MissVivis synvinklar

Alla inlägg under april 2009

Av Vivi - 23 april 2009 11:42

Tänkte dela med mig av lite bloggtips!

Alla dessa är kattrelaterade och det är några av mina favorit inlägg och favorit bloggar, massa katter och massa skratt!! Bra komination!!!


Zandra har flera lysande kattinlägg, det senaste hittar ni här


I min länkar hittar ni två härliga kattbloggar: Trekatter & Katten Leia

Tillägg: Katten Sessan tittade förbi, hon hade en jättefin blogg hon med!

Vill ni se otroligt fluffiga och söööööta kattungar, titta in hos Emelie

Hon skriver mycket matnyttigt om katter också.

Bra fakta om katter har även mamma veterinär


Glöm inte heller att ta en titt hos Margita min Sibbekompis :)


Vad det gäller det jag självskriver så finns ju det mesta under ämnena

katter & ibland under roligheter!

Hmmm....hoppas jag inte glömt ngn kattsida nu ... i så fall får ni rätta mig ;)


Ha det bra där ute alla kattälskare !!!

Av Vivi - 23 april 2009 11:31

Jag har börjat bekymra mig lite för mina små där hemma.

Athena & Angelique, de verkar inte komma överrens så där jättebra. De vr länge sedan jag såg dem ihoprullade tillsammans, de sover var & en för sig numera och någon gång om dagen så bråkar de med varandra. oftast är det Angelique som hoppas på Athena och många gånger bara för att hon vill leka men Athena blir nästan alltid lite purken. (Purken...inte ofta man använder det ordet :)  )

De är inga våldsamma slagsmål direkt utan som värst jagar de varandra och ibland ryker de ihop när Athena blir riktigt sur och ska säga ifrån.

...Jag tror inte det är så farligt, de kan äta ur samma matskål samtidigt osv men jag är en såda hönsmamma när det gäller mina små älsklingar!!

Av Vivi - 23 april 2009 10:24

Tänkte att denna lilla klockgalning kanske skulle dela med sig av lite klockkunskap...

Jag ska bara börja med att svara på frågan från "V"

Hon undrade vad det var för klockor jag skulle sälja på Fyndtorget,

jag har ju beslutat att skiljas från några av mina älsklingar eftersom jag inte använder alla mina klockor. 


Zodiac, en jätte snygg STOOR klocka från Schweiz, vattentät till 100m, ett riktigt kvalitets ur.

Butikspris: ca 2000kr

Swatch, det är med sorg jag ska sälja denna fina nätta skinmodell med pärlor i armbandet *snyft* men hon förtjänar att användas mer.

Butikspris: 795kr

Axcent, har två stycken som jag ska sälja. En häftig sak med kedjor + en vanligare modell, detta är ju lite mera slit & släng klockor, butiks pris:

 1.an 995kr   2:an  695kr

Hoppas det gav lite svar "V" :)


Nu till lite TIPS och KLOCKFAKTA


Hur vattentät är min klocka?

3 ATM eller 30 m , nej detta kan du inte ha 30m under vatten utan egentligen är det atm som är rätt beskrivning, det står för atmosfäriskttryck. Denna benämning är det minsta du kan ha på en klockam det tål lite regn, vattenstänk m.m men inte bad eller dusch.


5 ATM/50m detta innebär att din klocka tål vattenstänk och även om du skulle råka hoppa in i duschen med den. Den tål dock inte att duschas eller badas med regelbundet.


10ATM/100m du kan simma, duscha och bada med klockan, den är helt vattentät, djupdykningar med tub då behöver du däremot en 200m/20atm med skruvad krona!


Tänk på att en vattentät klocka inte är vattentät i evighet, håll efter den, byt packningar och kolla tryck om du dyker med den!


Hur rengör jag en klocka?

En metallänk som börjat bli lite grådaskig och smutig (kolla mellan länkbitarna får du se) kan du göra rent med hjälp av en tandborste!

Ta ett glasvatten med diskmedel i och använd tandbosten för att putsa och komma åt mellan länkarna. Är det riktigt smutsig kan man lägga boetten (själva uret) på en bred kniv över glaset så att länken är nedsänk i en blandning av diskmedel och varmt vatten! Akta så inte hela klockan trillar i bara ;)    Detta rekommenderas inte om du har en klocka med strasstenar!

 Läderband/plast och tygband kan du putsa lite med en fuktig trasa.


Vad det gäller annat på klockorna, låt ett proffs sköta det!

Bara att byta ett batteri själv kan leda till en katastrof! Jag har sett flk ta sönder fina dyra klockor för att de "bara skulle" ....


Hoppas ni haft nytta av mina tips och fråga om ni undrar ngt ?

Hur vet jag allt detta ? Ledtråd finns här




Av Vivi - 23 april 2009 10:22



                                      Grönt är skönt!!!!!


Av Vivi - 23 april 2009 09:42

Idag kände jag mig försenad till det mesta....

Min pojke var tvungen att pallra sig upp redan vid kl. 06.00 i morse för att han skulle ta tåget till Göteborg. Jag mumlade ngt i kudden om skjuts till tågstationen men min underbara pojke bara pussade på mig och sa att han skulle promenera.

Jag låg och drog mig lite extra i morse då jag hade hela 180*200cm för mig själv! :) Sedan kämpade jag med frukosten et bra tag innan håret sattes upp och lite ID mineral foundation pudrades på , jag sminkar ju inte mig så mycket, blir lite billig ögonbrynspenna från HM och dyr ID foundation (men jag äääälskar ID.)

I morse hade ju dessutom det bestämt sig för att vara längre köer och mer trafikanter på vägarna!

07.59 satte jag mig i receptionen, i detta fallet var det ju precis en minut för tidigt ;)

Jag hatar att komma precis då jag ska börja för jag tycker om att ha 10 min. att filosofera på när jag kommer till jobbet.

Ikväll kommer pojken hem sent så jag får rå om mig själv efter jobbet, jag tror jag ska handla lite gott på vägen hem, lax, champinjoner osv. göra en riktigt god pastasås! Pojken tål ju inte champisar så jag lyxar med det när han är borta! Sedan kanske jag tar och simmar lite ikväll, antingen det eller en långpromenad!

Ibland är det skönt att abra rå om sig själv, inte "bråka" om fjärkontrollen eller vem som ska laga mat :) , men det är skönt att han sover hemma, sängen är så stor och tom utan honom i den :)

  


Av Vivi - 22 april 2009 10:59

Söta bloggkompisen Zandra (har en massa roligt i sin blogg) föreslog för ett tag tag sedan, eller var det en utmaning ;)  , att jag skulle skriva om mitt drömbröllop.

Detta är ju ett typiskt "kvinnligt fenomen", att ha prinsessdröömar som jag kallar dem. Att drömma om t.ex sitt drömbröllop ;) , jag tror att det flesta tjejer, kvinnor, har haft dessa fantasierna ngn gång :)


Mitt drömbröllop ska vara med mannen jag älskar , min tvillingsjäl om jag lyckas hitta honom och om det finns ngt sådant!

Detta är redan fixat eftersom jag ahr min underbara pojke som ibland känner mig bättre än vad jag känner mig själv och nästan alltid kan vrida mina mungipor uppåt. Jag har tur!


Jag vill helst att han friar för även om det säkert låter jätte fjantigt vill jag ha den bekräftelsen från honom, jag behöver beviset på att han tror på livslång kärlek med mig. Tyvärr har jag väl en massa romantiska önskningar där om luftballonger, picnicar vid stranden osv.

Tror jag får ta det lite lugnt med det där *skrattar* Egentligen vill man ju bara att det ska kännas speciellt inte direkt en vanlig vardag där han skriker ut från toa

-Hörrö du det kanske är på tiden att ....mpffff... vi tar och gängar oss?


Sedan vet jag inte ...det finns så mycket som skulle vara roligt...

Utomhusbröllop, eller traditionellt i kyrka...jag gillar båda, men om jag hade låtit mina fantasier få välja hade det varit utomhus i sommarvärme, jag skulle ha de släktingarna jag verkligen älskar där och våra närmaste vänner, jag skulle inte vilja behöva bekymra mig om vem som skulle bli sårad för att han/hon inte blev bjudna.

Jag skulle bjuda barnen men hade velat ha en barnskötare där som kunde passa dem och ett lekrum i festlokalen att va i när de blev uttråkade.

Det finns så mycket klänningar som är vackra men det finaste jag vet är när de är djupt skurna i ryggen, så urringade som möjligt i ryggen så blir jag nöjd :)

Håret halv uppsatt, halv nedsläppt så man iaf kan ana längden och görna med murgröna som dekoration.

Mat & Dryck skulle naturligtvis vara delikata och festen skulle hållas på ett vackert slott eller gård där alla kunde sova över!

Jag skulle vilja sova i en bröllopssvit, dansa vals med min man , bli hämtade av häst & vagn, ha ett Liveband som vi kunde rocka loss till senare.

Jag skulel vilja ha råd att åka på en riktigt lyxig bröllopsresa till typ Borabora.

Framför allt skulle jag vilja känna mig vacker, älskad och bli bortskämd som en prinsessa!!! :)


Nu Zandra ... din tur ;P

Hur skulle ni andra vilja ha det eller hur hade ni det ?


Detta är inte direkt en bröllopsmundering men visst e vi söta :P



Av Vivi - 22 april 2009 10:55

Det här mina vänner, DET kallar jag underhållning !!!

Av Vivi - 22 april 2009 10:00

Haha vad vitsig jag var ..inne på uteställen, tur jag kan skratta år mina egna skämt det är nog inte jätte många andra som gör det *fniss*


 

Nu har jag inte kunnat låta bli ... igen!

Hittade en artikel i Hallandsposten (Läs här) om att i Halmstad ska man låta poliser gå in och patrullera på krogarna. Åsikterna är många och jag har naturligtvis kommenterat denna artikel jag med.

Så här skrev jag (jag erkänner att jag finslipat det lite) :


Vi har många trevliga poliser i Halmstad som gör ett jättebra jobb.
Jag håller dock delvis med "trött på er med komplex".
Jag har jobbat många år i krogbranschen och reaktionerna när poliser i uniform kommer in blir allt annat än bra.
Många människor blir oroliga, nervösa och en del blir väldigt irriterade.
Feststämningen försvinner nästan helt, det är synd att det är så men det är vad som hänt.
Se till att det är bra, sociala poliser som går ut. Se till att ge dem utbildning i bemötande, de skulle även behöva få lära sig hur personalen jobbar på en krog. (det är ju inte det lättaste att diskret ta sig igenom folkmassorna)
Jag tycker även att man kan ge dessa poliser lite mer diskreta uniformer, det hade bidragit till en trevligare stämning.
Jag tror poliser på uteställen kan vara en bra idé, men jag tror inte att det bara är att placera dem där och tro att allt kommer bli bra.
Vi ska väl inte förstärka de fördomar om poliser som tyvärr redan finns.


Jag har ju så mycket åsikter hela tiden :P

Appropå uniformer, jag tror minsann en sådan här polis hade varit ganska välkommen av vissa  *fniss*


Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skapa flashcards