MissVivis synvinklar

Alla inlägg under mars 2009

Av Vivi - 18 mars 2009 10:29

Just nu är det en kvinna som bloggar på aftonbladet som prövar på hur det är att leva på socialbidrag!

Jag har varit inne och kolla lite på bloggen och jag tycker hon skriver bra och belyser en massa bra saker med att vara fattig.


Själv har jag nu levt på min a-kassa i tre månaden (får min första lön om en vecka tjoho!) och pga av en massa idiotiska och ologiska anledningar så räknade de inte med de nio mån. jag jobbat för manpower när jag blev arbetslös utan de beräknade summan från min deltid på Klockmaster.

Följaktigen fick jag en a-kassa srax under 6500:- / mån.

Jag kan tala om att utan min älskade sambo och mina sparpengar hade jag INTE klarat mig på det!


Men kolla in bloggen, finns en hel del bra saker att tänka på (se den under mina länkar)

Av Vivi - 18 mars 2009 09:50

Här kommer lite tips från busfröet Angelique på hur man retar sin matte!


1) Att  irritera matte när hon klär på sig... här har man en massa chanser till maximal irritation speciellt på morgonen då hon verkar ha bråttom, försök få tag på allt som hänger löst. En halvt pådragen strumpa, skärp som hänger ned, favoriten är snören, matte har en alldeles fantstisk jeanskjol med band hon knyter om midjan, massa kul att hänga sig i. Ps om ni missar kläderna och träffar hud med klorna, kom ihåg att det absolut INTE är erat fel!


2) Hoppa in i dushen så fort de lämnar duschdörrarna öppna, bäst är det när det är blött på golvet, få tassar och svans så blöta som möjligt! Sedan försöker ni tassa om kring på golven i hus/lägenhet och lämna så många tassavtryck ni kan men se till att inte göra så många att tassarna hinner torka för ....GRAND FINALE´   *trumvirvel*  hoppa ned i er kattlåda och se till att få en massa sand på både svan och tassar, detta GRANTERAR irritation! Var försiktiga bara för det KAN resultera i ett kattbad *ryyys*


3) Allt som sticker ut under ett täcke är bitbart!


4) Mat smakar godast om man tar torrfodret och puttar ned bitarna i vattnet och sedan fiskar upp dem!  


5) Lek med maten!


6) Allt som ligger på ett bord bör puttas ned och lekas med


7) Försök smita ut när de kommer hem , speciellt om de kommer hem med tunga kassar (de får skylla sig själv om de varit borta)


8) När de skäller på dig ska du alltid se så söt ut som möjligt, rulla runt på golvet för extra poäng.


9) De finns inget som heter DERAS glass, alla godsaker (speciellt med mjölk i) är våra och det är vår rättighet att ta till alla medlem för att få dem.


10) Se till att göra iprincip allt du inte får men se till att de aldrig ser dig göra det, om de glömt ngt i vasken hoppa upp och ta det och lägg det på golvet. Sov på borden men hoppa ned när de närmar sig, gräv i blomkrukorna men bar när de inte är i samma rum!


Lycka till nu alla katter där ute !!! För fler kreativa sätt läs  Zandras eller Leias blogg.


Mjaumjau / Angelique 

Av Vivi - 18 mars 2009 07:58

...när solen skiner!

Jag är sjukt trött...sicken liten tant jag har blivit, får jag itne mina åttatimmar så är jag helt slut morgonen efter.... som en klubbbad säl (ush vilket hemskt uttryck eg.) som en utslagen katt låter bättre !

Av Vivi - 17 mars 2009 15:52

Det var ett tag sedan sist så njut av lite äkta galenskap, kattskap!

Av Vivi - 17 mars 2009 12:36

Dagens sanning:

Det finns folk som faktiskt förtjänar bonusar! Jag uppmanar SEBs ledning att ge lite bonus till alla kundtjänstmedarbetare och banktjänstemän som fått ta hand om alla de arga kunder som ledningen orsakat!

Jag har själv suttit i samma situation och det är sällan man får så mycket mer än ett "bra jobbat" i förbifarten.

Ge dem ledigt en arbetsdag med betalning och en ordentlig massage säger jag ! 

Av Vivi - 17 mars 2009 09:00

Jag kan visst inte riktigt sluta med min stygga små svenskengelska ordvitsar :P

Jag har länge  funderat på att gå ur facket men det har inte blivit av. Inte för att de egentligen gjort mig missnöjd men det verkar alltid som att det blir så krångligt när jag säger att jag jobbar för ett bemanningsföretag.

När jag blev anställd av manpower hörde jag av mig till Handels och då pratade jag med en tjej som tyckte jag skulle stanna kvar i Handels, eftersom man arbetar på olika ställen som uthyrd och jag kunde ju lika gärna hamna i en butik som i en växel tyckte hon.

Så jag stannade...

Sedan märkte jag ju att chansen att hamna i butik var = noll, så då tänkte jag säga upp mitt medlemskap igen. Jag mailade och ingenting hände på flera dagar tills telefonen ringde, de tyckte att jag/övertalade mig , skulle BYTA fack men inte gå ur och skickade hem blanketter på detta. Jag bytte  inte fack för just då blev jag varslad.


Efter mycket om och men har jag nu IGEN mailat och bett om att få säga upp mitt medlemskap eftersom jag ärligt talat, inte tycker jag har ngn nytta av facket. Jag får då veta att jag MÅSTE RINGA för att få de blanketterna, mycket viktigt att ta det via telefon!

Jaha, skriver jag, det var ju dumt eftersom jag sitter i en telefonväxel de tider de har SIN växel öppet.

Tillbaka får jag svaret: "Sitter du i en telfonväxel ska du inte vara med i handels, jag skickar blanketter"

Jaha så efter alla försök att gå ur och jag har antingen blivit övertalad att stanna eller bara byta så blir jag nu i princip utkastad...

Lade ni dessutom märke till att det plötsligt inte var så nödvändigt att ringa heller ....

Lite trött blir man !!!! :)


Av Vivi - 17 mars 2009 07:59

Hmmm har kommit på , eller min sambo rättare sagt, har kommit på att jag nog får skjuta på fastan ett tag. Han ville inte att jag skulle "dricka sprit på fastande mage" :) Vi ska ut i helgen med en av de vänner jag kännt längst, eller DEN vännen jag kännt längst :) Varje gång vi har planerat att gå ut så har ngt blivit fel och det har inte gått så denna gången vill jag verkligen att det klaffar.

Visst man behöver inte dricka när man går ut, jag har gått ut nykter tidigare och haft jättekul men med tanke på att jag kanske har lite "problem" med magen under fastan så tror jag att jag skjuter på det en vecka så ja kan stanna hemma den helgen :)


Ikväll ska jag fixa det sista med Ellen, skämms över att säga att "diplomen" till tjejerna inte blivit gjorda ännu eftersom jag har bestämt mig för att handskriva dem. Funderade på att göra det på datorn men det känns inte lika personligt. 


Dagen har iaf börjat bra idag med en strålande sol. känns underbart för det ger en alltid lite extra energi och det beshövs denna veckan eftersom det sista med huset och kontraktet kommer bestämmas. Vi ska säga upp lägenheten också, på onsdag blir det lyx däremot eftersom jag ska använda mitt presentkort jag fick i julas och unna mig en massage *välbehövligt*

Av Vivi - 16 mars 2009 12:53

Kalla det vad man vill men det var några år sedan sist ....

Jag funderar på att fasta i några dagar med start torsdag eller onsdag.

Vad jag kommer ihåg så blir man sjukt trött först och sedan full av energi! Man rensar ur kroppen slaggprodukter så därför vill jag köra detta över helgen (hrm.. nära till toaletten om ni förstår)

Nyfikna och veta hur denna metod går till? Detta är min plan (eller evetuella plan ska jag säga)


Dag 1) Denna dag får jag endast äta grönsaker, frukt, soppor och DRICK VATTEN I MASSOR

Dag 2) Frukt och Soppa och MASSA VATTEN

Dag 3) Bara soppa, dvs att nu tar du bara in flytande föda så inga köttbitar eller grönsaks bitar, du får naturligtvis äta en grönsakssoppa om du vill men miax den i så fall så den är flytande!...och MASSA VATTEN :)

Dag 4) Samma som dag 3

Dag 5) Sanna som dag 3 & 4

Dag 6) Nu får du börja äta frukt igen tillsammans med sopporna

Dag 7) Nu får du även lägga till grönsaker till din kost


Efter denna veckan kan du börja äta vanligt igen, förhoppningvis är jag mycket piggare, gladare och full av energi!! Jag gör inte detta för att tappa kilon utan för att rensa kroppen men visst, det är ingen nackdel för mig om jag tappar ngt kilo och kan behålla den vikten.

Kom bara ihåg att detta är kilon man oftast snabbt går upp igen så det ska INTE användas som bantningsmetod!!!

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards