MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2009

Innekatt vs utekatt

Av Vivi - 17 augusti 2009 10:01

Bland oss kattägare (och även en och annan "vanlig" person ;)  ) går ofta diskussionen varm när det diskuteras om man ska ha katten ute eller behålla den inne.

Många anser att katter är vana vid att vara ute, att det är deras naturliga miljö och det är grymt att hålla dem inne.

Jag väljer att ha mina katter inomhus, jag tar ut dem i sele & flexikoppel ibland och det är alltid lika kul att se dem sniffa runt och jaga insekter.

Min åsikt är att katter som har varit inne hela sitt liv ,precis som hundar, vänjer sig vid detta och jag kan inte säga att mina katter verkar längta överdrivet efter att leva utomhus. De märks på dem att de är nöjda med sitt inomhus liv.

Självklart uppskattar de att vara ute, men jag vill inte ha dem ute löst. Det finns för mycket bilar, andra ilskna katter, parasiter m.m

Jag blir extra tacksam för att jag har dem inomhus och i säkerhet när jag läser om en sådan här galning i expressen, :( stackars små kissar.

Jag hade varit helt utom mig om det hade hänt mig!


Nepp, jag anser att det är varje husse & mattes val om de vill ha katten ute eller inne, men vill ni ha dem ute ska de sköta sig också!

De borde vara kastrerade om ni inte vill ha ungar efter dem, dessutom blir katter ofta lugnare och inte lika slagsmålsbenägna om de är kastrerade.


Katter är lika mycket värda som vilket annat husdjur som helst, behandla dem därefter!


Tillägg till ovanstående


 
ANNONS
 
Zandra

Zandra

17 augusti 2009 11:14

Egentligen borde det vara lag på att utekatter ska vara kastrerade.

Visst är det utomhus som är katterna naturliga miljö. Men i deras ursprungliga miljö finns inte bilar, elaka barn eller andra idioter som i artikeln.

Jag håller med dig! Är det säkert för katten att gå ute kan den så klart få göra det. Är det inte säkert funkar koppel precis lika bra. Katten är väldigt bra på att anpassa sig och nöjer sig oftast med vad de får. Det är vi som personifierar dem för mycket och tror att de känner sig instängda.

http://drak.bloggagratis.se

 
Sussi

Sussi

17 augusti 2009 11:21

Jag tror precis som du att om en katt inte vet nåt annat än att vara inne så lider den inte alls att inte få vara ute!!
Förstår dig att du inte vill riskera dina älsklingar när det finns såna där psykopater!!! :-(

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
malin-heléna

malin-heléna

17 augusti 2009 23:45

Ja, jag håller med om att det är ett val man gör själv som matte och husse, inget andra ska gnälla över.
Och som du säger, har de varit ínnekatter sedan smått så är det inte fel att behålle dem som innekatter om man flyttar till hus sen heller.
Värre dock att ta en vuxen utekatt och göra den till innekatt. Det tror jag i alla fall mest gör katten illa..
Sedan kan jag tillägga att när vår katt får vaa löst ute, hos Johans pappa där det inte finns några bilar på flera km avstånd, då vill han helst bara vara inne ändå.
Han är så rädd för att vara ute själv..

http://malinhelena.blogg.se

 
Ingen bild

Kvitterkatt

11 december 2009 17:14

Det beror på. Om katten är rasren, och du vill att de ska få komma ut, kan de rastas i sele. Men det måste vänjas in som ung katt, då det är mycket lättare att få den van. Lugna, tillgivna och sällskapliga raskatter, som t.ex Maine coon, Norsk skogkatt, Birma, passar utmärkt som innekatter. Då rasrena katter är dyra, vill man kanske inte att katten ska få gå ute fritt, eftersom det kan finnas tjuvar. Blandraskatter eller bondkatter passar kanske bäst som utekatter, men det kan finnas människor som inte gillar katter eller är rädda för dem. Samtidigt kan katten bajsa eller kissa i barnens sandlåda. Det beror också på hur man bor,
Villaområde: innekatt eller rasta i sele
rashus: innekatt eller sele
Lägenhet: innekatt
Landet: utekatt
Lycka till.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se