MissVivis synvinklar

Alla inlägg under januari 2009

Av Vivi - 9 januari 2009 19:16

Tungt ämne idag ... jag fick reda på att på nyårs afton hade en tjejkompis en efterfest, på denna fest fanns en kille, hon kände honom inte men han var på festen...sen fanns han inte mer ... efter nyår var slut gick han hem och tog sitt liv. När hon berättade detta för oss berättade en anna vän att hon hade ..låt oss säga långväga bekant...som försökte ta livet av sig samma kväll. Detta var två ungdommar , de var mellan 20-30år och hade beslutat att livet inte längre var värt att leva.

Självmord är ett ämne som väcker väldigt starka känslor och åsikter hos folk. Är det okej är det inte okej? Är det okej om man är vuxen men inte när man är ung? osv osv


Jag har märkt att vissa människor försvarar självmord som om de försvarade sig själva, de är oftast också de människor som varit nära branten själva och ofta verkar det som de tror att det bara är de som har stått vid stupet och kollat ned i djupet, de anser att en människa som tycker självmord är fel är en fiende som aldrig lidigt som dom, ngt som ofta också är FEL!

Men det var inte detta jag skulle fastna i??


I tidningarna står nu bar aom kriser och hur lite pengar som finns, ekonomin värre än någonsin, det finns inga jobb.

Hur tror ni det påverkar en redan djupt deprimerad, självmordsbenägen person? ...att få höra att livet är jobbigt och det kommer bli värre, media visar inget större hopp för framtiden.

Men vi HAR haft värre kriser, ekonomin VAR värre på 90-talet!

Sedan finns det annat som miljös osv. men vad ska vi göra ..ge upp? Sluta föröka oss?  Nej!!!

Vi måste göra va vi kan ...du kan iten enskilt rädda världen, du kan förmodligen inte hålla reda på allt som är miljöfarligt och låta bli det, du kan inte sluta köpa saker helt och hållet för att spara dina pengar. Det enda du kan göra är försöka, ta en dag i taget!

Försök tänka på ekonomi och miljö gör något istället för att ha dåligt samvete för att du inte gör allt! 

Och ge inte upp .. försök ---när du verkligen  itne ser ngt positivt med livet och du har bestämt mig och inget jag skriver elelr någon säger kan påverka ditt beslut, tänk iaf på hur ditt beslut påverkar andra runt omkring dig!

Jag kommer aldrig ha respekt för en människa som tar livet av sig genom att utsätta andra för fara! Eller föräldrar som göra det inför sina barn!!!

Det kan jag inte och finns reinkarnation kommer ni alla bli små kryp i näst liv!


Det blev ett långt och jobbigt inlägg!

Jag vill avsluta med att säga.... du är bra för att du är du och vet du inte vem du är ...det gör inget! Vi förändras alla hela tiden och det är nästan ingen av oss som vet exakt vem vi är :)  bara va! Jag är!ANNONS
Av Vivi - 9 januari 2009 09:52

ANNONS
Av Vivi - 9 januari 2009 09:42

Snor detta underbara uttryck från mina goa vän Linnea (SE LÄNKAR)

För idag ska jag unna mig,jag fick presentkort i julklapp och idag kl. 11.00 ska jag på ansiktsbehandling det ska bli sååå skönt!

Passar ju bra att vara fin och fräsh när jag och min älskade pojke ska fira och mysa lite i morgon, i morgon har vi varit ihop i 3½ år. Tänk var tiden går fort när man har roligt!!

Det är så olika med hur folk räknar hur länge man varit tillsammans, är det första gången man träffades? Kysste varandra? Hade sex?

Hur har ni gjort??

Själv hade vi aldrig ngn dag då vi kände "idag blev vi ett par" utan vi räknar från första dagen vi träffades. Den dagen var inga planer på att det ens skulle bli en dejt , men vi gick hem till mig åt pannkakor och såg på film. Nästa gång träffades vi hos honom åt kycklinggryta/-wok och på den vägen var det :)

Jag har haft turen att träffa en kille med ett stort hjärta, intelligen, omtänksam, som älskar mig och visar det. I dagen samhälle med alla karriärer och all denna stolthet är det inte det lättaste.

Jag har haft tur men jag kan också säga att jag förtjänade att träffa honom även om det kanske låter lite konstigt. Jag älskar honom så mycket och jag hoppas att vi fortsätter tillsammans på denna snubblande resan som är livet!  

Av Vivi - 8 januari 2009 22:42

Ha ha ....nu har det kommit .... hur kul som helst! Min pojke satt och spelade i säkert två timmar medan jag och tjejerna satt i köket och snacka skit och åt kakor....drack te :)

Sedan spelade vi lite också ..det är så attans kul! Lekte "lappleken" också..den där leken jag pratat om tidigare där man får en lapp med en person/djur/väsen/sak i pannan och ska gissa vem eller vad man är genom ja och nej-frågor! Massa roligt ikv'äll alltså! 

