MissVivis synvinklar

Alla inlägg under december 2008

Av Vivi - 12 december 2008 16:14

Ikväll ska pojken försöka komma hem i tid *mys* och inte jobba över som alltid (ngt jag inte lider av men tycker synd om min pojke) eller..mjaaa ibland blir det lite ensamt ...

 Hursom så har jag redan hyrt de tre filmer vi diskuterat... Forbidden Kingdom, Nya Mumien-filmen och ...KUNG FU PANDA he he 'r galen i tecknat! Är en massa roliga filmer ute nu men här kommer lite filmtips till er som inte kollar lika ofta som vi :


Allmänn Lista


1) The Bucket list

- ska egentligen inte säga det men det ÄR en av de bästa filmer jag sett en tänkvärd film för nästan alla åldrar!

2) Pans Labyrint

- väääldigt speciell film, en vuxensaga , sorglig men otrolig vacker saga men mycket öpppen för tolkningar, ligger på min topp tre!

3) Mamma Mia

-en film för hela familjen som fyller dig med glädje !!!

4) PS I love you

- romastisk film men inte dråplig så denna kan en villitnekollaromantik-kille ev. stå ut med, tänkvärd och väldigt fin!

5) Indiana Jones -Kristalldödskallens rike

- gillar ni de gamla filmerna tror jag ni kommer gilla denna, Harrison Ford håller klass i denna trots ålder!


JUL


1) Tomten är far till alla barnen

- jag skrattar varje gång!

2) Mormor gråter

- komedi med Jonas Gardell kan vara lite svår att få tag på men brukar gå på TV, hysterisk rolig

3) Trolltyg i tomteskogen

- Detta är ju en klassiker och jag älskar den, tyvärr pga det värste konstigheter med rättigheterna för denna får ej längre sändas men man kan leta upp klipp på youtube och se hela filmen genom 5 olika klipp!

4) The Grinch

- Jim Carrey är the Grinch i denna underbara julsaga för både vuxna och barn!

5) Ensam hemma

- två första filmerna med McCulkin är så mycket jul för mig och riktigt roliga familjefilmer!


Min Husgud, min hjälte, min tröst


TIM BURTON!!!!!!!!!!


1) Nightmare before Christmas

- Vacker vuxen saga i julanda -"animerad"

2) Corpse Bride

- Vacker vuxensaga om döden och kärleken - "animerad"

3) Charlie and the Choklatefactory

- Love love love...säger bara Oumpa Loumpier!!!

4) Big Fish

- vuxensaga om livet och relationen om en far & son, en berättelse om allt och inget

5) Sweeny Todd

Vackre Johnny Depp är med även i denna tillsammans med Tims fru Helena Boham Carter, en fruktansvärd berättelse i lite musikalanda om hämnd.

...och Tim har gjort så många fler bra filmer men jag ska vara rättvis och sluta vid 5 st.


Hoppas jag Tipsat er om något som ni finner lika stor njutning av som jag!

Kram /recensenten Vivi

Av Vivi - 12 december 2008 16:08

....inte så många som har röstat (pik pik :) ) men än så länge så ligger det lika mellan minnen och skor på "vad sanlar du på?" 

Av Vivi - 12 december 2008 15:52

Var ju tvungen att lägga in en bild på min systerson!

Världens bästaste systerson!!!!!

Av Vivi - 12 december 2008 15:47

Ohhh..glömde ju vi var inne på Twilfit och de har en helt fantastiskt BH (vill ha vill ha *studsa upp & ned*) den har INGA band..varken axelbank elelr i ryggen utan man "Klistrar" fast den på brösten.

Min vänninna hade köpt en sådan och hon sa att den verkligen fungerade och desutom satt kvar även om man blev lite svettig bara man var helt torr när man satte på den !

Den kostar bara 299:- dessutom VILL HA

Den ska hamna långt upp på min önskelista.... Älskling.... :) ? (he he vet att han läser min blogg) Vill ha den så mycket att jag funderar på att trotsa gott omdöme och ekonomi och köpa den själv för den hade blivit så bra till min nyårsklänning (se tidigare inlägg för bild)

*ÖNSKA*


Av Vivi - 12 december 2008 15:17

Har blivit en del springande på staden nu senaste dagarna trotts att jag är klar med klapparna.  He he ...jag och systern min har varit på staden idag men vi börjar från början...

Steg upp med tuppen( läs sambon, igen :) ) för idag ville jag till min systersons skola och titta på när han lussade. Han var pepparkaksgubbe och den absolut sötaste och finaste pepparkaksgubben som kan tänkas *kärlek* han har blivit så stor nu...det är inte klokt vad tiden går fort!


När obligatorisk fika och sällskaplighet hade fixats så åkte jag och syster in till stan för lite jul shopping. Jag har åter igen handlat till mig själv (dåligt, jag är arbetslös!) jag köpte "dust it"- schampoo som ska håret volym, ngt som aldrig lyckats vad det gäller mitt hår men detta ska tydligen funka så jag vill pröva! Vi tog äve en sväng till Claes Olssons där min syster letande en julklapp *hemligt* och vart fastnade vi om inte framför hela nalle phu gänget... dessa små lena gosedjur för 49:- var ju oemotståndliga och vi kom på att BILARNA inte fått julklappar så jag köpte en heffeklump till min sysersbil och syster köpte Ior till min :D

Det finns inga som kan förvandlas från 30år till 5år så fort som jag och min syster när vi är tillsammans :)


Har hyrt lite film också och bytt en sak som inte fungerade på Lagerhouse så nu ska jag slå in vad som förhoppningvis är den sista julklappen...men man vet aldrig med mig ... :) 

Av Vivi - 11 december 2008 21:18

Jag måste bara lägga ut detta underbara klipp från "Ingen kan älska som vi" en film på 80-talet som jag aldrig såg men oboy...kommer jag ihåg låten!!

Hittade klippet från min underbara vän Linneas blogg (se länkar) Tack för att du påminde mig gumman!!


Den här är till min älskling ...för att han är världens duktigaste sambo som kämpar så hårt på sitt jobb och ändå kan var så underbar här hemma. Du har hela paketet älskling :) och när det värsta är över på ditt jobb ska vi fly... vi ska fly du och jag och jag lovar "ingen kan älska som vi" då

Älskar dig!!!

Av Vivi - 11 december 2008 20:46

Med tanke på dagens Ellen-tema (se tidigare inlägg) så har jag ngt vettigt att diskutera med er...


Det är otroligt hur fort man vänjer sig... jag reagerar inte alls på reklam och media som jag gjorde när jag var yngre...kanske har det att göra med att jag inte längre trävar efter att efterlikna modellerna elelr jämför mig lika mycket ....eller har jag bara vant mig.

Vi laddas med bilder varje dag på tjejer/kvinnor som har mer eller oftast mindre kläder! I en reklam för Dolce Gabbana ser man en kvinna ligga på marken med slutna ögon halvnaken, hon har massa halvnakna män runt sig och hela bilden tycker jag skriker gruppvåldtäkt! Denna bilden förbjöds faktiskt i Spanien och Italien (http://mj.barczyk.se/blog/wp-content/uploads/2007/03/dolce_gabbana.jpg)

Detta är ju ett exempel där de upproriska rösterna hörsammandes... men det finns så mycket "fel" reklam idag, jag förstår  om en underklädeskedja behöver visa sina underkläder men vad har en laptop med en halvnaken tjej att göra eller en annons för glasögon???

Varför är ALLA tvättmedelsreklamer bara tjejer i. Även om vi håller allt som sägs i Ellen under sekretess måste jag nämna en sak som sas om en reklam som var så otroligt bra... Uncle bens (vet inte hur det stavas men riset ni vet) där är det en man som står vid geijsern och pratar om riser , som en tekniker men när riset serveras är det kvinnohänder som serverar... AHHHH!!!! *MORR FNYS*

Det är ju helt förryckt!

För de som orkar så har vi ju all rätt att klaga och om man vill klaga är det till ERK   http://www.etiskaradet.org/erk.html

Hoppas jag sår ett frö hos någon!

Av Vivi - 11 december 2008 20:12

Idag hade jag planer att gå upp tidigt.... det blidde inte så ...

Idag hade jag planer att baka lussebullar... det blidde inte så ...


Jag steg däremot upp strax innan tio , tränade inte och slappade framför tv:n ...illa

Jag hade däremot en jätte mysig eftermiddag med mamma idag och va med när hon shoppade lite julklappar. Sedan har jag ju naturligtvis varit och haft Ellen-träffen idag också. Idag var jag ensam ledare då min partner inte hann vara med. Vi hade så otroligt mysigt, jag vet att jag tjatar men detta är så otroligt söta och intteligenta tjejerna allihop! *lycka* Idag pratade vi mycket om kroppsidial och media. Det var jätte intressant!! Jag känner fortfarande att jag borde komma längre, ha intelligentare frågor, få dem att öppna sig mer. Jag gör egentligen inget fel då jag går efter boken, idag försökte jag lägga lite egna initiativ i det hela och det blev faktiskt bättre när man itne går direkt efter mallen. De gillade tex att leka ngt annat än de vanliga värderingsövningarna!!

Kul dag idag!!! 

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards