MissVivis synvinklar

Alla inlägg under januari 2009

Av Vivi - 5 januari 2009 12:59

Wheee eller Wiiii rättare sagt :) Nu har vårt Guitarhero kommit!!! *Hjippie* Jag har lovat pojken att vi ska träna efter hans jobb men sen ska vi trlla bort till Hemköp och hämta vårt kära spel!! Åhhh vad kul vi kommer ha i mroon passar ju jätte bvra att det kom idag ... hmmmm lite sugen är jag att höra vad Fredik och hans flicka gör idag men jag har som sagt looovat pojken att träna. Det kommer nog finnas tid till att spela med vänner nu när vi har spelet *lycka*

Ps vem sa att lycka inte kunde köpas för pengar :P  Ds 

Av Vivi - 5 januari 2009 09:43

Whoho...ringde Oskar Hanssons och de hade stängt idag ...men de hade ett "akut-nummer" och att inte kunna använda handfatet i badrummet ansåg jag vara lite akut... den snälle mannen jag pratade med skulle eventuellt skicka någon efter deras frukost så det kommer höra av sig snart igen *glad*

De där Oskar Hanssons är trevliga prickar!!!


I natt jag jag nästan inte sovit ngt alls det har iof inte baaaara varit katternas fel... jag har problem att sova ibland... hmm jag har länge funderat på att skriva om ett problem jag har ...jag funderar på om jag ska göra det på denna bloggen eller starta en ny blogg som berör just detta ämne ...vet inte hur jag ska göra. Det kommer bli som en liten hälsodagbok så därför funderar på jag på att ha en helt egen blogg sida för detta ...men å andra sidan kan man ju ha det som en egen kategori...tror bara inte alla är intresserade av att läsa om dessa problem ...

Vad tycker ni ? 

Av Vivi - 4 januari 2009 17:47

Eller det kunde ju varit värre som de kloka(?) säger...


Nu har vi rensat avloppet i handfatet, tagit ut en massa skit och gammalt hår blääää (elelr pojken har rensat denna gång :) )och inte hjälpte det ...vilket leder till att stoppet finns i rören eller iaf efter vattenlåset *suck* ...så i morgon blir det till att rigna Oscar Hanson.... IGEN!

Först va det elementen och nu avloppet ...bha dumma lägenhet!

Vi får alltid en massa beröm för vår lägenhet men det är en massa saker som krånglar heeeela tiden ... i detta fall är det skönt attd et är en hyresrätt men å andra sidan, hade det varit en bostadsrätt hade vi som bor i huset hållt det i bättre skick!

Hoppas rörmockaren kan komma redan i morgon, tycker inte om att inte kunna använda handfatet i badrummet!

Sicka problem vi har ;P

Av Vivi - 4 januari 2009 16:29

Idag har varit en lång dag, är fortfarande trött, vet inte om jag håller på att bli sjuk eller har fått en släng av depression...det är inte så att jag KÄNNER mig jätte deprimerad men det finns framför allt två tecken

- Inte lust att göra någonting

- Drar mig för att höra av mig till folk

Är som sagt inte deprimerad så mina vänner- oroa er inte!

Känner igen en riktig depression när jag får den och detta är ju som sagt antingen att jag är på väg att bli sjuk eller så har jag fått en lightdepression! Är nog mest uttråkad, har ju varit utan arbete sedan början av november! Har skickat in en ansökan idag till ett jobb som Biblioteksassistent, hade varit en jääääätteroligt jobb så håll tummarna!


Idag har jag och pojken gått en liten promenad, inte lika härligt som på nyårsdagen men helt okej! Det var lite kallt bara, min nästipp och mina kinder ville inte alls gå långa promenaden så det blidde en kortare variant. Jag har också lekt "hjälte" idag hi hi ... en kompis ringde och hade problem för att en propp gått hemma hos henne och ni som kommer ihåg så är det inte helt roligt att byta propp själv första gången.  Dessutom hade hon inga säkringar hemma, så jag tog en vända till i kylan och hjälpte henne med proppen! Det var bara trevligt för jag fick en trevlig halvtimma "tjejsnack" med henne :) Du är så bra på att muntra upp mig gumman!


Nu har jag en underbar halvtimma med resnaing av avlopp framför mig ..."tjoho" vårt dumma handfat i badrumet krånglar och det var itne länge sedan vi rensade *suck*


Hoppas ni haft en trevlig helg!!




Av Vivi - 3 januari 2009 23:17

Okej ... i min senast omröstning "Vad samlar du på?" Vann Minnen på andraplats kom de små Dammråttorna! Tack för alla svar!

Nu kommer en ny omröstning som är lite inriktad på min nya drinkvinkel ;P

Please vote!  

Av Vivi - 3 januari 2009 18:35

Yummie...Panna Cotta har blivit en favorit efter nyårsmiddagens succe´

Jag har lite i kylen nu..det är ju farligt lätt att göra så det blidde lite efterrätt idag också ...ska jag vara ärlig har jag fått vispa den för den stelnade inte denna gången ..har gjort ngt tokigt med gelatinen tror jag ...men följ bara receptet så SKA det gå bra ;)


PANNA COTTA


7 ½ dl Grädde

3 tsk Gelatin pulver

1st Vaniljstång

3/4 dl Socker


Ta en liten skål och häll i några matskedar grädde (ca 3st) strö över  gelatinpulvret i ett jämnt lager och låt detta svälla i grädden ett tag.

Häll resten av grädden i en kastrull tillsammans med sockret och vaniljstången ( stången kan läggas i hel eller delas - skrapa ur fröna och häll fröna i grädden) Detta ska nu blandas och värmas precis under kokpunkten.

När det värmts upp under kokpunket dra av spis och häll i gelatin.

Rör om väl tills gelatinet har lösts upp. Häll i formar! Stå i kyl minst 2 timmar ( jag skulle vilja säga 3-4h). Serveras med Hallonsås eller bara hallon! Mums!!


TIPS:

Man kan om man vill ta och olja glas med en smaklös olja, hälla i Panna Cottan och låta den stelna. Sedan vänder  du glasen tar en varm trasa eller handduk och stryker på glasets utsida, Panna Cottan släpper från glaset och viola´   en snygg uppläggning!


Jag hällde själv i Panna Cottan i glas och ställde glaset att luta i kylen, på så sätt fick jag den sneda kanten som ses på min bild som jag har på min bilddagbok!


Enjoy!! 


Av Vivi - 3 januari 2009 15:09

Det började med att vi sov jääääätte länge, nästan till halv elva och det blir man rätt seg av. Då hängde vi ändå itne med ut igår kväll utan stannade hemma när syster och sällskap spatserade ut i stora staden.


Vi har inte kommit på ngt vettigt att göra idag, pojken ska ut på en promenad nu, han är duktig han. Själv känner jag för att ta det lugnt idag ...är itne alls på humör att engagera mig i ngt ..

Där är pojken och jag väldigt olika, jag har inga problem att ligg ai sängen och läsa en halv dag eller slappa hela dagen framför TVn men pojken har alltid ngt på gång. Han måste känna att han gör något nyttigt varje dag tro jag. Hmmm önskarjag avr mindre lat! 

Jag har iaf gjort lite efterrätt till ikväll för att muntra upp min pojke. Det blir panacotta precis som på Nyårsafton men utan den dumma rubinsåsen...ska bara värma lite frysta hallon och pudra med florsocker, det blir nog bra. Kommer lägga ut recept på Panacottan :)


Hoppas ni har en roligare lördag än jag!



Av Vivi - 3 januari 2009 13:37

Här har ni bildbeviset på veckans drink och receptet är ju i tidigare inlägget!

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards