Direktlänk till inlägg 22 maj 2009
Denna kakan har jag utvecklat från Mor Brittas chokladkaka-recept på www.alltommat.se
Jag gjorde lite ändringar och den blev jättegod!
Jättelätt att göra och snabbt går det!
100g Smör
100g Mörk choklad
2 Ägg
1½ dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
1 msk Konjak
ca 1dl malda Nötter
ca 1½dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
50g Choklad att riva över
Smält smöret och hacka chokladen,
häll ned chokladen i smöret och låt den smälta.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Häll ned konjak och choklad/smör blandningen i äggen och sockret.
Häll ned de torra ingredienserna och vispa ihop.
In i ugn på 200 grader i 10-15min. Tid beroende på hur kladdiga ni vill ha den! Ta ut kakan och häll på den rivna/finhackade chokladen (tips blanda mörk- och vitchoklad)
Severas med grädde eller glass, kanske lite jordgubbar!!
VOILA´ MISSVIVIVS KLADDKAKA!!
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.