I morgon ska jag faktiskt utnyttja mitt presentkort och gå och få en ansiktsbehandling *lyx*

Sedan blir det antingen en lunch eller frukost med min Go-ing Maria!

 Nepp i säng och läsa lite Paolo Coehlo ...myssss

SOV GOTT ALLIHOPA! 

Av Vivi - 8 januari 2009 17:41

Jag har haft en mysig hel eftermiddag hemma hos min syster och mina små systersöner! Jag har saknat dem allihopa, nu måste vi speciellt se till att jag får hit min älskade stora kille någon kväll. Det blir itne så mycket tid med dem som jag skulle önska och även om jag älskar dem båda ofantligt mycke toch är fadder åt lilleman så har stora killen en speciell plats i mitt hjärta.

Det är mest mitt fel att det inte blivit av  eftersom jag inte tagit tag i det men nu på söndag skla vi träffas och bestämma ett datum då stora killen kan sova över :)


Nu har jag tagit fram mat och kakor ur frysen så jag kan utfodra både sambo och kompisar :) pojken borde var ahemma närsom helst och flickorna kommer vid sju! Ska bli härligt att se alla igen!Av Vivi - 8 januari 2009 11:21

Började dagen med att läsa i min underbara bok "elva minuter" av Paolo Coehlo...läst från 07.15 till ca 09.30

Nu är jag på väg att bylsa på mig för en promenad i den härliga snön, ska till min goa syster, snacka skit, äte lunch, dricka te! Tur jag har en syster som hon!!!! Ikväll ska jag också ha mitt tjejgäng på besök då ska vi snacka skit och dricka te! ....och det är tur jag har dem med ...

Jag vill också säga KRYA PÅ DIG på MalinHelena som ligger sjuk i influensan, ush hoppas det går över snabbt gumman!


Men innan jag springer iväg väg vill jag lämna en tanka som har med boken jag läser att göra, det är väldigt intressant och handlar mycket om kärlek och sex, mest kärlek! Jag läste ett intressant kapitel där bokens huvudkaraktär (som är prostituerad) träffar en kund som är sadomachokist (hoppas stavningen är förstålig) och hon njuter av den smärta han orsakar. Författaren tar sedan upp detta tabubelagda ämne (joooo lite tabu är det fortfarande) och påstår att alla människor njuter av smärta i mer eller mindre grad...finns det inte en viss sanning i detta?


Ärligt talat hur många av er där ute klagar inte över sitt jobb, partner, sitt hemmaliv... genom att visa att man lider/står ut får oss att känna oss duktiga. Att gnälla lite för sakens skull är lite som att visa att man är duktig för att man står ut. Lider - .... belöning - ...  njuter- ..... ?


Bara en liten filosofisk tanke kl. 11.30 av en arbetslös gnällfis ;)

Av Vivi - 7 januari 2009 17:37

Nu är jag precis hemkommen från en härlig promenad och mumsar på en god clementin (en av de få frukter jag äter, älskar dem) Jag messade Nina i morseoch frågade om hon ville ut i det fina vädret men Nina har fått jobb (GRATTIS) så det blev en lite senare promenad. Härligt att träffas igen och "catch up" även om det nog var jag som babblade mest... och så blev det en hel del ..Oups...ihhhh.... AKTA!!! Det är verkligen snorhalk ute... gå försiktigt säger jag bara!


Eftermiddagen har bestått i en hel del speladen på super mario 3, hur kul som helst... gissa om jag blidde förvånad när Athena hoppade upp i soffan och gjorde ngt helknasigt... Hon bet ta i Wiii kontrollen jag höll i , hon försökte verklige få grepp om den med tänderna och dessutom försökte hon bära i väg med den. Jag har aldrig varit med på maken . Vet inte varför hon ville sno min kontroll tills jag kom på att det var väääldigt lite mat i skålen sist jag tittade och mycket riktigt...tom!

Ha ha ....jag har aldrig varit med om att hon gjort ngt sådant tidigare, att hon jamar lite när hon tycker vi ska fylla på, jovisst, men hon har aldrig handgripligen gjort ngt för att påkalla uppmärksamhet som på det här sättet. Sötnos! Naturligtvis fylldes skålen på och nu ligger katterna så nöjda så inne i sovrummet och myser :)

Av Vivi - 7 januari 2009 13:15

Jag har precis varit ute en runda och kom hem med lite färskt bröd, igår när vi handlade var nästan allt bröd slut på ICA och då tänkte jag att jag lika gärna kunde köpa hos bagaren istan. Varför gör man i å oftare ..jag fick en limpa hälsobröd och tio frallor för 36kr och det tycker jag inte är så farligt! De har ju så gott bröd också!!


Idag har inte mycket blivit gjort, shoppat lite på nätet (se tidigare inlägg), letat jobb och har börjar skriva lite *ler mystiskt* tänker inte säga vad ännu...

Nu har jag avnjutit en god fralla och ska slå mig ned med min Clementin framför TVn och Spela lite Super Mario ...tjoho!


Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se