börjat äta själva och bli starkare. Jag kände på hennes lilla kropp, den var fortfarande varm och mjuk, men efter ännu ett förtvivlat samtal till djursjukhuset så kunde de konstatera att det inte fanns ngt hopp kvar att få, hon levde inte längre.


Vi begravde våra små, det gör fortfarande ont och jag får kämpa för att inte brista i gråt när jag skriver om det. Det var en så lång process och vi kämpade så mycket och så länge, det känns orättvist att vi förlorade kampen.


Samtidigt kanske man kan se det som vi vann till viss del för två små underbara ungar fick vi behålla och våran älskade Athena överlevde.


Man får sörja de man har mist, men inte glömma att glädjas över det man har!


i hängmattan   La familia   sötefisarna  

                                          Liten Angelique  ANNONS
Av Vivi - 18 september 2009 10:41

*Ja må hon leva Ja må hon leva....*

 

Ska inte plåga er med min förfärliga sångröst ...(tur att ni inte kan höra den) men det krävs lite (skön)sång när en så härlig och speciell bloggis som Zandra fyller år!

 

Vad gör Zandra så speciell?

 

Så här har jag lärt känna och uppfatta söta Zandra...

  • Zandra är en tjej med båda fötterna på jorden, men huvudet högt uppe bland molnen, man får ju aldrig sluta fantisera och drömma!
  • Zandra är väldigt kreativ och dessutom väldigt duktig på det hon tar sig för.
  • Zandra är omtänksam
  • Zandra är cool
  • Zandra är modig

 

För övrigt har Zandra och jag har planerat våran pensionering mycket bra,

vi ska ha ett hem fullt av herrelösa katter och vi ska baka cup cakes och kakor så det står härliga till!

 

GRATTIS PÅ 23 ÅRS DAGEN PRINSESSAN ZANDRA !!

Är så glad att jag stötte på dig här i bloggdjungeln!

 

 

Av Vivi - 18 september 2009 09:54

Sitter här med en konstig känsla i magen, jag har ju läst om det i expressen.

Om svenskar som är fänglade i Pakistan misstänka som terrorister, två män, en kvinna, ett barn...

Ett barn kan inte vara en terrorist.. en tvååring har inte i ett fängelse att göra...


Jag blev bara lite chockad när jag går in på Hallandsposten och ser ett namn jag känner igen.

Jag kände honom inte, men jag var jättekär i hans bror.

Bröderna Awad var kända i Halmstad för att de var så himla snygga, alla unga tjejer var nog lite småkära i dem på den tiden...

Hans bror brukade flirta med mig, jag blev alltid lika nervös när han gjorde det,

han var ju jättecool och jag var ju bara jag. De var vanliga "coola" killar, lite stöddiga, kaxiga..

Jag har så svårt att tro att en av dessa bröder skulle växa upp och börja stödja en terrororganisation...


Däremot har jag svårt att förstå vem som tar med sig sitt barn in till ett förbjudet område i Pakistan,

det är korkat och oansvarigt!


Jag kände dem inte ... det var bara sådana man stötte på ibland ...

Det blir ändå en lite konstig känsla när man ser det namnet förknippas med ngt så hemskt!


Av Vivi - 18 september 2009 09:14

Ha ha ..jag snodde ett klipp från Sandras sida,

hon hade lagt in massa roliga klipp och ett med en söt kisse var tillägnat mig

 *tack* tjejen!

Denna var ju hysteriskt kul !!!


Av Vivi - 18 september 2009 08:50

Idag ska jag iväg och fika med fina Malin-Helena som är på besök i Halmstad,

det ska verkligen bli jättekul!

Det är så galet det där, vi har ju aldrig träffats annat än genom våra bloggar ändå känns det som om man känner varandra lite grann Glad 

Det är nog ändå så att sättet vi träffar nya människor på idag har breddats och jag tycker det definitvt är till det bättre !


Jag tror jag redan börjar få lite bröllopsnerver, för det första är jag sååå besviken på mig själv för att det inte blev ngn träning igår, hade faktiskt planerat att motionera på ngt sätt. Tänk om jag inte går ned ett enda kilo tills bröllopet och tänk om pojken inte heller gör det ?? Inte för att det är SÅ viktigt, men jag vill så gärna känna mig vacker.

Tänk om jag inte får några komplimanger?

Tänk om min syster eller mina vänner är mycket vackrare än vad jag kommer vara ??   

Jag & syster i Turkiet

Tänk om jag blir jättemissnöjd med min sminkning (som jag kommer göra själv) eller ngt annat?Det känns jättefjantigt men jag oroar mig faktiskt för sånt här ...

Det är nämligen så att vid två tillfällen då jag har haft chansen att känna mig riktigt vacker har det misslyckats.


1) Studentbalen .. jag var en av de ansvariga, jag fick ingen dejt förrän i sista minuten och ingen av killarna i klassen dansade med mig Rynkar på näsan   och fotona vi tog blev helt misslyckade.

2) Höstmiddag på regementet... jag gick med en killkompis som ändrade personlighet så fort vi kom in på regementet, jag kände mig ignorerad och han gav mig inte en enda komplimang, han som alltid annars brukade fjäska som bara den. Jag har ställt honom mot väggen angående detta och det enda svar jag fick var "din klänning var inte direkt middagmatrial" , vilket är skitsnack för min klänning var samma som jag hade på studentbalen och det var verkligen en jättevacker klänning som inte var opassande på ngt sätt.


*suck*

Nu har jag fått gnälla lite  Obestämd Tack!

Jag ville så gärna att allt blir bra... behöver inte bli perfekt, men bra!

Av Vivi - 17 september 2009 15:27


Trillade in på denna bloggen där det fanns ett väldigt roligt personlighetstest!

Gå in och kika, testa och räkna ihop!

Jag fick 12, 8, 4 och är "den stabila"

Stämde faktiskt bra på beskrivningen, både det bra & dåliga GladAv Vivi - 17 september 2009 15:07

Jag har böjat tävla lite till höger och vänster känns det som,

så fort det står tävling / vinn  någonstanns så går jag in och kikar.

Änså länge har jag:


  • Skickat in ett bidrag till kladdkake SM
  • Tävlat om att vinna ett bröllop
  • Tävlar om att vinna en vigselring


Knappast så att jag tror att jag kommer vinna ngt, men det är ett roligt sätt att fördriva tiden på.

Nu senaste tävlar jag om att skapa min egna Malaco gott & blandat påse, gå in här om du vill försöka du med!

Det viktigaste är dock att ni röstar på mitt bidrag Jungle fever, den är med lila detaljer och har smakerna

cola, lakrits, lakrits/hallon, krusbär och vattenmelon.

Klart vi ska ha en så god godispåse som min skapelse i butikerna!! Flört


Godis  

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se