MissVivis synvinklar

Alla inlägg under april 2009

Av Vivi - 15 april 2009 07:58

Ni vet det där engelska uttrycket  "don´t let the bedbugs bite you", jag ahr alltid undrat vilka dessa bedbugs är och vad händer OM man blir biten...


Igår vaknade jag  och kände att det klia det på foten som attans, klädde på mig & såg ett liiitet bett, inte så farligt. I går eftermiddag när jag kom hem ser jag ett till på ryggen och en bett vid knävecket och det vid knävecket klia det som tusan och blev större hela tiden....nu är det väl som en femkrona ungefär... va in i pipsvängen???


Frågan är nu om det är en bedbug eller ngt annat elakt litet kryp som bitit mig. Igår tvättade jag både kläder och sängkläder för säkerthetskull...vet inte om det var ngt som följt med in från en av våra skogspromenader. Katterna verkar iaf helt oberörda, det är bara jag som nu ibillar mig att det kryper i hela mig ....just nu kliar det överallt! Ishh....

Av Vivi - 14 april 2009 21:16

Det var en massa konstiga saker utomhus, läs vad Angelique skrev här !

Tur att man har en husse att gömma sig hos när de stora lurviga sakerna går förbi!

Av Vivi - 14 april 2009 15:00

Påsk omröstningen blidde en kort omröstning, bara 7 personer fick/tog chansen att rösta och det ni inte kan vara utan under påsken verkar vara kvasten ;) he he 

Gillar att det finns en massa häxor här ..eller är ni pedanter kanske ?? :)


Nya omröstning är lite mera matnyttig, vad vill ni ha mer av i min blogg!

Varför läser ni den och vad är roligast/intressantast att läsa om???

Förklaring på ämnena:

Livet - handlar mest om mig & min vardag

Allmänt- det är en slasktratt, där hamnar det jag inte kan placera, som detta inlägg! 

Recept - kakor, tårtor, drinkar, lite mat ibland och min detoxkur

Katterna- Det mesta som rör katterna, bilder osv.

På tapeten- Ny kategori där jag oftast tar upp samhällsdebatter & artiklar.

Tips-  Här finns tips på det mesta, lekar, böcker, filmer m.m

Roligheter- mest en massa roliga youtube-klipp & liknande 

Musik- Ni vet ...sånt man lyssnar på

Minnen- mina minnen, roliga, sorgliga som en klippbok av mitt liv

Dagens sanning- Min sanning för dagen



Idén till denna omröstning fick jag när jag var inne på Emmisibirier sida.

Går ni in på den sidan får ni se en massa söta kattungar !!


Tack alla ni som röstar!!!!!

Av Vivi - 14 april 2009 13:30

I aftonbladet kan ni läsa om den nya skollagen som är på tapeten, en skollag som ska vara mer disciplinerad, hårdare. Som lärare/rektor ska du kunna ge skriftliga varningar och i värsta fall tom stänga av en elev från skolan pga dåligt uppförande. Strålande (ironi ironi!) det är ju en jätte duktig regering vi har , säg mig ...när de städar hemma (när tex städhjälpen är sjuk) sopar de dammet under mattan då ??

Det är ju precis detta som händer , vi flyttar problemet men vi löser det inte!

Den bråkiga eleven som säkert redan känner utanförskap och osäkerhet sätt ännu mera utanför.

Eleven som absolut inte vill gå i skolan, bråkar sig ur skolan och hittar på ngt annat, detta andra kan mycket väl kosta samhället en massa pengar!


Jag säger inte att de bråkiga barnen ska få ta uppmärksamhet av de snälla, lugna. Detta är ett stort problem i skolan idag där en lärare i värsta fall får försumma en hel klass pga av EN bråkig elev.

Vi får bara inte glömma att det finns en anledning till att eleven är bråkig, oftast är detta en elev som mår väldigt dåligt och det som EGENTLIGEN behövs är mer resurser till skolan. Fler kuratorer, fler projekt som Ellen & Allan, fler kompisstödjare, skolsystrar och specialpedagoger...


Jag vet att det inte finns pengar men även om det låter klychigt så ÄR barnen vår framtid, om vi kan göra ngt rätt där så har vi en ljus framtid!

Av Vivi - 14 april 2009 10:48

Tjenixen alla tvåbenta och lurviga där ute ...Matte tyckte det var bästa att jag (Angelique) och min mamma (Athena) fick berätta om vår påskhelg.


Påsk....jag har fått höra att det ska vara fjädrar över allt, kycklingar, ägg & godis..

Pffffsss jag har inte fått en enda fjäder att leka med!! Inte har jag sett några mumsiga kycklingar heller, lite ägg och mumsig godismat har vi däremot fått, man gillar ju matte & husse lite extra när de ger oss utav den goda maten, det händer alldeles för sällan enligt mig

(viskar) ... för mamma har tydligen börjat bli lite rund ...


Jag har däremot varit med om en så grymt cool grej, först var det hur läskigt som helst...

Matte satt på mig någon salgs tvångströja hon kallade för sele...bläää och sedan släääpades jag ut på ngt M & H kallar balkong!

Jag kan ju se hela världen från fönstrena i VÅR lägenhet men här kunde jag faktiskt se ÄNNU mera, men det var som sagt rätt läskigt i början.

Mamma var ju hur cool som helst och låg och glassade i solen så jag fattade ju att det ite var så farligt och att inget kunde hända mig, tex. bli kidnappad av ett annat stort djur eller blåsa bort!


Jag glassade runt, sniffade i varje vrå av balkongen &  försökte gå balansgång på balkongräcket ( du e en sån feeeegis matte!! )

Plötsligt satt det en sådan där flygande leksak på räcket... ha ha den dumma fjäderbollen hade ingen aning om att den var omgiven av första klassiga jägare..he he Jag hade minsann tagit fjäderfjanten om det inte varit för matte och hennes "tvångströja"    *suck*     aldrig får man vara en riktigt sibirisk tiger!


Dagen efter fick jag och mamma vara utomhus en stund till som tröst antar jag ... men då fick vi inte se ut över hela världen utan sattes ned på ngt grönt som var kallt och läskigt (men inte helt oätbart)

...hmmm gillade inte alls detta lika mycket...  det var ju en massa annat folk där och stora lurviga djur gick förbi men det verkade rätt snälla...

Matte säger att hon ska lägga upp lite bilder och visa hur snygga vi var (ngt jag tycker iof är så självklart utan bilder) och hon säger att det komemr bli bättre när vi flyttar. Jag kan inte komma på att jag & mamma godkänt ngn flytt ???? Får nog ta ett snack med de där tvåbeningarna....

Tjosan så länge och god jaktlycka !

Ps matte tvingar mig att lägga ut denn bild där hon totalt förnedrar mig Ds

Av Vivi - 14 april 2009 10:42



                             Sol & kärlek är den bästa medicinen


Av Vivi - 14 april 2009 08:24

Nu är man tillbaka på jobbet och rutinerna är på plats igen :)

Vet att det säkert är spöstraff på att säga detta men det är faktiskt lite skönt att vara tillbaka på jobbet, dessutom är det ju bara en fyra dagars vecka denna veckan! Det är ju nu på vårkanten alla röda dagar tittar fram som gubben ur lådan :)


April känns som en bra månad, det har varit så underbart med all denna sol...min kropp har verkligen sugit åt sig varenda droppe sol och nu ligger det och lagras till de slaskiga grå dagarna som säkert kommer... men inte för många hoppas vi ;)

I veckan har jag inte många planer, pojken byter däck på bilen idag så det blir promenad hem och ev. träning ikväll.

I helgen KANSKE jag ska ut en sväng med några tjejkompisar men inget verkar spikat ännu, måste deklarera, läsa ut min underbara White Oleander

 och lite ditt och lite datt :)


Om jag inte sagt det förr så hoppas jag att ni haft det UNDERBART mina kära bloggläsare !!


Av Vivi - 13 april 2009 13:32

Det får bli en HELGENS sanning denna gång ...


                    "Godis är godare om det kommer från ett påskägg"



Hoppas er påsk varit underbar !!!

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards