MissVivis synvinklar

Alla inlägg under februari 2009

Av Vivi - 15 februari 2009 17:23

En väldigt populär tårta som både är enkel att göra och dessutom kan göras dagen innan servering då den ska vara i frysen.... Bara fördelar med andra ord ;)


DAIMTÅRTA


Botten 

200g malda nötter (jag tar och blandar mandel med hasseln.)

4 Hårt vispade äggvitor

2,5 dl Socker


Vispa äggvitor hårt, häll i socker och sedan nötter

Grädde i 175 grader i ca. 20-25 min.


Fyllning/Topping

1Dl Socker

4 äggulor

3dl grädde

3 st dubbeldaim


Vispa socker + ägg , vispa grädden, blanda den vispade grädden med äggen och sockret. Häll sist i daimen som ska vara krossad!


Låt stå i frys minst 3 timmar, tas fram ca 20 min. innan servering, den ska serveras kall men inte genomfryst!


Enjoy!!!





Av Vivi - 15 februari 2009 12:31

Idag firar jag födelsedagen i efterskott med familjen , mer paket tjoho!!

Hi hi ...även om födelsedagarna aldrig blir som när man var liten igen så är det fortfarande lite roligt med paket och födelsedagsfika !

Gjorde dajmtårtan redan igår (recept & bild kommer under dagen) nu ska jag snart gå ut och baka cupcakes (snott receptet från Linneas skafferi) ska bli intressant och se hur de blir ..hade velat baka ngt på gluten mjöl också ...till min systerson, får se hur mycket mjöl jag har hemma...


Har städat en massa här hemma nu också, tom torkat golven och det händer inte så ofta som det borde... blir ju massa små kattassmärken på golven när katterna tex lekt med vatten skålen och sedan trippar runt med blöta tassar över hela lägenheten :) Sötnosar!


Vi ska också kolla vad familjen tycker om huset...hmmm lite funderar vi ... är det värt ett bud till????

Av Vivi - 14 februari 2009 21:33

Spenderat kvällen med att kolla melodifestival ... ja ni ... summering ?!


Mina favoriter var nog Heat... alltså det är ngt visst med det rockiga 80talet :9 blidde lite nostalgisk ...de hade ju stilen både i sång och kläder!


Lilli och Sussie är nästan en del av svensk kultur, sjysst att de iaf gick vidare till andra chansen ....


Det var helt okej bidrag allihop, det var bara Markoolio jag tycker misslyckades annars var det bra bidrag ...


Petra Mede hänger löst & Röstningsystemet stinker av pengafiske !!!


Nu blir det fler ostbågar och filmen Stardust ;)



Av Vivi - 14 februari 2009 18:56

Till alla mina vänner på denna dag då man ska tänka lite extra på de man tycker om....

De finns så många jag tycker om därute och jag kan inte näma er alla men....

Tycker om dig för att:


Linnéa: För att du är så speciell, det finns bara en som du, en som är så otroligt rolig och snäll!!! Bästa Kombon i världen :)


Maria: För att du är en av de få jag litar på till 100%  och för ditt stora hjärta


Karin: För att du engagerar dig och är smart, alltid har ett gott råd till hands och är en av de vänner jag hoppas bli gammal med.


Min familj: För att de alltid ställer upp, älskar mig så mycket och för att jag ser er som mer än familj, mina bästa vänner!


Min pojke: Du gör mig lycklig och du pusslade ihop de bitar av mitt hjärta som var trasiga och du öppnade de dörrar jag inte ens själv visste var stängda! Älskar dig mer än vad du kan förstå!


Till alla andra därute, de finns så många av er som betyder så mycket för mig, Nina som är så rolig att umgås med, Cissi som är en av de vackraste och intelligentaste jag vet, Malin-Helena & Margita som ger mig så mycket nöje av att läsa deras bloggar och som båda verkar vara varma härliga människor!!


PUSS PÅ ER!!!!!


Av Vivi - 14 februari 2009 18:34

Det är väl så att vi fegar ut lite grand.... men vi var med och budade upp till utgångspris, sedan tyckte vi själva att huset var lite för litet och för långt från stan för att buda högre än så ...men visst var det fräscht!!


Idag skippade jag och pojken gymmet, det var så himla fint väder att vi tog och gick en långpromenad, var ute i 1½ timma, hur skönt som helst när solen strålade från en klarblå himmel!

Sedan har jag varit och fikat med Maria, alltid lika trevligt!!! Hon är så go, det är en av de personer jag känner att jag verkligen kan lita på!!

Vi var och shoppade lite också, Maria hittade en otroligt snygg trenchcoat på HM och jag har spanat in en kofta på KappAhl. Jag har verkligen verkligen inte råd men jag har inget snyggt/elegant att ha på mig på jobbet som är VARMT! Det är riktigt kallt i receptionen och oftast har jag en tröja och en tunn kofta (har inga tjocka) och det räcker inte. Nu funderar jag på att sno lite från sparkontot... *bus*


Idag har jag även bakat tårta, den mumsiga Dajmtårtan, lovar skriva ut receptet för den är kalasgod! Enkel att göra och kan även göras dagen innan, perfekt till barnkalas. Mina syskonsöner älskar den!!!

Nu ska jag laga lite middag, har köpt färdigmarinerad tonfisk i frysdisken, mumma! Blir bra med en god sås, lite grönsaker och färskpasta !!! Sedan blir det onyttigheter, melodifestival, Filmen Stardust och MYS hela kvällen!!!


Av Vivi - 13 februari 2009 21:02

Seg som attans...  kan inte bestämma mig för hur jag mår, magen är orolig och så...ja... jag vet inte riktigt... jag mår inte direkt illa, inte ont ngn stanns...hmmmm knas

Jag är oändligt trött, blev det rätt plötsligt ....åt precis än av mina minisemlor...sicken besvikelse.... blir nog att kasta de där små semlorna!

De jäste nog inte alls och de smakade inte så mycket heller ... attans!!


Nepp...orkar inte skriva så mycket ... mer än att vi blivit överbjudna på huset, vi ska nog höja ett snäpp till men sen får det vara nog. 

Av Vivi - 13 februari 2009 09:51

Nu sitter jag på jobbet och bloggar igen, men jag har gjort allt jag kan göra ...nu väntar jag bara ivrigt på samtal att svara på :)


Var ju på intervju idag ....känner att jag gjorde mitt bästa, låter som ett fruktansvärt roligt jobb, samtidigt är det det där med lojalitet...har jobbat två veckor här och känner att jag inte vill sätta dem i en dålig situation. Det är klart att det är ett relativt lätt jobb så att få in en ny som kan "läras" upp blir ganska lätt! Det är eg. mer Ms. problem än mitt... denna gång känner jag abra att jag måste vara självisk. Jag kommer aldrig få en fast arbetsplats om jag inte börjar ta för mig lite!


Semlorna igår blidde inte alls bra ..attans jag som hade tänkt ta med mig till jobbet och bjuda på minisemlor!! Har itne provsmakat dem eftersom det blev så sent igår men jag ska testa ikväll. Se vad pojken gör för bedömning :P i så fall blir det till födelsedagsfikan på söndag!!


Sötnosar... jag har en kilel på mitt jobb som alltid är väldigt snäll mot mig och nu kom han upp med lite godis till mig!! Snäll!!!



Av Vivi - 12 februari 2009 22:31

Ha ha ----   lyckan kommer nog inte hållalänge för det har den aldrig gjort under de 1½ år vi kollat på boende men änså länge har inga andra bud kommit in än vårat på 1,1 milj.  Här har ni de som kanske vil bli vårt hus

 Litet, bara 93 kvadrat,  men fint!

I morgon ska jag på en intervju, ssssschhhh... inte tala om för nuvarande jobbet *viska*

Jag trivs helt okej på jobbet och det skulle nog bara bli ännu bättre med trivseln om jag visste att jag fick vara kvar! Det är så svårt att bygga upp något när man itne vet hur det blir. Sedan tycker jag manpower är helt okej om det inte vore för deras "månadslön" som innebär en hyfsad månadslön ..OM DE INTE RÄKNADE BORT ALLA RÖDA DAGAR!!!!

Sorry men det är så irriterande att bemanningsföretag för kalla det månadslön och sedan ändå räkna på den som timlön i slutändan.


I kväll har jag försökt baka små semlor men degen ville itne riktigt jäsa så vi får väl se hur det blir ..de blidde lite väl små ...

Tänkte ha lite "alla hjärtansdagstema" och ha rosa grädde i dem ;)

Natti natti !!!

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards