MissVivis synvinklar

Alla inlägg under januari 2009

Av Vivi - 21 januari 2009 10:53

Denna låten har jag alltid älskat, vet inte varför jag fastnade för denna låten, tror att det har med texten att göra som vanligt :)


En liten "fotnot"

Sparvöga skulle vi döpt en av våra kattungar till. Jag bestämde mig för hennes namn nästan direkt, hon var min favorit, så vacker var hon, sköldpaddfärgad med en röd stjärna i ansiktet

( i hästvärldens kallar man det iaf stjärna).

Tyvärr fick vi bara behålla henne två dagarna, hon dog när vår förvirrade kattmamma råkade lägga sig på henne. Den natten sov jag en timma och på den timman så hände det :(   man får försöka tänka att det måste varit meningen...

ANNONS
Av Vivi - 21 januari 2009 10:34

I morse låg jag minsann och drog mig, jag var så trött, trotts att jag var igång igår med träningen och dessutom uppe med tuppen hade jag svårt att somna igår. *suck*

Vaknade en del också när jag väl hade somnat då Angelique anser att man inte ska sova en hel natt, mamma ringde och väckte mig vid halv tio tiden.

Jag vet att många tycker att deras mamma är världens bästa mamma men min mamma ÄR bäst! Hon är en av mina absolut bästa vänner och det är så mysigt att prata med henne. Min mor och jag pratar väldigt mycket när vi väl pratar, det kan vara om livets orättvisor i världen, om pedagogik och barnsutveckling, i stortsett har vi snart diskuterat varenda samhällsfråga som finns tror jag :)


Idag pratade vi lite om Lyckan, hur lätt man tappar bort den och att det finns folk som aldrig verkar finna den. Detta beror egentligen inte på att lyckan är svår att hitta eller dold på ngt sätt, den finns överallt, vissa personer har bara svårare att se den än andra.

Jag har själv haft perioder då jag varit deprimerad och frågt mig själv om jag ngnsin varit riktigt lycklig, men jag är lycklig! För att citerar (Dr. Phil av alla människor) : För att kunna hitta lycka måste du först definiera vad ÄR lycka? Tror ni att lycka är att ständig skratta och vara glada ?

Min mor är så klok, vi kom överrens om att lyckan är att frosta av frysen (få känna sig duktig) att prata med sina barn, att se en vacker blomma, att se sina husdjur sovandes sött.... lycka finns i de små sakerna! Vi är bara lite dåliga på att se dem ibland och kopplar gärna ihop den med materiella saker som nytt hus, ny bil, ny tv osv.

Dagen uppgift: Hitta något ni tycker om och gör det eller gör något extra för någon ni tycker om!


Planen för dagen är att jag ska söka jobb och sedan storhandla, ev. träna med en kompis ikväll. Har lite ont i knäna (av alla konstiga ställen...) efter simmningen igår men det ska nog gå ändå.

Får håla tummarna för att de tinger ifrån K-rauta idag också, de är intervjuer för de som tagit sig vidare i morgon.ANNONS
Av Vivi - 20 januari 2009 22:03

Oki ...erkänner tycker det är rätt roligt att se när alla dessa amerikanare sysslar med intriger och bus. Helt galet folk ljuger sig fram hela tiden och strular runt lite här och där ...he he krävs inte mycket hjärnkapacitet för att titta på det programet ;) perfekt när jag känner mig så slö!


Det tog en evighet att frosta av frysen, jag trodde att det skulle gå ganska snabbt men jag lyckades inte stänga av frysen riktigt så jag fick dra ut kontakten helt.... till sist gick det och nu är vår frys avfrostad.


Har också fått en tid hos veterinären på fredag för att kolla Athenas höfter och leder. Känns bra att få det kollat är så väldigt orolig för att hon skulle ha ont. Skulle få pröva ett foder från Hills, katterna föredrar Royal men Hills ska ha ett foder som är bra för lederna, får försöka få henne att äta det...hon är bara så attans kräsen!


Tillslut men inte minst viktigast...

GRATTIS TILL MALIN-HELENA!!

Fyller 20 år idag!!! 20 den 20de   Hoppas du haft en underbar dag!

Av Vivi - 20 januari 2009 10:57

Den här låten finns bara vad jag vet på LPs skiva "Live in Texas" Hörde den första gången när jag såg dem i London, älskar den låten!!! 

Av Vivi - 20 januari 2009 10:24

Igår vid denna tiden hade jag inte ens kommit ur soffan men idag ni !

Jag började (efter en natt till med minimal sömn) med att gå upp samtidigt som pojken, vid halv sju. Slängde i mig två mackor och sedan promenixade jag iväg till gymmet, ÄNTLIGEN!!!

Väl där hade jag bestämt mig för att börja lugnt så det blidde några vändor i bassängen , några vändor blidde nästqan 50 min. simmning och 1500-1700m ... vet att jag simmade MINST 1500m , när jag blev osäker om jag gjort t.ex 11 eller 12 vändor valde jag alltid 11 så jag tror det rör sig om mer än 1500m :)   VIVI DUKTIG!

Jag tog min snälla bloggkompis Malin-Helenas (se länkar) råd på allvar!

Hon tipsade mig om att välja två dagar i veckan då jag MÅSTE träna, mina träningsdagar. Jag har valt att bara välja en dag då jag har mycket kompisar + pojke att rätta in min träning efter. (Det är ju alltid kul att gå till gymmet med någon) Så nu vet alla, TISDAGAR ska Vivi alltid träna!

Sedan ska jag ju enligt mitt nyårslöfte träna minst 2 dagar i veckan  så :) ... nu är jag förhoppningsvis igång iaf. Det kanske blir lite styrketräning i morgon med en kompis också :)

När jag kom hem satte jag igång med att rensa frysen så nu är det avfrostning på G. Tänkte det var lika bra att ta tag i det nu när jag ändå är ledig på dagarna, förhoppningsvis får jag kanske jobb snart så då får jag ju passa på nu.

Några andra "roliga" sysslor jag ska göra är :

- Rengöra ugn

- Storhandla (gör vi iof minst 3 gånger / mån.)

- Rensa ur gaderoben och köra till klädinsamling (rensning gjord ska bara iväg med kläderna, 3 stora kassar blev det!)

- Leta jobb

- Ringa veterinären


Japps! Ska försöka vara riktigt effektiv denna veckan, ska plugga lite också , lite sexkunskap inför våran Ellenträffa nästa vecka, denna veckan ska vi ju till ungdomsmottagningen!

Av Vivi - 19 januari 2009 17:27

Mmmmm ....ljuva minnen igen ....sista låten för idag, lovar ;)

Av Vivi - 19 januari 2009 17:16

Ohhh jag har letat efter denna låten i flera månader, älskade denna!!! Lyssna , kom ihåg, njut eller fäll en tår ... Så många tårar jag gråtit till denna låten, så mycket underbara nostalgiska känslor!!!!

Av Vivi - 19 januari 2009 16:56

Börjar bli en daglig företeelse att jag lägger ut en musikvideo varje dag numera.... i dag en partyklassiker! Såg denna video på "Voxpop" när det gick, älskade det programmet och tycker videon är hysteriskt kul!

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se