MissVivis synvinklar

Alla inlägg under januari 2009

Av Vivi - 23 januari 2009 14:24

Så ...nu har vi varit iväg med Athenisen , snälla läkaren har klämt och kännt på hennes leder och så har vi röntgat henne.

De kan inte se något fel alls, hon verkar helt frisk enligt röntgen och läkare, kanske liiite svullen i knäna så vi ska hämta ut antibiotika och se om det hjälper...

Hjälp vad dyrt det är attta hand om sina små älsklingar.... notan landade på 2050kr !!! Ihhhh... när vi ringde och kollade vad det kunde kosta innan vi åkte skulle det landa runt 1000kr ...hmmm vet inte vad vi tog som var så dyrt.... men det var ändå värt det. Nu kan vi iaf andas ut och veta att det inte är något jätte allvarligt iaf och att hon verkar okej.


Nu ska jag bara moppa mig här hemma... borde söka fler jobb, städa m.m Efter nattens sömnbrist så ska jag unna mig att ta det lugnt en stund ...eller två ;)


ANNONS
Av Vivi - 23 januari 2009 08:33

Idag ska vi till veterinären, jag ska köra till hallandsdjursjukhus i slöinge för att ta reda på hur det är med vår älskade Athena. Jag har ju varit orolig ett tag för att hon har ont i sina leder elelr höfter och nu ska vi ta reda på fakta. Har redan haft henne hon veterinären en gång och de gjorde en koll men de trodde inte att det var något då hon inte reagerade på testerna, det har däremot blivit värre efter kejsarsnittet...


Ska bli skönt och kolla upp det ordentligt även om jag är lite orolig, jag vill inte ha fler dåliga besked vad det gäller mina älsklingar.

Se så fina och mysiga de är :)


ANNONS
Av Vivi - 22 januari 2009 19:30

En av världens bästa låtar

En av världens bästa grupper

En av världens bästa texter


...Try walking in my shoes....you will stamble in my footsteps...


Av Vivi - 22 januari 2009 19:19

Min kompis linnea (SE LÄNKAR) hade hittat en sida där man kunde kolla sitt alviska namn hi hi ...tycker sånt är lite kul!!


Eámanë Telperiën


Det är mitt namn , hi hi ....

Om ni vill kolla ert namn gi in på

http://www.chriswetherell.com/elf/

Av Vivi - 22 januari 2009 18:58

700m blev det i bassängen idag! Iaf lite ...men jag har ätit två semlor denna veckan så jag kan itne säga att jag har varit jätte duktig :) ... men attans vad gott det är med semlor.


Idag har varit en seg dag ...med tanke på mina tidigare inlägg om lycka så var denna dagen ingen "lycklig"-dag men för att kunna se ljuset måste det ju finnas mörket (vilket överdrivet filosofiskt uttryck det där är )

Har sovit jätte dåligt inatt, har fortfarande problem med att somna och sedan vaknade jag av katterna vid femtiden och somnade inte förrän 06.30 igen och sov till elva ... blir seg när jag sover så länge ----

Låg och slappade fram till Ellen-träffen, vi var på ungdomsmottagningen idag , pratade preventivmedel och könssjukdommar. Hade varit så roligt att jobba med detta och få betalt ...får nästan lust att börja plugga igen bara för att försöka få ett jobb där jag får syssla med det här på heltid (och få betalt ;)  )


Var och simmade med en kompis efter träffen ...som sagt 700m blev det iaf ...  Fick reda på idag också att det inte blidde ngt jobb ... snubblade på mållinjen igen ... *suck* nu har jag varit arbetslös sedan början November och med alla nedskärningar och varslingar blir det inte lättare att få jobb direkt ... men men  

Ärligt talat gör jag ju var jag kan , jag söker jobb, kommer på intervjuer och enligt intervjuarna så gör jag inget fel ...det räcker bara inte hela vägen fram ... men visst ..det är inte kul, det känns som man trampar vatten hela tiden.

Av Vivi - 21 januari 2009 12:59

Lite mer om lycka ... har fastnat lite på det ämnet idag känns det som :)

Som jag sa i mitt tidigare inlägg tror jag att lyckan finns i alla de små vardagliga sakerna, även om vi alla fastnar i tanken "måste ha den där blusen, tv , resan". Jag tror att vi faktiskt KAN köpa lycka....men kortvarig sådan eftersom vi då har definierat lyckan i form av en blus , en ny bil osv.

De männsikor jag verkligen tycker synd om är de som råkat glida in i bitterheten, de har svårt att hitta lyckan någonstans. De bygger upp planer och drömmar där de tror sig kunna bli lyckliga och ENDAST där. Jag dömmer inte dessa männsikor eftersom jag tror att jag lätt kan hamna där själv en dag.

Jag tror de flesta av oss glider in och ut ur både lycka och bitterhet.

 

Något jag däremot avskyr är  bitterheten i kombination av avundsjuka, den där kombinationen som gör att de anser att ingen annan förtjänar vara lycklig och att ingen annan vet hur det är att vara så olycklig som dem. 

De är bara barnslig, egocentrikt och väldigt farligt att stanna i den kombinationen för då tror jag att man inte bara missar sin egen lycka utan förstör andras.

Sista djupa tankarna för idag är att vi själva är ansvariga för vår lycka...

Det finns ingen och inget som kan hindra dig från att var lycklig.

Jag förstår hur svårt det måste vara att ta sig ur ett helvete, en depression, missbruk, misshandel, ett självdestruktivt förhållande till en annan eller sig själv, men vet ni .... ingen kan dra er upp !!

Ni måste själva vilja komma upp, de enda vi vid sidan om kan göra är att finnas där och stötta. Det finns så många som vill hjälpa en vän med självmordstankar, en vän med missbruk osv., men ni gör nog allt ni kan!

Ni kan förmodligen inte göra mer .... Det är varje vuxen människans eget ansvar att skapa sitt liv! Du kan ha en förbaskad otur, men i slutändan är det ändå ditt synsätt på livet som gör att du väljer att gräva ned dig eller kämpa!

Förstår att det säkert finns de som tycker att jag inte har en aning om vad jag pratar om och att jag inte vet hur det är att lida elller ha otur hela livet... säger som jag sagt förrut

Jag har varit med om mer än vissa och mindre än andra!

  

Nu ska jag försöka blogga om lättsamma saker igen....ibland blir huvudet fullt och jag måste få "skrika" lite :)

Av Vivi - 21 januari 2009 11:11

Har hört att han skrev denna till sin fru och att han sedan sjöng denna låten live med tårarna strömmande ned för kinderna när hon hade gått bort i cancer.

Det är i vilket fall som helst en av de vackraste kärlekslåtarna jag vet....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se