MissVivis synvinklar

Alla inlägg under januari 2009

Av Vivi - 15 januari 2009 22:59

Idag på Ellenträffar har jag delgivit tjejerna i det lilla jag kunde om feministiskt självförsvar, vi har haft så härligt, återigen dessa tjejer är så underbara!!!

Ni som har en 14/15 årig tjej där hemma, om de vill prata -LYSSNA! 

Jag vet att det kan vara svårt för er som är föräldrar men de har så mycket bra att säga! De är så fulla av liv och önskningar , vi har alla varit där. Jag känner mig så priviligerad att jag får träffa "mina" underbara tjejer en gång i veckan och jag kommer sakna dem otroligt mycket när vi slutar.


Och kom ihåg tjejer!

ÖGON

HALS

SKREV

KNÄN

FÖTTER

känsliga punkter på manliga förgripare


Håll ben och armar nära kroppen för att minska risken att han kan grabba tag i t.ex ett ben ...om du sparkar mott tex fötter eller knän sparka UPPIFRÅN OCH NED


Kom ihåg att detta också bara ska användas i nödfall, det vill säga på en förgripare eller någon som hotar dig. När ngn gör detta är allt tillåtet för att ta sig därifrån och en så dum person kan förtjäna att bli impotent eller få en knäskål avslagen! Hårt men sant !ANNONS
Av Vivi - 15 januari 2009 10:35

Okej jag ska lägga ut receptet på drinken också :P

Jag läser en pocketbok som jag snappade åt mig på vår bokbytarkväll (se tidigare inlägg) som heter Caiprihinia med döden. Den handlar om en kvinna som tycker hennes liv går i spillror när hennes sambo lämnar henne, samma kväll detta händer knackar det på dörren och där står döden som hamnat lite fel. Detta blir början på en vänskap med den mest besynnerliga döden som besynnerligt nog verkar vara en alldeles perfekt man som är trevlig att prata med och jag laga jätte god mat.


Har precis börjat läsa denna bok och när jag är klart kommer ni få en liten "recention" men än så länge verkar den väldigt lovande ...

Jag har precis pratat med min samtalspartner och hon hinner inte träffas idag, passar faktiskt rätt bra då jag ahr rätt ont i magen och skulle vilja fila på kvällens tema lite själv innan jag träffar tjejerna. Vi får träffas nästa vecka istället och lägga upp planerna för sexträffarna :) Ska bli jätte roligt att prata sex med de unga tjejerna!

Hmmmm...har inte ätit ngt idag ....vaknade med pojken vid halv sju och höll honom sällskap med ett glas jucie, sedan trillade jag ned i sängen för att läsa lite ...råkade somna och vaknade av att mamma ringde ...Oups!

Ska se om jag kan hitta ngt ätbart i köket... inte det lättaste idag kan jag meddela.ANNONS
Av Vivi - 14 januari 2009 12:39

Trillade in på en blogg här med ett sååå sött klipp ...

Ni måste kika på denna engelsman och hans chiuhuavalpar (noup har ingen aning om hur det egentligen stavas)http://www-moas-hundliv.bloggagratis.se/2009/01/13/1281155-sota-chihuahua-valpar/

Av Vivi - 14 januari 2009 12:26

Idag har jag minsann fått massa viktiga saker gjort!!

Jag har mailat alla mina goa Ellen-tjejer och påmint dem om torsdagens möte (första vi har sedan jullovet) Vi ska ju prata om gränssättningar och sen har vi två träffar om sex!! Ska bli jätte roligt, hoppas tjejerna tycker det också.


Jag har kollat jobb, ringt till ams och redovisat de jobb jag har sökt och de tyckte att jag var duktig ... det var väl en liten åsikt om att jag kunde ju söka i Gbg...men jag tyckte att det var onödigt så länge det fanns jobb här att söka. Jag kommerinte få några pengar kvar omjag ska pendla nästan 2 timmar till min arbetsplats! Även om jag VET att man ska söka över hela landet... det där är ju en diskussionsfråga i sig ...


Däremot har jag varit lite stygg.... täcket utanför dörren lockar ju inte direkt till att springa ut och träna,,, eller jag tränar ju inuti gymmet men jag känner hur fruktansvärt trögt det går med just den biten av nyårslöften *suck*

Ska ringa en kompis  som är hemma med sin son idag också ...se om vi kan få ihop en fika snart!


Tjingeling ....

Av Vivi - 14 januari 2009 10:32

Det är som ett täcke över hela västkusten, det har varit dimma här i två dagar nu och man har inte alls lust att sticka ut huvudet, önskar att min pojke kunde bli sådär lite lagom sjuk så han kunde ligga nedbäddad med mig och titta på detta underliga täcke ...vi de att alla ska sova, har solen börjat strejka?

Jag har inte bestämt mig om vad jag tycker om dimma...på ett sätt är det väldigt deprimerande, allt blir dämpat. Samtidigt (eftersom jag aldrig växer upp) vaknar min fantasie upp och till och med i en stad kan man komma och tänka på älvor och andra små mystiska varelser som kan gömma sig i dimman. Ät det bara jag t.ex som tycker att alla ljus låtre lite som ekon när dimman ligger tät. Dimman känns som en varelse i sig, en trött, seg sakta svepande varelse som drar fram över landet. Det är med andra ord lite deprimerande samtidigt som det är lite mysigt och mystiskt :) Den ni! Flummigare än så blir det förhoppningvis inte från min sida!

Av Vivi - 13 januari 2009 22:15

Får se hur det går men jag fick ett mycket trevligt amtal ikväll och jag ska på en jobbintervju ...

Det är inte det jobbet jag hade tänkt mig, dvs "drömjobbet" men å andra sidan kanske det blir det :)

Stor arbetsplats med mycket folk :) kan nog bli jätte roligt ... men sedan var det ju det där med att snubbla på mållinjen....

Jag får bara göra mitt bästa och i detta fallet får jag ge mig själv lite kredit för det var 5000 sökande och de har tagit 5% till intervju ...ungefär som idol :P

Av Vivi - 13 januari 2009 15:45

Buäää...vad boken va bra... bara hemskt att den nu är slut ...jag har iof ngn mer av hennes böcker jag INTE läst så jag kan trösta mig med det :)

Det var en av hennes bästa böcker iaf, lätt! Underbar bok!

*Kärlek*

Den påminner mig om hur blinda vi alla kan var och vad vi missar runt omkring oss, vi missar folk som mår dåligt och vi missar barn som far illa. Idag med alla regler och byråkrati är det inte alltid det lättaste att ingripa när man tror att ngt är fel. Dessutom, om man ingriper kan man ibland göra en dålig situation värre.

Kan bara inte i mitt liv förstå hur man kan misshandla ett barn, jag förstår inte hur man kan slå det elller trycka ned detta barn psykist. En psykisk misshandel kan många gånger vara mycket värre för de ärren tar längre tid att läka ...det hemska är att det är så vanligt. Det är så många barn som far illa, det finns många bloggare här som råkat/råkar illa ut och sannolikheten att någon som bloggar här misshandlar sitt barn finns också.

Hur kan ni!!! Hur kan ni inte förstå, hur kan ni förstå men välja att göra någon illa för att själv på något sätt må bättre??

Ett barn som gör ett annat barn illa är inte bra men en vuxen ...det är för mig en av de största synderna och som jag skrev i ett tidigare inlägg:

 Om reinkarnation finns kommer ni alla bli kryp i nästa liv!

Av Vivi - 13 januari 2009 13:09

Denna författare är underbar, jag slukar allt hon skriver. Torey är speciallärare, hon tar hand om barn med t.ex autism och andra problem. Hennes är skönlitterära men hon skriver böckerna utifrån riktiga fall hon har haft (om jag förtått det hela rätt)

Jag som själv känner stark för barn som är utsatta (det gör väl iof de flesta) älskar dessa böcker som är fulla av kämparglöd och envishet. De tar upp så mycket viktigt och hur både sköra och starka barn kan vara.

Jag rekommenderar alla att läsa hennes böcker! De är varma och underbara!!!

Just nu läser jag Vackra barn , en historia om Venus som har en så kallad självvald mutism (osäker på stavning) det är iaf att barnet väljer att inte prata. Hon lever i hemska förhållanden hemma och är okontaktbar för omvärlden på flera sätt. Det är underbart och läsa om Toreys trevande försök och små framsteg med detta barn.

LÄS HENNES BÖCKER!!!

Det är allt jag säger!


http://www.torey-hayden.com/swedish/index.html

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se