MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 21 juli 2009

Komma i bröllopsform tänker jag göra med regler!

Av Vivi - 21 juli 2009 10:44

Japps, jag brukar ha ganska bra disciplin....

 HA HA HA *ASG* ....det är inte sant jag har uuuusel disciplin, men ibland förvånar jag mig själv, tror det handlar om motivation.


Jag är en riktig liten godisgris, älskar allt sött!

Jag fick ett ryck för ett tag sedan (pga en massa problem jag hade med min kropp) och var utan godis (inte läsk visserligen) i en månad och jag klarade det !!!

Jag gjorde det igen innan vi åkte till New York och det gick lika bra.

Det blev en liiiiten förbättring med mitt tillstånd första gången och det var nog motivation för mig.


Jag tror det handlar om rätt motivation och att verkligen verkligen bestämma sig, sätt upp regler men inte för hårda regler.


Detta ska jag nu börja med:


Minska kolhydraterna, det vill säga framför allt mängden pasta (jag äter på tok för mycket, säkert lika mycket pasta som en proffisionell idrottare)

Mycket sallad!


Minska sockret, endast en sockerbit i teet och kaffet (har perioder då jag dricker flera koppar om dagen). Om jag köper lösgodis så är det max en liten påse i veckan, inga kakor eller liknande på jobbet.

Vad extremt sockersug (tex när man handlar och går förbi godishyllorna :P )så istället för en stor chokladkaka el. liknande får jag köpa ngt litet, t.ex en klubba, tablettask eller sådan där minichoklad på ty 10 gr.  Läsk blir max en i veckan och ingen 2l då utan jag & pojken får dela på 1½l.


Röra mig mera, nu har jag ju beställt en YOGA DVD från CDON, till att börja med ska jag ha 2 dagar i veckan jag kör ett träningpass eller tar en promenad. Jag börjar lugnt bara för att jag annars vet att jag ser det som ett tvång och slutar helt istället.


Dessa är inte hårda reglar utan väääldigt försiktigt, bara får att inte tröttna och ge upp.

Det viktigaste av allt, vad är er motivation ???


Jag har bestämt mig att jag inte får prova en enda bröllopsklänning innan jag är under 70 kr , DET motiverar mig ;)

Dessutom motiverar min hälsa mig, även om förändringar är pytteliten så märker jag en liiite förbättring när jag minskar sockerintaget, DET motiverar mig! 


 

...och denna bilden , jag avskyr hur tjock jag tycker att jag ser ut :P

även om själva bilden är lite kul, hi hi ...dagens superhjälte ;)  


 
ANNONS
 
Margita

Margita

21 juli 2009 11:36

Klokt av dig att skynda långsamt! Det tror jag också på. Lycka till!! Jag har kommit av mig helt när det gäller träning - skyller det på sommaren! ;-)
Min motivation vad gäller träning är att behålla rörligheten och hälsan och att jag vet att livet blir enklare om jag äter rätt och rör på mig! Det gäller att komma till det stadiet att träning blir en livsstil (normal träning alltså) och att ätandet också handlar om att njuta av färger (frukt och grönsaker) och smaker (frukt o grönsaker igen plus fisk och bra kött (nötkött och fågel och vilt). Plus att matlagning handlar om bra råvaror och inget halvfabrikat eller snabbmat!!!

http://meab52.wordpress.com

 
Zandra

Zandra

21 juli 2009 14:50

Fast du ser inte tjock ut på bilden!

Tycker det är bra regler du satt upp!
Själv körde jag ett tag med att jag bara fick dricka vatten till maten. Det funkade så bra att nu kan jag inte dricka annat än vatten till maten. Dricker coca cola kanske 3 gånger om året. Annars dricker jag aldrig läsk.
Det spar mig nog många hemska E-ämnen och en hel del socker.
Men jag är ett kakmonster och en bullmoster av värsta sort. Det kan jag aldrig sluta med ^^

http://drak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se