MissVivis synvinklar

Alla inlägg under januari 2009

Av Vivi - 13 januari 2009 12:57

Whoho...idag trillade ned en inbjudan från en kompis som ska gifta sig, jag är så glad för deras skull, de har varit ihop i tio år! De passar så bra tillsammans och jag tror att detta bröllopet kommer bli underbart just för att det finns så många som tycker om dom!

Skickade snabbt iväg ett meddelande på msn till min pojke och han godkände mitt förslag så i början på maj ska vi på bröllop! Whoho!


Har varit riktigt duktig här hemma....lite dålig på att utnyttja min "sjukdag" än så länge men nu ska jag krypa ned i sängen med Vackra barn!

ANNONS
Av Vivi - 13 januari 2009 11:09

Japp...hur knasigt det än kan låta...jag är ju arbetslös...alla dagr är ju "lediga" dagar...

Man har dock allltid ngt planerat, en fika, ett jobb som ska sökas, ett sökt jobb jag ska återkoppla till, a-kassa m.m m.m Det är svårt att slappna av helt! I natt har jag sovit vääääldigt dåligt, för det första har jag ju börjat få problem att somna och i natt somnade jag inte förrän halv två ungefär, katterna har varit extra jobbiga inatt också så jag har varit uppe och munttrat, plockat bort visa saker osv. jag unnade mig att sova till halv elva idag för att jag helt enkelt inte hittade en bra anledning att gå upp tidigare och jag var trött.

Jag har två saker jag måste göra i dag dock ...

Diska och tvätta men det är okej ....gymmet får vänta tills i morgon

Annars tänker jag bara ligga i soffan i dag och titta på tv/film och så kommer jag säkerligen läsa uta Torey Haydens bok "vackra barn". Ska berätta mer om den sen ...uuuunderbar bok , uuunderbar författare!!!!

Nu ska jag ta tag i det tråkiga för att sedan ta min "sjukdag" :) 

ANNONS
Av Vivi - 12 januari 2009 14:16

..tror jag fått ovanstående från en film eller ngt...

Stämmer just nu på vad jag tycker eller inte tycker om hos min lilla Angelique... idag/inatt har hon: nästan förstört en av de få fina krukväxter jag har samt skvätt jord över halva vardagsrumsgolvet. Hon har vält ned äggklockan i köket så den gått i bitar och tagit (för andra gången!!!) sönder filtet i vattenfontänen... *SUCK*

Idag är inte världens bästa dag att testa mattes tålamod och grannarna undrar nog eftersom som ett ljudligt "kattjävel" hördes rytandes i lghtn i morse. Jag älskar min kattunge men ibland orkar jag inte vara den tålmodiga förstående matte som behövs....ibland rinner bägaren över!

*dåligt samvete*

Av Vivi - 12 januari 2009 11:51

Nu börjar jag bli lite trött... *suck* Jag vet att många anser att jag har tur, jag har sökt en del jobb av de få som funnits har jag väl skickat ca 10st ansökningar och jag har varit på 2 intervjuer. Det är ju bra utdelning, men ibland önskar jag att det strunta i det för det är inte första gången jag snubblar på mållinjen. Jag fick nämligen höra att ett jobb jag sökt gick till en annan, det var naturligtvis jätte nära och chefen hade svårt att bestämma sig men tillslut valde han den andra sökanden. Den andra sökanden har jag tidigare jobbat ihop med och ärligt talat, jag är mycket mer socialtkompetent än henne då jag har mycket lättare att samarbeta med andra människor. Jag vill inte säga för mycket men i vissa sammanhang har hon tydligt visat brist på samarbetförmåga och brist på förståelse för andra. Däremot har hon mer erfarenhet än mig... Jag förstod att jag itne fått jobbet eftersom jag itne hört ngt men det känns ändå jobbigt att veta att jag förlorade jobbet till henne.

Det är inte första gången jag fått reda på att det stått mellan mig och en annan och jag förlorat.... tur i kärlek...otur i jobb. Det hänger väl ihop ....

Det är bara så jobbigt, jag förstår inte vad jag gör för fel. Alla arbetsgivare jag haft verkar ha gillat mig, jag ställer alltid upp, jag engagerar mig och lär mig snabb, jag har vunnit tävlingar där jag visar hur effektiv jag är som medarbetare....men ändå ...*suuuck* 

Förlåt om jag gnäller men idag är en dålig dag för mig och  jag har lust att strunta i allt vad nyårslöften och "borde göra"-saker heter och krypa ned med min älskade bok "vackra barn" och en stor godispåse i sängen och glömma bort världen för en dag eller två ...

Nu har jag gnällt tillräckligt... nu ska jag iaf ta tag i lite saker så får jag skriva när jag är på bättre humör...

Blir nog lite gladare när Maria kommer hit och spelar guitar hero med mig !

Av Vivi - 11 januari 2009 17:52

Igår hade jag och pojken jätte mysigt!!! Vi åt gott och en massa....jösses vad vi proppa i oss. Tre rätters middag och så snax på det *poff...tjock* :) Förmiddagen har varit slö...kollat ltie på hus och bopstadsrätter på nätet har vi ... men det känns så där när jag är arbetslös.


Idag hade vi bokbytardag! Vad är detta undrar ni? Jo vi är ett gäng tjejer som gillar att läsa som träffas ca varannan/tredje månad och byter pocketböcker med varandra.

Detta är jätte roligt!! Alla tar med några av sina favoritböcker de har hemma i bra kvalité och sedan berättar man lite om någon av böckerna för de andra. Sedan tar alla en lapp med ett nummer på och så lottar vi vem som får börja välja bok! Naturligtvis tar vi in nytt folk hela tiden så det blir bra blandning på böckerna, ibland är vi bara 4 st och ibland har vi varit 8st.

Den viktigaste reglen är att du tar hem lika många böcker som du tar med dig.

 Jag kan verkligen rekommendera detta för andra för vi har alltid jätte trevligt på våra träffar!


Nu ska jag och pojken slappa framför tvn ....

Av Vivi - 11 januari 2009 17:48

Nu kommer receptet på denna goda efterrätt som är superenkel att göra och brukar alltid vara en hit! Det är väldigt praktisk på t.ex kalas och därför att den passas att göras i små som stora mängder skriver jag receptet per/person ....mat kan dock minska på grädden lite om man blir 6st eller mer


Marängswiss


3/4 dl grädde

1/2  skivad banan

1 stor näve maränger

Chokladsås efter önskemål

Jag brukar även ha i lite glass i min men det brukar det inte var i ordginalrecept, jag tar ungerfär 2msk glass/person.


Blanda i stor skål och servera kallt! Om man har mycket folk på besök brukar jag ha lite extra maränger och skivadbanan vid sidan om. Detta om någon skulle vilja ha extra av något!

Enjoy


Av Vivi - 10 januari 2009 17:20

Idag har jag och min pojke varit tillsammans i 3½år och jag ska snart ut i köket och på börja ankan. Vi brukar alltid glömma bort och fira våra årsdagar så idag bestämde jag att jag ville göra ngt iaf så det blir en mysig och kyxig middag med vitlöksbröd till förrätt, anka med rotfruktssås till huvudrätt och i brist på inspiration idag så blir det masrängswiss till efterrätt,,,,, men det är ju så gott!

Om det mot all förmodan är någon olycklig människa i denna värld som aldrig ätit marängswiss så ska jag lägga ut recept på det senare!

Det blir ingen drink idag dock, vi ska dricka vitt vin till ankan.

Jag har däremot en egen drink jag har komponerad jag tyckre jätte mycket om så det receptet lägger jag ut senare. Nu är det däremot dags att traska ut i köker med min lille "guitar hero" sitter och spelar i vardagsrummet.


Han är så fin min pojk!


Av Vivi - 10 januari 2009 01:22

Pojen och jag har suttit framför guitar Hero halva kvällen/natten sedan var ju massa rolig film ..he he nu har t.ex He-Man börjar.... hur många vet vem He-Man är??

Bara en tidsfråga innan den görs i nytt format...han var ju cool ju ... red på enm sibirisktiger oh hade ett cool svärd :)

På TV går 80-tals variationen....måste titta lite ... sedan ...

Natti natti!


Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se