MissVivis synvinklar

Alla inlägg under april 2009

Av Vivi - 25 april 2009 20:52

Pojken har varit i Tyskland idag medans jag har haft en underbar dag hemma hos min syster.

Vad pojken har gjort i Tyskland låter jag Susanne Reuter ge en hint om ;)


Av Vivi - 25 april 2009 10:07

Ja det är verkligen försomarvärme där ute , har precis pratat lite  med mamsen och sitter och äter frukost lite lagom svettig efter en rask morgon promenad, vad jag känner mig duktig!

Till frukost blidde det min egen ihopplockade musli, Risenta har ju på ICA så man kan göra sin egen musliblandning! Jag har mycket frön och nötter i min, mums! Har alltid haft lite svårt för torkad frukt i musli så dett akonceptet passar bra eftersom det är svårt att hitta en musli utan torkad frukt!


Igår var jag en sväng på Cubus eftersom de hade 30% på allt och jag tror jag hittade en klänning perfekt för bröllopet, love it! Billigt och bra dessutom, ska försöka visa er på kort sedan!

Nu ska jag hopa in i duschen och göra mig iordning, ska en snabb sväng på stan, tävla i drömshoppingen ....handlar man för minst 200kr i vissa utvalda butiker så kan man vinna en shopping dag med 20 000 på fickan att shoppa för *lycka*   

Wish me luck!




Av Vivi - 24 april 2009 15:20

Fyyyy.... så får man faktiskt inte göra !!

Läs artikeln från expressen HÄR

Det är en familj som blivit av med sin Norska Skogskatt och nu har en person hört av sig och säger att han/hon har katten men vill inte lämna tillbaka den!

Hoppas polisen faktiskt kan lägga ned iaf lite tid för att spåra kattkidnapparen!


Vi hade ett liknande problem på Öland där en familj i "byn" matade en av våra katter vilket gjorde att hon ibland var borta i dagar.

När vi bad dem att sluta ville de inte göra det, de tyckte inte det gjorde ngt, antagligen tyckte de vi hade så många katter att vi kunde låta dem roa sig med en av dem när de kände för det....

Hade de velat ha en katt kunde de bara hört av sig men de ville itne ha det ansvaret utan vilje välja själv, ngt jag personligen tycker väldigt illa om, det är "sommarkatts"-fasoner!


Nej som sagt ... tar ni hand om ett katt, jätte bra men hör av er till polisen och berätta att ni har den. Hade ngn av mina kissar försvunnit hade jag varit otröstlig!!!



Av Vivi - 24 april 2009 13:40

Ohhhh nu är jag sugen ...

Jag har aldrig kollat Bulgarien förrut för det verkar bara vara partyparty.

Jag hittade ett nytt 4 stjärnigt hotell i en liten lugn ort, ca 7500kr för dubbelrum med havsutsikt, det är dessutom 1000kr rabatt på det just nu. Ohhh vad det kliar i fingrarna... det skulle ju bli typ 3250kr / person, lite dåliga flygtider bara så det hade säker gått på ytterligare en tusenlapp för hotell på flygplatsen men  ...pfff...ahhh...ihhh.... sugen!!!


Av Vivi - 24 april 2009 11:35

Jaha så går det när katterna kollar datorn, Angelique var inne på Tre katterns hemsida och hittade den här killen .

Hon blev förälskad direkt, jag försöker förklara för henne att hon är en annan ras, att hon är för ung och att hon dessutom är kastrerad så några bäbisar blir det inte, inget hjälper.

Hon tycker jag är orättvis och att jag inte förstår ...*suck* tonåringar!

Det var han ögon hon föll för, de är ju lite lika hennes, kanske har hon lite faders komplex eller vad tror ni? Kanske är det bara våren??

Jag lovade iaf att jag skulle lägga ut ett litet brev till Aslan som han heter här på bloggen, hon hoppas så att han tittar förbi.


Hej! Angeliqur här, tuff brud i lyxförpackning! ;)

Jag tycker verkligen Aslan har vääärldens finaste ögon, de är faktiskt liiiiite finare än mina och det vill ju inte säga lite!


På min fritid gillar jag att leka med skosnören, möblera om hallen hemma hos Matte & Husse, äta, ligga i handfatet i badrummet och spana på fåglar.

Jag är väldigt aktiv av mig och den finns inga snören som går säkra där hemma, inte heller ingen hängande tvätt eller några växter.

Jag tror jag är en fantastisk fågeljägare men dumma Matte har alltid sele på mig så jag lyckas aldrig hoppa över balkongkanten och fånga dem.

Om jag äter en god middag (gärna med dig) så gillar jag det mesta. Om jag måste välja en favoriträtt skulle det nog vara Laxmousse eller grillad kyckling.

Jag gillar också höga höjder (kanske kan vi nå dem tillsammans ;) )

sitter gärna på sovrumsdörren eller på köksskåpen när jag kommer åt.

Om du vill ha en tjej med klös i så är jag tjejen för dig, men jag är också väldigt kelsjuk och en hejjare på göra rent de där bra ställena bakom örat.


Slickar på nosen

Angelique Prinssess over everything!

Njut av denna Bildkavalkad, bara för dig Aslan!

Ps Mina ögon görs inte rättvisa på fotona, de är brunare i verkligheten Ds


Av Vivi - 24 april 2009 10:02

Ännu ett barndomsminne, ett Ölandsminne...


Det är mörk ute, det är tidigt på morgonen. Jag har precis kommit upp ur sängen och slängt på mig lite varma kläder, denna morgonen är det min tur att ta djuren. Mamma står i köket och förbereder frukosten när jag öppnar ytterdörren och går ut i den mörka, kalla vintermorgonen.

Jag kan fortfarande se några stjärnor på himlen, det är iskallt ute, dåligt ide att ta träskorna inser jag nu, men jag har tur det är vindstilla, det händer nästan aldrig på Öland. Några av våra katter tittar slött fram från sitt lilla frigolithus vi byggt åt dem på verandan, undrar vad lillmatte gör uppe så tidigt, vankas det mat tro?

Det ligger ett lager nyfallen snö på marken och det knastrar & knakar när jag går på den, min andedräkt blir till en stor vit plym ur munnen på mig, jag hör ett svagt kacklande när jag går förbi hönshuset, de börjar vakna till liv där inne.

Jag öppnar stalldörren och det ljuvligaste ljud som finns hälsar mig, det är vår underbara Nordsvensk Kina Rina som gnäggar mjukt, detta följs av ett yngre gällare gnäll från den lille Islands hingsten Frami.

Kina Rina säger - God morgon.

Frami säger - Ge mig mat!

Först bär jag ut de tunga vattenhinkarna och knackar hål på isen, det händer att vattnet fryser ibland. Jag går bort till brygghuset där jag sköljer ur hinkarna och fyller på med nytt vatten, fem kilo i varje hand blir tungt för en tolvåring men hästarna måste ha rent friskt vatten.

Sedan gör jag lite rent i krubbarna och häller i morgonmaten, hästarna blir alldels till sig när de hör mig gräva i säcken med kraftfoder.

När hästarna står och tuggarna nöjt stjäl jag några minuter, jag gosar in mig i deras manar, kliar dem bakom öronen och tar djupa andetag i deras tjocka mjuka päls och gosar in mina kalla fingrar i den. 

Detta är det bästa med att mata hästarna på morgonen, det och Kinas "Godmorgon-gnägg".

När jag är klar med hästarna smiter jag in och fodrar hönorna, några av dem ruvar på sina ägg och när de är morgontrötta är det lätt att smita in emd handen och ta de varma äggen som vi ska ha till frukost.

Nu får jag skynda mig, jag småspringer tillbaka till huset och värmen, mina sockar är blöta, dumam träskor, får byta sockar sen. Snubblar över katt-truppen på trappan som väntar på att få komma in i värmen och äta frukost. Väl inne har mamma fått klart varmt te och ostmackor och hon börjar koka äggen direkt, fortfarande varma, medan jag häller upp kattmat.

Det är en konst att bära skålarna de två metrarna till matplatsen med 6 hungriga katter runt fötterna, t.o.m Missan hoppar ur sin korg i köket och lämnar sina små kattungar en stund för att äta.


Väl vid frukostbordet är jag helt slut, trött men lycklig med rosor på kinden efter kylan där ute.

Mamma siter vid fläkten och röker & tar en kaffe medan jag äter min frukost, måste springa upp och byta kläder och borsta tänderna innan skolbussen kommer.

Det är fortfarande mörkt ute när jag pulsar ut för att åka till skolan.... 


Av Vivi - 24 april 2009 08:25



                            Lycka kan visst köpas för pengar

Sushi, en bra film, godis, en klänning jag ser bra ut i, massage.... m.m

Allt detta gör mig lycklig även om det oftast är tillfälligt, men faktum kvarstår... Lycka kan köpas!

Av Vivi - 24 april 2009 08:04

Gud vilken härlig morgon, jag var lite sen idag med men det gjorde inget!

Solen skiner ute och eftr idag har man en hel helg framför sig, vi har tomt på schemat denna helgen och det känns jätte skönt!

Vi funderade på att ta en sväng till Växjö i helgen men eftersom morfar kommer ned valborg skjuter vi lite på det. Det blir så himla mycket åkande annars eftersom vi ska åka långt upp i landet nästa helg (Ska ju på bröllop).


Igår blidde det ingen motion, när jag kom hema insåg jag att jag hade ett par timmar helt för mig själv och när jag öppnade lönespecifikationen var det mer än vad jag tänkt mig. Följligen sprang jag ned till nyrenoverade hemmakväll och hyrde 3 filmer, jag köpte även lite godis. Sedan ned till den alltid leende och glada sushi-mannen och köpte sushi.

HA HA.. vem sa att lycka inte kunde köpas för pengar !!! 

Katterna älskar mig alltid lite extra när jag köper sushi, det älskar doften. Min sushi får de faktiskt inte smaka av, har fått för mig att det nog inte är så bra för katter och hur fasiken skulle de hålla ätpinnarna ;)

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skapa flashcards